Category Archives: Actualitate

Locul din sudul Moldovei unde visele au prins culori, grație Uniunii Europene

Denis explică în limba bulgară cum trebuie să arate un acoperiș, Vlada îl contrazice în rusă, iar Roman îl completează în română. Copiii construiesc împreună o căsuță din cubulețe de lemn. Educatoarea care îi supraveghează le vorbește în română și toți acceptă rapid să mai înalțe un turnuleț.

DOC. Victoria lui Filip în fața lui Dodon! Șeful statului a semnat decretul de numire a noului ministru al Justiție

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Justiției, Victoria Iftodi. Șeful statului a spus că a decis să semneze documentul după discuțiile cu prim-ministru Pavel Filip și cu Victoria Iftodi.

Șeful diplomației bosniace efectuează o vizită oficială la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina, Igor Crnadak, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 19-21 martie a.c.

Săptămâna trecută, Vama a încasat circa 400 mil. de lei

În perioada 12-18 martie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 393,3 milioane lei, fiind perfectate per total 10 363 de declarații vamale.

Dodon l-a felicitat pe Putin cu ocazia realegerii; „Noi mai avem multe de făcut împreună cu Rusia și Președintele său!”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare omologului său rus, Vladimir Putin cu ocazia realegerii în funcție. Vladimir Putin a învins cu un scor-record la alegerile prezidențiale de duminică, care au fost organizate în Rusia.

Un profesor de la o școală de meserii din Bălți a fost reținut pentru corupere pasivă

Un profesor de la o școală de meserii din Bălți a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

„Țarul” Putin câștigă alegerile în Rusia

Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a obţinut 73.9% din voturile ruşilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

PSRM a numit candidatul pentru Primăria Chișinău; Dodon: învingem cu o condiție

Consilierul municipal și purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban a fost ales unanim de membrii consiliului republican al PSRM în calitate de candidat la funcția de primar general al Chișinăului.

Cetățenii ruși din R. Moldova aleg președintele Rusiei; Cât de activ se votează la Chișinău și în Transnistria

Către ora 10:00, la secția de votare de la Ambasada Rusiei în Chișinău, și-au exprimat opțiunea de vot 426 de persoane.

Magistrata care exercită șefia CSJ în locul lui Poalelungi

Judecătoarea Tatiana Vieru va exercita funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție, potrivit unui anunț publicat pe pagina oficială a instituției.