Category Archives: Actualitate

Cod galben de poluare în Chișinău și Bălți

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține Codul galben de poluare sporită a aerului cu dioxid de azot în Chişinău şi Bălţi.

Trafic rutier restricționat în Chișinău

Traficul rutier pe strada Columna, tronsonul cuprins între străzile A. Pușkin și M. Eminescu, va fi restricționat începând cu data de 28 septembrie, ora 18.00, și până pe 30 septembrie, ora 23.00.

Suspendarea lui Igor Dodon a fost solicitată la Curtea Constituțională

Doi deputați ai PDM au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte, după ce șeful statului Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretele de numire în funcții a noilor miniștri.

Mai puțini porci în Moldova

Numărul porcilor din Moldova a scăzut semnificativ, în ultima perioadă, din cauza epidemiei de pestă porcină.

Indienii vor să mănânce mere moldovenești

Merele din R. Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot de probă.

23 de atașați militari străini au inspectat o unitate militară din Moldova

Ataşaţii apărării, acreditaţi în R. Moldova, au efectuat o vizită de documentare în Brigada de infanterie motorizată „Dacia”, dislocată în Cahul.

MĂCELUL porcilor! Autoritățile au adoptat mai multe măsuri pentru combaterea pestei porcine

Situația complicată  privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată ieri în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Pavel Filip.

Igor Dodon a provocat un nou BLOCAJ instituțional

Președintele Igor Dodon a anunțat că a respins candidaturile celor doi candidați pentru funcțiile de ministru în Guvernul Filip – cea a Silviei Radu la Sănătate și a lui Nicolae Ciubuc la Agricultură și Mediu. În replică, premierul Pavel Filip a declarat că se va adresa Curții Constituționale pentru soluționarea blocajului instituțional.

Igor Dodon crede că guvernarea va fi schimbată în curând

Președintele Igor Dodon a afirmat în legătură cu remanierile din Guvern că va semna decretele de demisie a celor doi miniștri din Guvernul Filip, menționând că se va pronunța în următoarele zile referitor la candidații propuși.

Doi moldoveni au fost reținuți în România pentru omor

Doi bărbați cu vârsta de 25 și 35 de ani, originari din raionul Nisporeni și Hîncești, au fost reținuți de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații al IGP din Republica Moldova de comun cu cei ai Direcției Investigații Criminale a IGP din România, pentru comiterea unui omor intenționat.