Category Archives: Economic

Candu solicită Băncii Mondiale să susțină R. Moldova în procesul de dezvoltare economică

Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat continuarea suportului oferit de Banca Mondială în procesul de dezvoltare economică a țării și crearea unui mediu atractiv pentru investitori.

Guvernul a adoptat proiectul Legii Bugetului pentru 2018; Deficitul bugetului – 4,7 mlrd. lei

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul a fost elaborat în conformitate cu prioritățile de politici publice ale Guvernului și ținând cont de prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.

Cele mai atractive credite în R. Moldova

Cele mai atractive credite pentru moldoveni, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, sunt cele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani, potrivit statisticilor Băncii Naționale a Moldovei.

433,3 mil. de lei, încasările Vămii de săptămâna trecută

În perioada 13-19 noiembrie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 433,3 mln lei. În această perioadă au fost perfectate 11 365 de declarații vamale.

Moldova va exporta mai mulți struguri în Polonia

R. Moldova va spori exporturile de struguri în Polonia datorită contractelor încheiate între producătorii agricoli moldoveni şi antreprenorii polonezi în cadrul unui forum de afaceri care s-a încheiat la Bronisze.

BNM dă undă verde pentru tranzacționarea „Primei bănci din Moldova”

Banca Națională a Moldovei (BNM) a eliberat Băncii Transilvania permisiunea de achiziționare a pachetului de acțiuni în capitalul băncii comerciale „Victoriabank” (slogan: Prima bancă din Moldova).

Exportul transnistrean, în creștere

La începutul lunii noiembrie, comerţul exterior al Transnistriei a constituit $1,324 mlrd., ceea ce este cu 12,2% ($144 mil.) mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

BNM a semnat un Memorandum pentru pregătirea specialiștilor în domeniul financiar-bancar

Banca Națională a Moldovei (BNM), Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul de Excelență în Economie și Finanțe au semnat  Memorandumul de înțelegere în vederea formării specialiștilor în domeniul financiar-bancar.

Majorare esențială a prețurilor la benzină și motorină

ANRE a modificat în creștere prețurile plafon la benzină și motorină pentru următoarele două săptămâni.

Inflație de 1,6% în luna octombrie

La începutul anului curent, inflaţia în R. Moldova a constituit 6%, iar inflaţia anuală (octombrie 2016 – octombrie 2017) a constituit 7,9%. În luna octombrie, inflaţia a fost de 1,6%, aproape dublu faţă de indicele din septembrie.