Category Archives: Social

Noi măsuri pentru sporirea siguranţei online a copiilor

Furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor. Părinții vor putea descărca aceste aplicații, protejând copiii în mediul virtual. Totodată, operatorii vor crea pe paginile lor web compartimente speciale dedicate informațiilor privind siguranța online.

Permis de 1000 de euro fals, depistat la graniță

Polițiștii de frontieră au depistat la controlul suplimentar un permis de conducere falsificat, care urma să fie folosit în Portugalia de către un cetățean moldovean. Bărbatul ar fi perfectat documentul contra sumei de 1000 de euro.

Peste 300 de militari vor primi locuințe în Chișinău

Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a documentat despre lucrările de construcţie a complexului locativ cu apartamente de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale de pe strada Nicolae Testemițanu din Chișinău.

VIDEO. Infractor „fugar”, prins de Grom

Patrupedul Poliției de Frontieră Grom a „pus” la pământ un cetățean ucrainean care a încercat să fugă de polițiștii de frontieră în timpul descoperirii că acesta este căutat de autoritățile de drept din R. Moldova pentru careva infracțiuni. Incidentul a avut loc acum câteva ore, în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani.

La sudul Moldovei va fi intensificată lupta cu pesta porcină

Serviciul Vamal va intensifica controlul la sudul Moldovei pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane. O decizie în acest sens a fost luată luni, la şedinţa specială a Biroul Vamal Sud cu conducerea postului de control sanitar-veterinar și fitosanitar Giurgiuleşti.

Circa 2000 de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor locale

Circa două mii de angajaţi ai Poliţiei sunt antrenaţi astăzi, 20 mai, în acţiuni de menţinere a securităţii şi ordinii publice la alegerile locale noi.

Circa 50% dintre adulții din R. Moldova sunt supraponderali sau obezi

Anual, în a treia sâmbătă a lunii mai este marcată Ziua Europeană de prevenire a obezităţii, dedicată conştientizării problemelor asociate şi cauzate de această afecţiune.

Capul grupării cercetate pentru afaceri imobiliare la Cahul, reținut

Ofiţerii Direcţiei teritoriale Sud a CNA l-au reţinut aseară pe liderul unui grup infracţional, cercetat penal pentruînstrăinarea ilegală a imobilelor din Cahul. Acesta este avocat şi este bănuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul.

Cimitirul de Onoare al Ostașilor Români din Tabăra a fost reinaugurat

Ambasadorul României în RM, Daniel Ioniță, și ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, au  participat la 17 mai, la ceremonia de reinaugurare a Cimitirului de Onoare al Ostașilor Români din Tabăra, raionul Orhei.

O platformă web de donare a scaunelor auto pentru transportarea copiilor va fi lansată în R. Moldova

O platformă web de donare a scaunelor auto pentru transportarea copiilor va fi lansată la Chișinău.