Category Archives: Social

Un ofiţer de poliție din Drochia a fost condamnat la 3,8 ani de închisoare

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia a fost condamnat la 3,8 ani de închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de 2,3 ani.

Ministerul Justiției: deținutul care a evadat a fost reținut

Ministerul Justiției a anunțat, marți, că deținutul care evadase luni dimineața din Penitenciarul Goian a fost reținut aseară, în timp ce se deplasa într-un taxi spre satul Varnița, raionul Anenii Noi.

Ofițer de poliție, arestat pentru corupere pasivă

Un ofițer superior de investigație din cadrul Secției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

Cod Galben de caniculă

Hidrometeo a anunţat pentru perioada de 11-12 iulie Cod Galben de caniculă în toată țara.

Un polițist și un șef de întreprindere, reținuți de SPIA al MAI pentru trafic de influență

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, în comun cu procurorii din cadrul Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, au reținut un angajat al Inspectoratului de Poliție Drochia și un șef al unei întreprinderi municipale din Dondușeni, fiind bănuiți de trafic de influență.

Guvernul a decis crerea a trei centre de integrare pentru imigranți

Străinii care vin în R. Moldova vor beneficia de suport și asistență gratuită în procesul de integrare în viața social-culturală a țării.

Lista medicamentelor compensate a fost extinsă; Despre ce preparate este vorba

Persoanele diagnosticate cu depresie și Alzheimer vor beneficia, în premieră, de medicamente compensate. Parțial va fi acoperit și costul unui medicament indicat bolnavilor oncologici, pentru atenuarea durerii.

România a finanțat reparația grădiniței din satul de baștină al președintelui Igor Dodon

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, președintele R. Moldova, Igor Dodon și directorul adjunct al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Liuba Cuznețova, au participat la evenimentul de inaugurare a Grădiniței „Albinuța” din satul Sadova, raionul Călărași.

VIDEO. A chemat poliția când a descoperit ce crește pe pământul său de lângă un sat din sudul Moldovei

Polițiștii de frontieră au descoperit în lunca râului Nistru, în apropiere de satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, un lan de cânepă care se întindea pe o suprafață de două hectare.

68 de ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia

Astăzi se împlinesc 68 de ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia. Șeful statului, Igor Dodon, susține că deportările în masă constituie una dintre paginile negre ale istoriei, iar acele evenimente nu trebuie date uitării.