Category Archives: Economic

Două instituții din domeniul energetic vor fuziona

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va absorbi Inspectoratul Energetic de Stat (IES) și va prelua atribuțiile acestuia în domeniul supravegherii energetice de stat.

Cioclea: Economia Moldovei este mai robustă

Economia R. Moldova este mai robustă graţie Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană (UE) şi a reorientării comerţului extern spre piaţa UE.

Ce recomandă RM experții FMI

Echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan şi-a încheiat vizita în R. Moldova.

Indienii vor să mănânce mere moldovenești

Merele din R. Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot de probă.

În Transnistria a fost recoltată prima roadă de bumbac

La inițiativa conducerii fabricii textile „Tirotex”, în Transnistria a început a fi cultivat bumbacul.

Program FIDA pentru Moldova: 40 mil. USD

Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) a aprobat noul Program de oportunități strategice pentru Republica Moldova pentru anii 2019-2024 în valoare de 40 milioane USD.

EXPERT | Mai multe vești proaste decât bune

Directorul executiv al organizației Expert-Grup, Adrian Lupușor, susține că informațiile privind creșterea economică pentru trimestrul doi aduc vești bune, dar și îngrijorătoare.

Filip s-a lăudat cu succesele Guvernului în fața unui oficial al Băncii Mondiale

Guvernul de la Chișinău a întreprins mai multe acțiuni pentru asigurarea creșterii economice și sporirea veniturilor la buget. În trimestrul doi al anului curent a fost înregistrată o creștere economică de 5,2%, iar pentru prima jumătate de an aceasta constituie 4,5%. 

Vama a acumulat peste 432 mil. de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 10-16 septembrie, 432,7 milioane lei, fiind perfectate per total 9.970 de declarații vamale.

Precizările și avertismentele BNM referitoare la moneda virtuală

Banca Națională a Moldovei (BNM) atenționează publicul că, urmare unor informații recente difuzate în presă, se creează percepții confuze și incorecte precum că utilizarea și tranzacționarea așa-ziselor „monede virtuale” ar avea loc sub aria de atribuții a BNM sau cu permisiunea acesteia.