AUDIO. Grup criminal specializat în trafic de ființe umane, destructurat

Angajații Poliției de Frontieră, în colaborare cu procuraturii din Chișinău, au anihilat o grupare criminală specializată în trafic de ființe umane și trafic de copii.

Conform schemei infracționale, fiecare membru din cei trei își avea rolul bine definit: mama – moldoveancă de 44 de ani, era capul grupării și gestiona mijloacele bănești obținute în urma activității criminale, iar copiii, cetățeni moldoveni – fiică de 26 și fiul de 20 de ani, recrutau și transportau victimele în Turcia.

Urmare a documentării cazului, ofițerii de investigații ai Deparatamentului Poliției de Frontieră în conlucrare cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, au identificat 13 persoane de gen feminin, printre care o minoră, care pe parcursul anilor 2015-2016 au fost victime ale traficului de ființe umane.

Tinerele erau recrutate și trimise în Turcia, unde erau exploatate sexual .

În prezent, fiul – alias „Leo”, este deținut în stare de arest. În 2015, acesta a fost condamnat la 3,4 ani pentru „jaf”, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de 2 ani, iar fiica este cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil minor la întreținere. Mama se eschivează de la organul de urmărire penală, urmând a fi inițiată procedura de anunțare în căutare internațională.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în grupul infracțional riscă de la 7 la 20 ani de detenție.

Foto: ziaruldepenet.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*