Category Archives: Actualitate

Moldova și UE au semnat Acordul privind asistenţa de 100 mil. de euro

R. Moldova și Uniunea Europeană au semnat, astăzi, la Bruxelles, pachetul de documente privind acordarea asistenței macrofinanciare de 100 mil. de euro țării noastre.

O mare actriță din România, originară din Orhei, a încetat din viață

Actrița Stela Popescu din România, originară din Basarabia, a fost găsită decedată, joi, la domiciliul său din București, potrivit agențiilor de presă din România.

Filip la NATO: Moldova are relații bune de cooperare cu NATO;  Stoltenberg: NATO respectă neutralitatea R. Moldova

Evoluţia relaţiilor dintre R. Moldova şi Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summitului Parteneriatului Estic.

Igor Dodon îl va decora pe ambasadorul Franței

Președintele Igor Dodon a anunțată că va semna un decret de decorare cu o distincție de stat a R. Moldova pe ambasadorul francez în RM, Pascal Vagogne, care își încheie mandatul.

Corupția în R. Moldova ajunge la cca 13% din PIB; Câte pensii și îndemnizații sociale „mănâncă” acest flagel

Pierderile anuale provocate Republicii Moldova de pe urma actelor de corupţie se cifrează în intervalul 8%-13% din Produsul Intern Brut sau de circa 11,8-17,7 miliarde de lei pentru anul trecut.

R. Moldova, tot mai aproape de a accesa un miliard de euro de la UE

În perioada 2014-2020, R. Moldova poate accesa de la 610 mil. până la 740 de mil. de euro suport financiar din partea Uniunii Europene.

Soldații din R. Moldova vor mărșălui la parada militară de la București

Un contingent al Armatei Naţionale va participa la Parada militară de la Bucureşti, desfăşurată la 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

OFICIAL! Comisia Electorală Centrala a declarat nevalabil referendumul anti-Chirtoacă

Comisia Electorală Centrală a declarat nevalabil referendumul local privind revocarea primarului general al mun. Chișinău, desfășurat la 19 noiembrie a.c.

Candu solicită Băncii Mondiale să susțină R. Moldova în procesul de dezvoltare economică

Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat continuarea suportului oferit de Banca Mondială în procesul de dezvoltare economică a țării și crearea unui mediu atractiv pentru investitori.

Prima vizită a noului ministru al Apărării peste hotare – în Belgia, la NATO

Ministrul Apărării Eugen Sturza întreprinde, în perioada 22-24 noiembrie a.c., prima sa vizită oficială peste hotare – la Bruxelles.