Category Archives: Politic

Candidatul PSD la funcția de prim-ministru al României

Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier, potrivit unor surse social-democrate, citate de Agerpres.

Șeful diplomației moldovenești în dialog cu ambasadorul UE în RM

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a avut, ieri, o întrevedere cu Ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova.

Premierul României și-a dat demisia

Mihai Tudose a anunţat, luni seară că demisionează din funcţia de premier al României. „Plec cu fruntea sus”, a spus Tudose, după ce PSD i-a retras sprijinul politic. El a precizat că nu va asigura interimatul la Palatul Victoria.

Traian Băsescu va depune în Parlamentul român un proiect privind Unirea cu R. Moldova

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la B1 TV, că va depune în Parlament, un proiect de lege privind unirea cu R. Moldova, care se va baza şi pe Decizia 148 a SUA.

Un primar din R. Moldova solicită azil politic

Liviu Raischi, primarul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca, a făcut apel la adresa ambasadelor străine din în R. Moldova de a-i acorda azil politic.

Chișinăul salută priorităţile anunțate de Preşedinţia italiană a OSCE

Autoritățile de la Chișinău salută desemnarea în calitate de Reprezentant Special pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean pe ex-ministrul de externe italian, Franco Frattini, cunoscut în R. Moldova inclusiv datorită susţinerii acordate ţării noastre pe durata mandatului său de vicepreședinte al Comisiei Europene în anii 2004-2008.

Întărește podurile spre UE. Iurie Leancă a discutat cu Peter Michalko

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu şeful Delegației UE în R. Moldova, Peter Michalko, care au discutat despre agenda europeană a R. Moldova și implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Noul reprezentant al OSCE pentru Transnistria: fără Rusia nu este posibilă reconcilierea

Contribuția Rusiei la reglementarea transnistreană va rămâne a fi pozitivă, căci fără aceasta acordul de reconciliere nu este posibil. Această opinie a fost exprimată într-un interviu pentru RIA Novosti de către noul reprezentant special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, cunoscutul politician italian Franco Frattini.

Un partid din România ar putea să se extindă în R. Moldova

Partidul Uniunea Salvați România (USR) intenționează să se extindă în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de deputatul Matei Adrian Dobrovie, într-o emisiunede pe postul 10TV.

Oala electorală a socialiștilor a prins a fierbe

PSRM a lansat, miercuri, un apel în care îi îndeamnă pe „toți susținătorii, toate forțele patriotice ale țării” să sprijine eforturile șefului statului, Igor Dodon privind instituirea unei reale guvernări democratice în țară și să fie pregătiți să vină masiv, la îndemnul președintelui RM, în Chișinău pentru „a elibera țara de acest regim”.