Category Archives: Externe

Oficial! Trecerea României de la lei la euro

Ministrul Finanţelor Publice al României, Eugen Teodorovici, a afirmat, vineri, că s-a decis anul de când România va trece la moneda euro, iar întreg calendarul va fi prezentat săptămâna viitoare.

Peste 80% dintre români se declară patrioți

84% dintre români se declară patrioţi şi într-un procent la fel de mare sunt de părere că desconsiderarea însemnelor naţionale, precum stema, steagul sau imnul, trebuie sancţionată cu închisoarea şi nu cu amendă administrativă.

VIDEO. Masacru în timpul unei slujbe dintr-o sinagogă din SUA!

Un atacator a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din oraşul Pittsburgh din statul american Pennsylvania, rănind mai multe persoane, conform primelor informaţii primite de la poliţişti, relatează BBC.

Avion militar rus interceptat aproape de spațiul României

Un avion de vânătoare rusesc a fost interceptat, joi, în apropierea spaţiului aerian românesc, deasupra Mării Negre.

Încă un motiv de a renunța la fumat! 85% din cazurile de cancer pulmonar ar fi provocate de fumat

85% dintre cazurile de cancer pulmonar din Israel ar fi putut fi prevenite prin evitarea fumatului, relevă o nouă cercetare publicată luni de Ministerul Sănătăţii şi Israel Cancer Association, citată de Xinhua.

În Turcia au fost descoperite ruinele unei biserici bizantine de 1.500 de ani

Ruinele unei biserici bizantine cu o vechime de 1.500 de ani au fost descoperite în timpul săpăturilor efectuate în provincia Edirne din nord-vestul Turciei, informează agenţia de presă APP.

A murit legendara soprană Montserrat Caballé

Cunoscuta soprană spaniolă de origine catalană Montserrat Caballé a murit sâmbătă la spitalul Sant Pau din Barcelona la vârsta de 85 de ani, potrivit unor surse spitaliceşti, citate de AFP.   

Fără Premiul Nobel pentru literatură în 2018

Premiul Nobel pentru literatură nu va fi atribuit în 2018, pentru prima dată după o pauză de aproape 70 de ani, ci va fi anunţat anul viitor în acelaşi timp cu numele laureatului din 2019.

FOTO. Record al României pe tema Unirii, inclus în Guiness World Records

Aproape 5000 de români din 70 de localităţi ale României au stabilit un record mondial formând harta țării în contextul Centenarului Unirii.

OMC a revizuit în scădere prognozele pentru creșterea comerțului mondial

Ritmul de creştere a comerţului mondial, în acest an şi anul viitor, ar putea fi mai mic decât se preconiza anterior, chiar dacă până acum efectele economice directe ale războiului comercial au fost unele modeste, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), informează AFP şi Reuters.