Category Archives: Actualitate

Un expert explică de unde vor fi luați bani pentru majorările salariale

Cheltuielile cu remunerarea muncii ale Bugetului Public Național în 2019 vor constitui aproximativ 14,95 miliarde lei în creștere cu 7% față de anul 2018 sau cu 973 milioane lei. Această majorare este cea mai mică din ultimii ani și ca valoare, dar și ca ritm de creștere.

Guvernul României și al RM se REUNESC la București! În preajma Zilei Naționale a României

Guvernele României și R. Moldova va avea o ședință comună în București, la 22 noiembrie. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip.

PDM cere investigații europene! Sunt vizați Andrei Năstase, Maia Sandu și PLDM

PDM a depus la sediul Delegaţiei UE în RM o petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături prin care se solicită sprijinul instituţiilor europene în verificarea eventualelor legături ale fostei guvernări PLDM, dar şi ale politicienilor Maia Sandu şi Andrei Năstase cu frauda bancară din anii 2013-2014.

SONDAJ | Viitoarea coloratură politică a Parlamentului, pestriță

O cercetare realizată de IMAS, la comanda Fundației pentru o Democrație Modernă, arată că patru partide ar accede în Parlamentul de la Chișinău dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare.

Un nou plan ambițios al Guvernului

Procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind  aprovizionarea  cu apă și canalizare a localităților din țară a fost evaluat în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip, cu participarea responsabililor din domeniu.

Parlamentul RM acuză două instituții de presă oficiale ruse de tirajarea unor știri false

Cazul expulzării celor 7 cetățeni străini, discutat la Parlament

Parlamentul R. Moldova dezminte informația distribuită, astăzi, către abonați de agențiile ruse TASS și RIA Novosti, legată de un pretins comunicat referitor la statutul pensionarilor.

Igor Dodon: democrații s-au inspirat de la mine

Președintele Igor Dodon a reacționat la propunerea PD de a organiza un referendum în care cetățenii să se pronunțe pro sau contra reducerii numărului de deputați de la 101 la 61.

Un fost primar al Chișinăului și-a anunțat revenirea în politică

Fostul lider al Alianţei „Moldova Noastră”, ex-primarul capitalei, Serafim Urechean, va participa în calitate de candidat independent la următoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019.

Plahotniuc vrea să „taie” din Parlament

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat în briefingul săptămânal că formațiunea sa politică intenționează să pună în aplicare o nouă etapă a reformei politice din țară.

Primii aproape 3000 de alegători din străinătate și estul RM s-a înregistrat pentru alegerile parlamentare

Până la sfârșitul săptămânii trecute, 2951 de alegători ai R. Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și intenționează să voteze la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 s-au înregistrat în prealabil.