Category Archives: Actualitate

Deficitul bugetar va depăși 5 mlrd. de lei în acest an

Deficitul bugetar se va majora în acest an cu aproape 350 de milioane de lei, față de cel preconizat în Legea bugetului de stat și va depăși 5 miliarde de lei.

Bunuri de milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor unor calamități

Comisia pentru Situații Excepționale a decis că pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale vor fi acordate vor fi alocate bunuri materiale pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale.

ONU, deschisă pentru cooperare cu armata moldovenească

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonatoarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi Reprezentanta Permanentă a PNUD.

Dodon mai trage o fugă până în Rusia

Președintele Igor Dodon a anunțat pe o rețea de socializare că efectuează o vizită de lucru în Sankt Petersburg (Rusia), unde va participa la Forumul Economic Internaţional -2018.

A fost stabilită data desfășurării turului doi de scrutin la Chișinău

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 3 iunie a.c. desfăşurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău.

Experți NATO la Chișinău

Un grup de experţi responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului (PARP) RM-NATO, efectuează, în perioada 22-24 mai a.c., o vizită în Republica Moldova.

Noi reguli de numire a judecătorilor

Ministerul Justiției a emis un proiect de lege ce va aduce schimbări esențiale legislației privind accederea în funcție, promovarea sau transferul judecătorilor. Proiectul a fost aprobat de Executiv și este promovat în cadrul implementării Direcțiilor strategice de acțiune în sectorul judiciar („Mica Reformă a Justiției”), anunțate la începutul anului curent.

Sancțiuni mai dure pentru șoferii prinși băuți la volan

Guvernul a aprobat o serie de modificări legislative privind sancțiunile pentru conducerea automobilelor în stare de ebrietate.

Ex-spicheri, în vizită la Legislativ de Ziua Parlamentului

Foștii președinți ai Legislativului au fost invitații lui Andrian Candu de Ziua Parlamentului. „Este o întâlnire cu colegii, la care facem schimb de impresii și experiență și care cred că trebuie să devină tradiție. Astfel ca în fiecare an, de 23 mai, să ne vedem la Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Andrian Candu.

Controlul comun moldo-ucrainean pe segmentul transnistrean se extinde

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană se extinde încă în două puncte de trecere pe segmentul transnistrean – în punctul rutier „Goianul Nou-Platonovo” și în punctul feroviar „Novosaviţcaia-Cuciurgan”. Executivul a aprobat astăzi semnarea protocoalelor în acest scop.