Category Archives: Politic

Șor îi răspunde dur lui Sturza: Cuvinte nici de băiat, dar nici de soț

Replică dură din partea lui Ilan Șor lui Ion Sturza, cunoscut mai bine drept „premierul-galoș” în urma modului defectuos în care a condus Republica Moldova la sfârșitul anilor 90. Primarul de Orhei îi arată lui Sturza că nu are niciun drept moral să înjosească cetățeni moldoveni având în vedere că el nici nu stă în Republica Moldova, iar toate afacerile sale și le face în alt stat – România.

Ilan Șor: Maia, ajunge cu pălăvrăgeala, apucă-te de lucru

Președintele Partidului Șor, primarul de Orhei Ilan Șor a postat un mesaj dur, dar plin de argumente liderei partidului PAS Maia Sandu în care îi arată punctual care este diferența dintre ei doi de a face politică: Maia Sandu promite „viață europeană” fără să fi făcut nimic până acum în acest sens, în timp ce Ilan Șor, fără să le promită oamenilor „marea și sarea” a demonstrat cum, dacă îți dorești să ai rezultate – le obții, așa cum a făcut el la Orhei. „Apucă-te de treabă, Maia”, o îndeamnă primarul de Orhei.

Dodon către Michalko: „Nu este exclus ca pe viitor Moldova să devină un pod de legătură dintre UE și UEEA”

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. În cadrul dialogului, cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a Moldovei, inclusiv relațiile cu Uniunea Europeană în contextul obținerii de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.

Ceban îl invită pe Năstase la dezbateri în centrul capitalei

Candidatul PSRM la funcţia de primar general al capitalei, Ion Ceban, i-a făcut o propunere contracandidatului său, Andrei Năstase, sprijinit de PPDA şi PAS, să ia în dezbatere zilnic principalele probleme ale locuitorilor capitalei în cadrul unei discuţii publice în scuarul Catedralei.

Grigorișin a învins în alegerile locale noi din municipiul Bălți

Candidatul Partidului Nostru, Nicolai Grigorișin, a învins astăzi în alegerile locale noi din municipiul Bălți.

Alegeri la Chișinău: În turul doi se vor bate Ceban și Năstase

După procesarea a 100% din voturi, datele preliminare arată că Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a luat 40,97%, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr – 32,12%. Potrivit acestor date, concurenții dați vor lupta în turul doi, peste 2 săptămâni, pentru Primăria capitalei, transmite IPN.

Chirtoacă: Am votat pentru un viitor european al Chişinăului

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, care şi-a exercitat astăzi dreptul la vot, susţine că a votat pentru un viitor european al Chişinăului şi pentru o relaţie corectă a primarului cu alegătorii.

În R. Moldova a fost anunțată ziua tăcerii

Concurenţii electorali au interdicţia de a face astăzi şi mâine agitaţie electorală pentru alegerile locale noi care vor avea loc duminică, 20 mai.

Tiraspolul nu este gata să discute despre statutul Transnistriei în cadrul RM

Autorităţile autoproclamatei rmn nu sunt pregătite pentru negocieri cu privire la reglementarea politică a conflictului transnistrean, care sunt aşteptate la Chișinău. Despre aceasta a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la întrunirea cu deputaţi ai aşa-numitului soviet suprem al regiunii.

Maia Sandu: La parlamentare nu vor fi candidați independenți

La alegerile parlamentare din anul curent nu vor exista candidați independenți. La funcția de deputat vor candida pe circumscripții fie persoane din blocul constituit de PAS-PPDA împreună cu societatea civilă, fie din „blocul corupților”, adică din partea PDM și PSRM. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.