Category Archives: Economic

O nouă depreciere a rublei transnistrene

Banca Centrală Transnistreană (BCT) a stabilit la sfârșitul acestei săptămâni un nou curs de schimb al dolarului, de 16 ruble locale, majorându-l cu 0,5 ruble (3,2%).

Scutiri personale anuale mai mari

Cuantumul scutirii personale anuale a fost majorat de la 10 620 de lei, anul trecut, la 11 280 de lei pentru anul 2018.

Expert | Volumul remitențelor moldovenilor este mai mare cu 50% față de cel prezentat oficial

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că, în ultimii 18 ani, cetățenii moldoveni au adus în țară circa 27 mlrd. USD, volumul remitențelor fiind astfel cu 50% mai mare decât cel prezentat oficial.

Prognoze pozitive ale Băncii Mondiale pentru economia moldovenească

Banca Mondială (BM) a îmbunătățit ușor prognoza de creștere a economiei moldovenești în 2018 și în 2019, dar a redus prognoza creșterii așteptate a PIB-ului R. Moldova conform rezultatelor din 2017.

În ce țări preferă să-și exporte producția companiile din Moldova

Datele Biroului Național de Statistică (BNS) arată că, în perioada ianuarie-noiembrie 2017, exporturile moldovenești de mărfuri au totalizat 2 mlrd. 192,1 mil. USD, în creștere cu 18,4% față de 2016.

Situația la zi! Iată câți bani s-au recuperat din miliardul fraudat

1 mlrd. 002,59 mil. de lei (BEM – 451,92 mil. de lei; Banca Socială – 416,77 mil. de lei și Unibank – 133,9 mil. de lei) este suma care a fost recuperată din miliardul fraudat, conform ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor. 

De azi, prețuri majorate semnificativ la carburanți; Iată motivul

ANRE a stabilit pentru perioada 10-23 ianuarie a.c., prețuri mai mari la carburanți, în medie cu 4 la sută.

Cele mai deteriorate căi de acces spre posturile vamale de frontieră vor fi reparate

Drumurile de acces spre posturile vamale de frontieră vor fi reabilitate. La o asemenea înțelegere au ajuns Serviciul Vamal și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Circa 268 mil. de lei încasați de Vamă în prima săptămână a anului

În perioada 01-07 ianuarie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 267,8 mln lei, fiind perfectate per total 4 695 de declarații vamale.

Rusia cedează în aspect investițional în Moldova

Oamenii de afaceri ruși nu mai dețin prima poziție în mediul investițional din Republica Moldova, în ceea ce privește investițiile directe în economie.