Category Archives: Politic

Filip față-n față cu Karasin; Armata rusă trebuie să plece din Moldova!

Prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin, aflat în vizită de lucru în Moldova, au discutat azi, la Guvern, pe marginea evoluției relațiilor moldo-ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală.

S-a decis! Ambasadorul R. Moldova în Rusia poate reveni la Moscova

Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, se va întoarce în următoarele zile la Moscova și își va relua mandatul de diplomat.

Cum răspunde Dodon la întrebarea dacă-și dorește o întâlnire cu Trump

Președintele Igor Dodon a confirmat că în acest an va ajunge în perioada 1-9 iulie în SUA, la invitația lui Brian Brown, președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie.

EXPERT | La cârma Chișinăului trebuie să vină o persoană care să fie și politician, dar și bun manager

Alegerile locale noi reprezintă o repetiție generală pentru scrutinul parlamentar din toamna acestui an. De această părere este analistul Victor Ciobanu, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV. Analistul consideră că alegerile locale noi sunt foarte importante sub aspect politic.

Putin, glorios în Moldova; Circa 96% dintre rușii din RM l-au votat pe Vladimir Putin

Peste 80 mii de cetățeni ruși au votat duminică la cele 27 de secții de votare din R. Moldova, care au fost deschise pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale.

Dodon l-a felicitat pe Putin cu ocazia realegerii; „Noi mai avem multe de făcut împreună cu Rusia și Președintele său!”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare omologului său rus, Vladimir Putin cu ocazia realegerii în funcție. Vladimir Putin a învins cu un scor-record la alegerile prezidențiale de duminică, care au fost organizate în Rusia.

„Țarul” Putin câștigă alegerile în Rusia

Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a obţinut 73.9% din voturile ruşilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

PSRM a numit candidatul pentru Primăria Chișinău; Dodon: învingem cu o condiție

Consilierul municipal și purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban a fost ales unanim de membrii consiliului republican al PSRM în calitate de candidat la funcția de primar general al Chișinăului.

Cetățenii ruși din R. Moldova aleg președintele Rusiei; Cât de activ se votează la Chișinău și în Transnistria

Către ora 10:00, la secția de votare de la Ambasada Rusiei în Chișinău, și-au exprimat opțiunea de vot 426 de persoane.

Încă o localitate, a 116-a, a semnat o Declarație de Unire cu România

Orașul Durlești din componența mun. Chișinău este cea de-a 116-a localitate din R. Moldova care a votat o Declarație de Unire cu România.