Category Archives: Politic

A patra cădere a lui Dodon

Președintele Parlamentului sau premierul va exercita interimatul funcției de președinte al țării pentru a emite decretele de numire în funcție a celor doi miniștri, pe care Igor Dodon a refuzat să-i numească, așa cum prevede legea, candidaturile fiind înaintate de premier de două ori.

Liberalii au lansat o campanie unionistă

Partidul Liberal a lansat, duminică, campania „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a #RepubliciiMoldova cu Țara-Mamă #ROMÂNIA”.

Suspendarea lui Igor Dodon a fost solicitată la Curtea Constituțională

Doi deputați ai PDM au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte, după ce șeful statului Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretele de numire în funcții a noilor miniștri.

Igor Dodon a provocat un nou BLOCAJ instituțional

Președintele Igor Dodon a anunțat că a respins candidaturile celor doi candidați pentru funcțiile de ministru în Guvernul Filip – cea a Silviei Radu la Sănătate și a lui Nicolae Ciubuc la Agricultură și Mediu. În replică, premierul Pavel Filip a declarat că se va adresa Curții Constituționale pentru soluționarea blocajului instituțional.

Întrevedere de rămas bun: Pavel Filip i-a mulțumit lui James Pettit pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-americane

Premierul Pavel Filip a apreciat înalt activitatea ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, în cadrul unei întrevederi de rămas bun care a avut loc astăzi. Prim-ministrul a subliniat că suportul Statelor Unite ale Americii, acordat în mod constant țării noastre, a fost resimțit în diverse domenii prin acțiuni și inițiative concrete.

Vicepreședinte PDM despre sarcinile noilor miniștri

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a anunțat care vor fi principalele sarcini ale noilor miniștri înaintați în domeniile sănătății și agriculturii. Potrivit lui, unul dintre scopuri este ca oamenii să fie auziți, iar ritmurile de dezvoltare a domeniilor să aibă un tempo mai rapid, transmite IPN.

Igor Dodon crede că guvernarea va fi schimbată în curând

Președintele Igor Dodon a afirmat în legătură cu remanierile din Guvern că va semna decretele de demisie a celor doi miniștri din Guvernul Filip, menționând că se va pronunța în următoarele zile referitor la candidații propuși.

Socialiștii și-au desemnat primii candidați pentru circumscripțiile electorale

Socialiștii și-au desemnat, în acest week-end, primii patru candidați pentru circumscripții electorale în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc la începutul anului viitor.

Detalii privind remanierile guvernamentale

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Cebotari, a oferit, în cadrul unui interviu pentru Moldpres, detalii privind remanierile care urmează a fi operate în componența Guvernului.

VIDEO. Premierul Filip știe cum trebuie făcută Unirea

„Unirea nu se face prin declarații, ci prin proiecte de interconectare a sistemelor de energie electrică, gaze naturale, infrastructură, educație”, a declarat, recent, în raionul Călărași, premierul Pavel Filip.