Category Archives: Externe

România are un nou premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru.

Candidatul PSD la funcția de prim-ministru al României

Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier, potrivit unor surse social-democrate, citate de Agerpres.

Anunțul care a cauzat căderea lui Zuckeber în topul mondial și pierderea a câtorva $ miliarde

Mark Zuckerberg, co-fondatorul celui mai mare business de social media, şi-a privit averea scăzându-i cu 3,3 miliarde de dolari după ce a postat pe Facebook planurile sale de a îndrepta conţinutul „news feed-ului” spre familie şi prieteni, cu costul de a pierde bani din partea publicaţiilor şi a business-urilor, potrivit Bloomberg.

AUDIO. NATO are propriul imn

NATO are un imn oficial pentru prima dată doar acum, la aproape 70 de la înființarea organizației; el a fost adoptat de ambasadorii NATO de la Bruxelles la începutul anului și este scris de un dirijor luxemburghez.

Se schimbă banii în România

Banca Naţională a României a lansat în circulaţie, începând cu data de 1 ianuarie 2018, bancnote şi monede cu noua stemă a României.

Vladimir Putin a anunțat că va candida la prezidențialele din 2018

Actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat, miercuri, că va candida la alegerile prezidențiale din 2018.

Cel mai bogat român a devenit și mai bogat | TOP 300 Cei mai Bogaţi Români

Ion Ţiriac este cel mai bogat român, cu deţineri de 1,7-1,8 miliarde de euro, fiind urmat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cu 1,1-1,2 miliarde de euro, arată ediţia pe anul 2017 a „Top 300 Cei mai Bogaţi Români”, lansată luni de revista „Capital”.

Starea sănătății Regelui Mihai s-a agravat

Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, informează Casa Regală, prin intermediul unui comunicat, adăugând că Principesa Moștenitoare Margareta s-a întors în Elveția.

UE aplică sancțiuni dure Coreei de Nord

UE a adoptat luni interdicția totală a investițiilor europene în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), în încercarea de a intensifica prin aceste noi sancțiuni presiunea economică asupra Phenianului în legătură cu programele nuclear și de rachete balistice, informează agențiile Xinhua și France Presse.

EXIT POLL; Austria ar putea avea cel mai tânăr şef de guvern din Europa

Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), condus de Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc, cu un scor cuprins între 30 şi 33% din voturi, în scrutinul parlamentar din Austria, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.