Category Archives: Externe

Centrul Londrei trece în totalitate la energia regenerabilă

Centrul Londrei va funcţiona 100% pe energie regenerabilă până la sfârşitul anului. Marile corporaţii îşi instalează panouri solare.

Rezultate parţiale: Erdogan se clasează pe primul loc în alegerile prezidențiale din Turcia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se poziţionează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Turcia, conform rezultatelor parţiale anunţate de presa de stat turcă.

Acordul a fost semnat! Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei are o nouă denumire

Miniştrii de externe de la Atena şi Skopje, Nikos Kotzias şi Nikola Dimitrov, au semnat duminică, în localitatea de frontieră Prespes, în Grecia, acordul ce prevede schimbarea numelui actualei Foste Republici Iugoslave a Macedoniei în Macedonia de Nord, deschizându-i calea pentru aderarea la Uniunea Europeană şi NATO.

Putin vrea să dezghețe relațiile Rusiei cu Uniunea Europeană

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi, la Viena, că ţara sa este pregătită să recupereze toate canalele de comunicare şi cooperare cu Uniunea Europeană, relatează EFE.

Armata americană inaugurează un exercițiu multinațional pe flancul estic al NATO

Aproximativ 18.000 de soldaţi din 19 ţări, în principal membre ale NATO, vor participa la exerciţiul Saber Strike care începe duminică în Polonia şi ţările baltice, condus de armata americană pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice, relatează AFP.

Ediția britanică VOGUE a desemnat cele mai influente 25 de femei

Fosta actriţă americană Meghan Markle, soţia prinţului Harry, creatoarea de modă Stella McCartney şi scriitoarea J. K. Rowling se numără printre cele mai influente 25 de femei din Marea Britanie, potrivit ediţiei locale a revistei Vogue, care a publicat în premieră o astfel de listă.

Și-au regăsit fiul pierdut în urmă cu 24 de ani

Un cuplu din China a fost reunit cu fiul lor care dispăruse în urmă cu 24 de ani. O fotografie a surprins exact momentul revederii emoționante între cei trei.

Rogozin, șef pe cosmosul rusesc

Fostul vicepremier rus, responsabil anterior și de problema Transnistriei, Dmitri Rogozin, a fost numit şef al corporaţiei „Roskosmos”. 

Încă o țară provoacă îngrijorare în Europa

Italia e pe punctul de a o lua pe calea populismului naţionalist şi a extremismului de dreapta. Liderul mişcării 5 Stele şi cel al radicalilor din Liga Nordului i-au propus luni preşedintelui Sergio Matarella numele unui premier.

Lumea are în acest moment cei mai mulți miliardari din istoria sa

O arată cel mai nou index publicat despre bogaţii lumii. Potrivit acestor date, numărul miliardarilor a ajuns anul trecut la 2.754.