Category Archives: Social

Reținut pentru dare de mită

Un bărbat de 29 de ani din Comrat a fost reținut de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, în comun cu organul de urmărire penală al Direcției generale teritoriale „Sud” a CNA și Procuratura anticorupție, oficiul „Sud”, fiind bănuit de mituirea unui agent de patrulare.

Avocat reținut de CNA la Dondușeni

Un avocat din Donduşeni a fost reţinut, duminică seara, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în timp ce primea 2500 de euro de la un cetăţean. Potrivit denunţătorului, aceasta era o parte din cele 5000 de euro estorcate de avocat pentru muşamalizarea unui dosar penal.

Fiecare a patra moldoveancă nu naște copii

Potrivit datelor recensământului din 2014, fertilitatea este în descreștere în R. Moldova. Din numărul total de femei în vârstă de 15 ani şi peste, care au indicat numărul de copii născuți – vii, fiecare a patra femeie nu a născut nici un copil.

Peste 750 de mii de moldoveni au plecat din țară în 2016

Numărul cetățenilor moldoveni plecați din țară pentru diferite perioade de timp la sfârșitul anului 2016 a fost de aproximativ 760 mii, dintre care circa 410 femei și 350 de mii de bărbați, arată datele statistice ale Biroului de Migrație și Azil.

Scutiri personale anuale mai mari

Cuantumul scutirii personale anuale a fost majorat de la 10 620 de lei, anul trecut, la 11 280 de lei pentru anul 2018.

Reținut pentru trafic de influență; Estorca 5000 de euro pentru aranjamente în judecată

Un locuitor al capitalei a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție în după-amiaza zilei de ieri. Bărbatul este bănuit că ar fi săvârșit trafic de influență. Sub pretextul coruperii judecătorilor, acesta ar fi estorcat și primit 5 000 de euro.

Virusul A(H1N1) a provocat decesul unei femei la Chișinău

O femeie în vârstă 42 de ani, din sectorul Buiucani al Capitalei, fiind afectată de virusul gripal A (H1N1). Informaţia a fost confirmată pentru Radio Moldova Actualităţi de către Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate a municipiului Chişinău.

Situația la zi! Iată câți bani s-au recuperat din miliardul fraudat

1 mlrd. 002,59 mil. de lei (BEM – 451,92 mil. de lei; Banca Socială – 416,77 mil. de lei și Unibank – 133,9 mil. de lei) este suma care a fost recuperată din miliardul fraudat, conform ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor. 

După ce au stat închise un an, două școli „pitice” și-au reluat activitatea

Două școli din țară și-au reluat astăzi activitatea, după ce mai mult de un an au fost închise, alta urmând să fie deschisă la 1 septembrie a.c.

Nou regim de viteză pe drumurile din localitățile din Transnistria

Autoritățile transnistrene au anunțat că de la 1 ianuarie a.c. a intrat în vigoare un nou regim de viteză pentru transport în localitățile din regiunea.