Category Archives: Politic

Plahotniuc vrea să „taie” din Parlament

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat în briefingul săptămânal că formațiunea sa politică intenționează să pună în aplicare o nouă etapă a reformei politice din țară.

Krasnoselski i-a trântit ușa în nas lui Dodon!

Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, a declarat că o întrevedere cu președintele Igor Dodon nu poate avea loc atât timp cât acesta nu va avea o agendă proprie pe problema transnistreană, diferită de cea a negociatorilor din formatul „5+2”.

Chișinăul condamnă „alegerile” din estul Ucrainei

R. Moldova se alătură SUA, statelor-membre ale UE, Canadei, dar şi altor state-membre ONU şi condamnă intenţia aşa-ziselor „republici populare Doneţk şi Lugans”, de a organiza „alegeri” duminică, 11 noiembrie.

O nouă etapă în relațiile RM-NATO

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, susţine că a purtat discuţii cu Alianţa Nord-Atlantică referitor la organizarea unui exerciţiu militar comun pe teritoriul R. Moldova.

Reacția timidă a lui Traian Băsescu după ce a rămas fără cetățenia R. Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu, care după decizia Curții Supreme de Justiție a pierdut definitiv cetățenia R. Moldova, susține că și-ar fi dorit cetățenia pentru a lupta mai puternic pentru unire, dar nu se lasă descurajat și anunță că își păstrează același obiectiv.

Sistemul bancar din R. Moldova, evaluat pozitiv de Autoritatea Bancară Europeană

Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a inclus Banca Națională a Moldovei (BNM) în lista autorităților de supraveghere din statele non-membre ale UE, ale căror regimuri de confidențialitate pot fi considerate echivalente celor aplicate în țările Uniunii Europene.

Filip: drumul euro-atlantic al RM este ireversibil

„Avem toată determinarea să continuăm procesele începute. Există toată determinarea și voința politică ca drumul euro-atlantic al R. Moldova să devină ireversibil”, a declarat premierul Pavel Filip la întrevedea pe care a avut-o cu noul ambasador al SUA, Dereck J. Hogan.

Reglementări noi în privința agitației electorale

Parlamentul a votat în prima lectură modificarea unor acte legislative, care prevede, în particular, că, în ziua alegerilor,  agitația electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 de metri de localul votării va fi interzisă.

Dodon jubilează! Băsescu a rămas fără cetățenia R. Moldova

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul lui Traian Băsescu, în dosarul în care fostul președinte al României se judecă cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, pentru că acesta i-a retras cetățenia moldovenească.

Andrian Candu a avut o întrevedere cu noul ambasador al SUA în Moldova

Statele Unite ale Americii sunt partenerul strategic al Republicii Moldova, iar cooperarea pe toate domeniile de interes comun trebuie în continuare dezvoltată. Despre aceasta a discutat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.