5,5 mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Ziua Independenței

Peste 5,5 mii de polițiști vor fi dislocați pe teritoriul întregii țări pentru asigurarea ordinii publice și a securității circulației rutiere în contextul sărbătorilor naționale marcate în R. Moldova, a anunțat Poliția.

Inspectoratul Național de Patrulare și polițiștii de la ordinea publică vor asigura securitatea publică şi vor contracara posibilele încălcări ale ordinii de drept.

Potrivit poliției, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Inspectoratul General al Poliției atenționează că, pe durata manifestațiilor, în centrul capitalei va fi restricționată deplasarea transportului public cât și a celui privat, cu redirecționarea acestuia pe străzi adiacente. Circulația va fi sistată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, între orele 06.00-13.00, de la str. Șciusev – M. Viteazu până la str. Ismail, și între orele 13.00-23.30, în perimetrul str. Mitropolit Bănulescu Bodoni – str. Pușkin (PMAN). În caz de necesitate, circulația va fi sistată și pe alte străzi.

Vor fi organizate și puse la dispoziția participanților la evenimentele publice preconizate locuri de parcare pentru unitățile de transport pe str. 31 august 1989 și M. Dosoftei – M. Varlaam între str. Șciusev – M. Viteazu până la str. Ismail.

Foto: igp.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*