Category Archives: Externe

Un român, nominalizat de președintele Trump la conducerea Oficiului pentru Brevete şi Mărci al SUA

Președintele SUA, Donald Trump a nominalizat un avocat român la conducerea Oficiului pentru Brevete şi Mărci din SUA.

Cod ROŞU de caniculă în nouă ţări

Meteorologii au emis avertizare cod roşu de caniculă pentru joi şi vineri, în nouă state din Europa: Italia, Polonia, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Elveţia, Croaţia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.

Sancțiunile împotriva Rusiei au fost aprobate de Senatul SUA; Putin anunță că Rusia ar putea recurge la represalii

Senatul Statelor Unite a adoptat joi, aproape în unanimitate, noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sancțiunile adoptate marți de Camera Reprezentanților din Congresul SUA împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord au întrunit voturile a 98 de senatori americani din cei 100, fiind susținute și de minoritatea democrată, potrivit Reuters.

Rusia și-a retras ambasadorul din SUA

Moscova l-a retras pe ambasadorul său la Washington, Serghei Kisliak – aflat de aproape 10 ani la post și considerat un personaj cheie în scandalul privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA – într-un moment crucial în relațiile dintre cele două țări, relatează cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres.

A murit unul dintre cei mai celebri pictori ruși

Celebrul pictor rus Ilya Glazunov, fondatorul și rectorul Academiei Ruse de Pictură, Sculptură și Arhitectură, a încetat din viață la Moscova.

Socialiștii, pe primul loc în parlamentarele din Albania

Partidul Socialist, al premierului Edi Rama, se clasează pe primul loc în urma scrutinului legislativ desfăşurat în Albania, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Guvernul de la București a fost demis

Cabinetul de Miniștri al României, condus de premierul Sorin Grindeanu (PSD), a fost demis, miercuri, după ce moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost votată cu majoritate de voturi de deputații Camerei Deputaților și Senatului.