Category Archives: Externe

„Țarul” Putin câștigă alegerile în Rusia

Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a obţinut 73.9% din voturile ruşilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

A murit o legendă a cinematografiei ruse – Oleg Tabakov

Renumitul actor rus, Oleg Tabakov s-a stins la Moscova. Artistul avea 82 de ani și a decedat, potrivit presei ruse, într-un spital, aflându-se în anturajul rudelor.

Un film realizat de un cineast român a luat Marele Premiu la Festivalul de la Berlin

Cea de-a 68-a ediţie a galei Festivalului de Film de la Berlin a avut loc sâmbătă seară şi s-a încheiat prin decernarea marelui premiu, Ursul de Aur, regizoarei Adina Pintilie, recompensată pentru lungmetrajul „Nu mă atinge-mă”.

Cauzele prăbușirii avionului în Rusia, mai mult decât banale

Cauzele avionului care s-a prăbușit la 11 februarie în regiunea Moscova, în care și-au pierdut viața 71 de persoane, sunt mai mult decât banale.

După intervenția Israelului în Siria, ONU cere stingerea conflictului

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut sâmbătă stingerea imediată a conflictului din Siria. Potrivit AFP, Guterres a subliniat că toate părţile implicate trebuie să respecte rezoluţiile internaţionale şi a cerut ca toate părţile să se implice pentru „dezarmorsarea imediată şi necondiţionată a violenţelor”.

Miliardarul George Soros investește într-o mișcare politică din Marea Britanie

Miliardarul George Soros a oferit finanţare 400.000 de lire sterline (456.000 de euro) unei mişcări politice care militează pentru anularea deciziei Marii Britanii de ieşire din UE, informează publicaţiile The Telegraph şi The Independent.

România are un nou premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru.

Candidatul PSD la funcția de prim-ministru al României

Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier, potrivit unor surse social-democrate, citate de Agerpres.

Anunțul care a cauzat căderea lui Zuckeber în topul mondial și pierderea a câtorva $ miliarde

Mark Zuckerberg, co-fondatorul celui mai mare business de social media, şi-a privit averea scăzându-i cu 3,3 miliarde de dolari după ce a postat pe Facebook planurile sale de a îndrepta conţinutul „news feed-ului” spre familie şi prieteni, cu costul de a pierde bani din partea publicaţiilor şi a business-urilor, potrivit Bloomberg.

AUDIO. NATO are propriul imn

NATO are un imn oficial pentru prima dată doar acum, la aproape 70 de la înființarea organizației; el a fost adoptat de ambasadorii NATO de la Bruxelles la începutul anului și este scris de un dirijor luxemburghez.