Regim special la Vamă, de sărbători

customs.gov.md

În perioada sărbătorilor de iarnă, angajații Serviciului Vamal vor activa la capacitate maximă pentru a ușura circulația transfrontalieră.

Astfel, va fi suplinit numărul de personal și a echipamentelor de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare. La linia de control se vor afla atât șefii posturilor vamale, cât și adjuncții acestora.

Numărul funcționarilor vamali va putea fi suplinit și din contul grupelor de intervenție, create la indicația conducerii instituției. Membrii acestora, în caz de necesitate, vor fi rechemați în serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal.

Serviciul Vamal informează că vor fi mobilizați și ofițerii antifraudă, care vor fi prezenți în post non-stop

Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât formalitățile de vămuire să fie accelerate pe ambele părți ale frontierei.

Serviciul Vamal precizează că, până la finele acestui an, va fi inaugurat noul punct de trecerea frontierei de la Palanca, care va fi operat în comun de către vameșii și polițiștii de frontieră din Moldova și Ucraina.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*