Category Archives: Social

Chișinăul, în topul celor mai periculoase orașe din lume

Siteul Numbeo a publicat un top al celor mai periculoase orașe, printre care figurează și Chișinăul. Capitala țării noastre se află pe poziția a 161 din listă, conforma nivelului criminalității.

Scade numărul deținuților în penitenciare

La jumătate de an de la intrarea în vigoare a legii privind umanizarea politicii penale, se atestă o scădere a numărului deținuților plasați în penitenciare.

S-a terminat cu apa la împrumut! Grație suportului UE, zeci de mii de oameni din sudul țării au acces la apă potabilă

Peste 27.500 de persoane din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au acces la apă potabilă, datorită asistenței Uniunii Europene.  

O tânără riscă ani grei de pușcărie pentru trafic de carne vie

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unei locuitoare a oraşului Ungheni, în vârstă de 20 de ani, acuzată de comiterea traficul de fiinţe umane.

Chișinăuiană condamnată pentru trafic de influență la obținerea terenurilor

O locuitoare a capitalei a fost condamnată recent pentru trafic de influenţă, cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Militarii moldoveni se antrenează în România

Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2018”, care se desfăşoară la centrul de instruire Babadag din România.

Profesorii vor primi salarii mai mari

Profesorii vor primi salarii mai mari, începând cu 1 septembrie a.c. Guvernul a aprobat ieri o hotărâre pentru executarea legii elaborate în acest sens. Astfel, salariul de funcție al cadrelor didactice și al personalului științifico-didactic din instituțiile de învățământ finanțate de la buget va fi indexat cu 8%.

2,8 milioane de lei, alocate suplimentar pentru alimentația elevilor

De la 1 septembrie curent, normele financiare alocate pentru alimentația gratuită a elevilor din sistemul de învățământ secundar profesional au fost majorate cu 2 lei per elev pe zi. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

Șoferii moldoveni vor putea obține permise de conducere internaționale

Şoferii din Republica Moldova vor putea obţine permise de conducere internaţionale. Agenţia Servicii Publice a anunţat astăzi că a început să primească cereri pentru eliberarea acestor documente.

În Moldova a fost dat startul noului an de învățământ

Luni, 3 septembrie, a început un nou an școlar în toate instituțiile de învățământ din Moldova.