Category Archives: Politic

Filip la NATO: Moldova are relații bune de cooperare cu NATO;  Stoltenberg: NATO respectă neutralitatea R. Moldova

Evoluţia relaţiilor dintre R. Moldova şi Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summitului Parteneriatului Estic.

OFICIAL! Comisia Electorală Centrala a declarat nevalabil referendumul anti-Chirtoacă

Comisia Electorală Centrală a declarat nevalabil referendumul local privind revocarea primarului general al mun. Chișinău, desfășurat la 19 noiembrie a.c.

Prima vizită a noului ministru al Apărării peste hotare – în Belgia, la NATO

Ministrul Apărării Eugen Sturza întreprinde, în perioada 22-24 noiembrie a.c., prima sa vizită oficială peste hotare – la Bruxelles.

Războiul referendumurilor! Societatea civilă vrea referendum pentru anularea sistemului electoral mixt

Mai multe organizații ale societății civile, propun inițierea și desfășurarea la nivel național, până la alegerile parlamentare din 2018, a unui referendum pentru anularea legii prin care s-au făcut modificări la Codul Electoral și s-a introdus sistemul mixt de vot.

Platforma DA și PAS crează o platformă comună pentru alegerile din 2018

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat, luni, crearea unei platforme a forțelor pro-europene în baza căreia cele două formațiuni vor participa și la alegerile parlamentare din 2018.

Plahotniuc explică de ce evită să se confrunte la TV cu Maia Sandu

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, căruia Maia Sandu, președintele PAS, i-a adresat o invitație pentru o confruntare TV, susține că oamenii așteaptă rezolvarea problemelor, dar nu să urmărească pe la televiziuni confruntările oponenților politici.

PUN și-a ales opt noi vicepreședinți

Consiliul Politic Republican al Partidului Unității Naționale, care s-a întrunit la 19 noiembrie în ședință ordinară, a ales opt vicepreședinți ai partidului.

Dorin Chirtoacă: locuitorii Chișinăului au pus la punct clasa politică

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte PL, a declarat după închiderea secțiilor de votare că locuitorii Chișinăului au transmis un mesaj pentru toată republica, boicotând referendumul inițiat de socialiști împotriva sa și i-a îndemnat pe cetățeni să păstreze cursul „proeuropean și pro-românesc” și la alegerile parlamentare.

Rezultatele finale preliminare ale referendumului pentru revocarea lui Chirtoacă

107577 de locuitori cu drept de vot (nici 18%) ai Chișinăului și-au exprimat opțiunile în cadrul referendumului de duminică pentru revocarea primarului, număr insuficient pentru ca acesta să fie validat.

PSRM o acuză pe Maia Sandu de părbușirea referendumului anti-Chirtoacă

Consilierul socialist al lui Igor Dodon, Ion Ceban, a declarat că PSRM respectă alegerea făcută de locuitorii Chișinăului în referendumul de duminică, menționând că ei au ales să aibă în continuare drumuri desfundate și sume nejustificate în facturi.