Category Archives: Social

Doi angajaţi ai întreprinderii „Edineţ-Gaz”, reţinuţi pentru luare de mită

Doi ingineri din cadrul întreprinderii „Edineţ-Gaz” au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie, fiind suspectaţi de luare de mită.

Au vrut să intre în țară cu valută nedeclarată; S-au ales cu amenzi și cu valuta confiscată

Doi cetățeni moldoveni, în vârstă de 31 și, respectiv, 37 de ani sunt cercetați pentru tentativă de trecere peste frontiera vamală a valutei nedeclarate conform prevederilor legale.

Peste 60 de școli au fost reorganizate; 19 – închise

Către anul de studii 2017-2018, 64 de instituții școlare au trecut prin procesul de reorganizare, iar ca urmare 19 școli au fost închise. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, motivul este numărul mic de elevi din instituțiile respective.

O grădiniță din raionul Edineț a fost reparată pe bani oferiți de România

Grădiniţa „Ghiocel” din Târnova, Edințe, a fost inaugurată după reparaţii care au durat mai mult de un an. Pentru lucrările de reparație au fost cheltuite 2,7 milioane de lei, dintre care 2,4 milioane au fost oferite de România.

Polițiștii de Frontieră au ieșit la cosit… cânepă

Angajații Direcției Investigații Speciale SUD, în comun cu Ofițerii de Investigații speciale a Direcției regionale VEST a IGPF, au depistat o plantație de cânepă de pe care traficanţii de droguri ar fi urmat să obţină un profit de peste 85 mln de lei.

Guvernul propune salarii mai mari pentru bugetari cu 10%

Salariile de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, salarizați în baza Rețelei tarifare unice, vor fi majorate cu 10 %, după ce Guvernul a adoptat un poriect de decizie în acest sens.

Ofițer de poliție, reținut de ofițerii anticorupție

Şeful interimar al Serviciului de patrulare din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă.

O campanie de prevenire a suicidului a fost lansată la Chișinău

La Chișinău, de Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului, la Chişinău a fost lansată campania cu genericul „Provocarea o sută”.

Circa 17% din bolnavii de alcoolism din Moldova sunt femei

În ultimii ani, femeile constituie circa 15-17% din numărul bolnavilor de alcoolism, majoritatea dintre acestea sunt de la sate şi au vârstă reproductivă, arată datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

TOPUL specialităților din universități la care s-au înscris cei mai mulți tinerii din Moldova

Cel mai mare concurs din cadrul admiterii la studii superioare din acest an s-a înregistrat la specialitățile „Drept” (18 cereri / 1 loc) și „Finanțe”  (15 cereri / 1 loc).