Category Archives: Politic

Șor: Natalia Morari de la TV8 – o femeie cu responsabilitate socială redusă

În Republica Moldova sunt instituții de presă și jurnaliști care lucrează împotriva poporului, susține președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei Ilan Șor. El promite că va face ordine în Republica Moldova când va ajunge la guvernare, va confisca averile obținute prin fraudă și va crea întreprinderi naționale.

Dodon l-a decorat cu o distincție importantă pe ambasadorul Rusiei

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, l-a decorat cu „Ordinul de Onoare” pe Farit Muhametșin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, aflat la final de mandat.

PLDM are un nou vicepreședinte

Jurnalistul Ion Terguță a fost ales în calitate de vicepreședinte al PLDM. Până acum, Terguță a fost purtător de cuvânt al partidului respectiv.

Ce semnifică numirea lui Kozak în funcția de reprezentant special al Rusiei în Moldova

Numirea lui Dmitri Kozak în funcţia de reprezentant special al Rusiei pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Moldova este un semn de atenţie deosebită din partea Moscovei faţă de republică, atenţie care se va intensifica în preajma alegerilor parlamentare, consideră politologul ucrainean Artiom Filipenko.

Data desfășurării alegerilor parlamentare ar putea fi stabilită în următoarele două săptămâni

Data când se vor desfășura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. Președintele legislativului, Andrian Candu, speră că acest lucru se va întâmpla în sesiunea actuală a Parlamentului pentru a-i oferi timp Comisiei Electorale Centrale pentru pregătiri.

Andrian Candu anunță că deputații ar putea lua o decizie importantă, în septembrie

În a doua jumătate a lunii septembrie, deputații ar putea lua o decizie în ceea ce privește legislația electorală. Aceasta după ce Comisia parlamentară juridică va efectua o analiză amplă a legislației electorale și va prezenta un raport în acest sens.

Un nou reprezentant special al lui Putin pentru Moldova

Viceprimierul rus Dmitri Kozak a fost numit de președintele rus, Vladimir Putin, în calitate de reprezentant special al acestuia „pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu R. Moldova”.

Popularitatea ideii integrării eurasiatice scade în Moldova

Numărul susţinătorilor integrării Moldovei în Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) a scăzut după ce șef al statului a devenit Igor Dodon.

Tănase: problema transnistreană împiedică viitorul european al RM

Trebuie să fim conştienţi că atâta timp cât R. Moldova este antrenată în conflictul transnistrean, care a fost unul impus, este greu de realizat de realizat viitorul european al R. Moldova.

Igor Dodon l-a invitat personal pe Recep Erdoğan să facă o vizită oficială în Moldova

Președintele Igor Dodon a participat, la Ankara, la ceremonia de inaugurare a președintelui Turciei, Recep Erdoğan, la invitația părții turce.