DOC. Dodon „fumează” nervos la Condrița

stiripesurse.ro

Președintele Igor Dodon i-a expediat „o scrisoare oficială” prim-ministrului Rusei, Dmitrii Medvedev în legătură cu decizia Guvernului de la Moscova, „care a provocat anumite dificultăți pentru exportul moldovenesc”.

Dodon scrie că hotărâre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucât, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitând Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport.

„Anunț agenții economici din Moldova (producătorii și exportatorii) că Președintele RM a luat sub control personal rezolvarea problemei și soluția va fi identificată în zilele apropiate”, a menționat Dodon pe o rețea de socializare.

Amintim că de la 1 ianuarie a intrat în vigoare hotărârea Guvernului rus prin care este interzis importul mărfurilor ucrainene în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care ajung în Rusia tranzitând teritoriului Ucrainei. Decizia Moscovei nu doar că blochează principalul canal de export în Rusia a mărfurilor din Moldova, dar face necompetitive produsele moldovenești pe piața rusă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*