Category Archives: Social

Medicii din Moldova vor fi protejați prin lege

Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de miercuri, completări la Codul contravențional.

Locul din sudul Moldovei unde visele au prins culori, grație Uniunii Europene

Denis explică în limba bulgară cum trebuie să arate un acoperiș, Vlada îl contrazice în rusă, iar Roman îl completează în română. Copiii construiesc împreună o căsuță din cubulețe de lemn. Educatoarea care îi supraveghează le vorbește în română și toți acceptă rapid să mai înalțe un turnuleț.

ASD: Toate traseele din țară sunt practicabile

Toate traseele din țară sunt practicabile și nu există blocaje de circulație. Anunțul a fost făcut astăzi pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Căpăţină.

Un profesor de la o școală de meserii din Bălți a fost reținut pentru corupere pasivă

Un profesor de la o școală de meserii din Bălți a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

VIDEO. Făcea contrabandă cu bunuri, utilizând mașini de lux închiriate

Închiria autoturisme pentru a fenta filajul serviciilor operative ale Vămii, care l-au reținut de nenumărate ori pentru trafic ilicit cu bunuri, introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

R. Moldova în al 67-lea „cer” al fericirii

Potrivit ratingului fericirii în lume, elaborat și publicat de ONU, Republica Moldova se plasează pe locul 67 printre 156 de state incluse în clasament.

Încă o grădiniță din R. Moldova a fost renovată pe banii oferiți de România

Este vorba de grădinița-creșă „Albinuța” din satul Zastânca, raionul Soroca. După renovare, micuții de aici se bucură de condiții mai bune la grădiniță.

Ar fi primit peste 500 de euro pentru a facilita eliberarea unui permis de conducere

Un bărbat din Bălți a fost escortat la DGT Nord a CNA pentru a fi audiat într-un dosar pornit pe trafic de influență. Acesta a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în această dimineață, fiind bănuit că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării unui permis de conducere.

Penitenciarul nr.13 | Deținut găsit strangulat

Un deținut din Penitenciarul nr.13-Chișinău a fost găsit mort în celulă, în această dimineață. Este vorba de un bărbat în vârstă de 49 ani, învinuit de omor.

Guvernul Japoniei va finanța proiecte la trei instituții educaționale din R. Moldova

La Chișinău, au fost semnate contractele de grant pentru educație și sănătate oferite de Guvernul Japoniei prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.