Category Archives: Politic

La 19 noiembrie, chișinăuenii vor fi chemați la urne să spună dacă-l susțin sau nu pe Primarul Chirtoacă

Referendumul pentru demiterea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

PDM a decis convocarea Consiliului Politic Național

Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova se va convoca în ședință la începutul lunii octombrie.

Dodon toarnă gaz pe foc: „nu am acceptat-o nici la a doua tentativă”

Președintele Igor Dodon a anunțat că a transmis Guvernului o scrisoare oficială prin care a refuzat să accepte candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

Ucraina, Georgia și Moldova cer Bruxellesului o perspectivă europeană

Viziunile și așteptările parlamentarilor din R. Moldova, Georgia și Ucraina cu privire la viitorul relațiilor cu Uniunea Europeană se conțin în Declarația comună privind Regândirea Strategică a Parteneriatului Estic.

VIDEO. Igor Dodon a dat startul campaniei electorale?

Președintele Igor Dodon, liderul real al PSRM, se pare, a dat startul neoficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2018. Cel puțin asta reiese din două spoturi lansate în spațiul public în care șeful statului utilizează imaginea președintelui rus, Vladimir Putin, și a Rusiei.

Expert rus: creșterea tensiunii din Transnistria este proporțională cu acutizarea relațiilor ruso-americane

Expertul rus, membrul corespondent al Academiei Ruse a Ştiinţelor Naturale, Konstantin Sokolov, consideră că „Moldova şi Ucraina încearcă să tensioneze situaţia în Transnistria nu din proprie iniţiativă, ci la indicaţia Occidentului”.

Timofti a semnat decretul, iar Dodon a fost de acord și i-a înmânat distincția supremă a țării „celui mai iubit dictator din lume”

Președintele Igor Dodon i-a înmânat, zilele trecute,la Așgabad, președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdâmuhamedov, distincția supremă a R. Moldova – „Ordinul Republicii”.

Chișinăul confirmă: subiectul retragerii trupelor ruse din Moldova va fi discutat la ONU

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunțat că cererea R. Moldova privind includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova” este inclusă în lista punctelor suplimentare propuse spre înscriere în agenda Adunării Generale.

Dodon s-a „rupt”: „Eu nu pot…”

Președintele Igor Dodon a conștientizat că nu mai poate deveni „președintele tuturor cetățenilor”, contrar declarațiilor sale electorale de anul trecut precum că el va fi „președintele tuturor”.

ONU va examina în octombrie chestiunea prezenței militarilor ruși în Moldova

Examinarea cererii R. Moldova de a include în agenda de lucru a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU a chestiunii privind retragerea trupelor ruse din Moldova a fost amânată pentru luna octombrie, a comunicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui sesiunii, Brenden Varma.