83 de grădinițe din R. Moldova vor fi renovate grație unui nou suport financiar al României

Guvernul a aprobat lista instituțiilor preșcolare ce vor fi renovate cu suportul Guvernului României, care va finanța în acest sens proiecte în valoare de 3 mil. de euro, informează Puterea.

Copii din 83 de grădinițe din raioanele R. Moldova, inclusiv mun. Chișinău și Bălți, precum și angajații acestor instituții vor beneficia de condiții mai bune de joacă, instruire și muncă.

„Proiectele sunt de două categorii. Pentru unele grădinițe va fi procurat utilajul necesar și vor fi efectuate lucrări de amenajare a teritoriului, iar pentru altele va fi elaborată documentația tehnică și vor fi renovate construcțiile din punct de vedere al eficienței energetice”, a spus Vasile Bâtca, ministrul Dezvoltării regionale și Construcțiilor.

Finanţarea renovării instituțiilor preșcolare din R. Moldova are loc în baza Acordului semnat, acum șase ani, între Guvernul României şi Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 mil. de euro acordat R. Moldova de România.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*