Category Archives: Externe

Starea sănătății Regelui Mihai s-a agravat

Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, informează Casa Regală, prin intermediul unui comunicat, adăugând că Principesa Moștenitoare Margareta s-a întors în Elveția.

UE aplică sancțiuni dure Coreei de Nord

UE a adoptat luni interdicția totală a investițiilor europene în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), în încercarea de a intensifica prin aceste noi sancțiuni presiunea economică asupra Phenianului în legătură cu programele nuclear și de rachete balistice, informează agențiile Xinhua și France Presse.

EXIT POLL; Austria ar putea avea cel mai tânăr şef de guvern din Europa

Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), condus de Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc, cu un scor cuprins între 30 şi 33% din voturi, în scrutinul parlamentar din Austria, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Ce maşină are miliardarul Mark Zuckerberg

Fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, conduce o Acura TSX, o mașină care costă în jur de 30.000 de dolari.

Erdogan cere UE să-i spună Turciei DA sau BA

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri o decizie din partea Uniunii Europene cu privire la aderarea sa la blocul comunitar, cu o săptămână înainte de un summit la care liderii UE urmează să abordeze această chestiune, relatează dpa.

Circa 50 de cutremure de mică intensitate în 48 de ore; Unde se întâmplă

Între 7 şi 10 octombrie, în Insulele Canare, în La Palma, au fost aproximativ 50 de cutremure cu o intensitate între 1,5 şi 2,7 grade pe scara Richter, informează The Independent.

Președintele Emmanuel Macron, bolnav; Prima doamnă a Franței bate alarma

Brigitte Macron, prima doamnă a Franţei, este îngrijorată şi ar dori ca soţul ei să aibă mai multă grijă de propria persoană, potrivit ONE.

Miting uriaş de susţinere a unităţii Spaniei

Zeci de mii de oameni au ieşit sâmbătă pe străzile Madridului şi au cerut separatiştilor din Catalonia să renunţe la declararea independenţei. Parlamentul regional din Catalonia vrea să anunţe luni independenţa, în urma rezultatului de la referendumul de duminica trecută, declarat însă ilegal de Guvern.

A fost aprobată înființarea unui „Parchet european” antifraudă

Parlamentul European a aprobat joi un text în baza căruia 20 de țări membre ale Uniunii Europene vor participa începând din anul 2020 în cadrul unui „Parchet european” specializat în combaterea fraudelor legate de TVA și de fondurile structurale europene, relatează AFP.

România şi Bulgaria au primit acces la Sistemul Schengen de Informaţii privind Vizele

Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea propunerii Consiliului UE de a acorda României şi Bulgariei accesul parţial la Sistemul de Informaţii privind Vizele (VIS) din spaţiul Schengen, relatează site-ul agenţiei Novinite.