Category Archives: Social

Corupția în R. Moldova ajunge la cca 13% din PIB; Câte pensii și îndemnizații sociale „mănâncă” acest flagel

Pierderile anuale provocate Republicii Moldova de pe urma actelor de corupţie se cifrează în intervalul 8%-13% din Produsul Intern Brut sau de circa 11,8-17,7 miliarde de lei pentru anul trecut.

Oameni ai legii, cercetați pentru luare de mită

Două persoane au fost reținute de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție în cadrul a două dosare intentate pe corupere pasivă și luare de mită. Este vorba despre un executor judecătoresc și un evaluator.

Nouă persoane, reținute în urma descinderilor CNA și a procurorilor în 20 de primării!

Nouă persoane, printre care primarii din satele Ghelăuza şi Găleşti din raionul Străşeni, un consilier raional şi un şef de la Fondul Ecologic, dar şi reprezentanţii unor agenţi economici, au fost reţinute astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii.

Polițist reținut în flagrant luând mită

Un polițist de sector din Chișinău a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Omul legii ar fi pretins și primit prin estorcare 4000 de lei de la un bărbat, pentru a nu documenta în conformitate cu legislația în vigoare pretinsele acțiuni ilegale ale ultimului.

În Moldova va fi posibil să divorțezi fără să mergi în judecată

Una din modificările relevante ale proiectului Legii privind procedura notarială, propus de Ministerul Justiției, și aprobat de Guvern vizează procedura de divorț, ce va putea fi efectuată de notar, în cazurile ce nu implică litigii privind partajul averii sau existența copiilor minori.

Trei oameni ai legii, reţinuţi pentru trafic de influenţă

Doi avocaţi şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie  Buiucani au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi CNA pentru trafic de influenţă.

Un polițist de frontieră a prevenit o tentativă de viol a unei minore

Un inspector a Sectorului Poliției de Frontieră Valea-Perjei a intervenit în forță, aseară, la auzul unor chemări de ajutor venite din partea unei persoane, care, ulterior, s-a dovedit o fi o minoră.

VIDEO. Drama de la Glodeni; Trei copii au murit într-un incendiu

Trei copii – o fetiță de 7 ani, un băiat de 4 ani și o fetiță de o lună de zile – și-au pierdut viața într-un incendiu produs noaptea trecută în satul Danu, raionul Glodeni.

Un nou complex sportiv multifuncțional a fost inaugurat la Telenești

Un complex sportiv performant a fost inaugurat duminică în oraşul Telenești, graţie contribuţiilor băştinaşilor plecaţi din localitate, autorităţilor locale şi Guvernului Elveţiei.

Numărul intrărilor în Moldova a cetățenilor străini și numărul ieșirilor din țară ale moldovenilor

În primele nouă luni ale anului curent, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în R. Moldova a totalizat circa 3,0 mil. persoane, în creștere cu 6% fată de perioada corespunzătoare a anului trecut. În același timp, numărul de traversări ale frontierei de stat de către moldoveni, la ieșirea din țară, a constituit 4,3 mil., în scădere cu 3,5%.