Category Archives: Economic

ANRE va revizui prețurile la combustibil o dată la trei luni

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va stabili, la fiecare trei luni, preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și nu o dată la două săptămâni, cum a fost până acum.

Studiu | România, principalul partener comercial al R. Moldova

România rămâne în continuare cel mai mare partener comercial de import al Republicii Moldova, iar 49% din totalul importurilor R. Moldova au fost din UE, se arată într-un studiu realizat de Programul pentru Reforme Structurale.

Moldovenii au accesat de la bănci credite în lei de peste 1.7 miliarde de lei, în luna iunie

Agenții economici și populația au luat de la băncile comerciale, în iunie, credite în monedă națională în sumă totală de 1 miliard 733 milioane de lei, cu 100 milioane mai mult decât în luna precedentă.

Încasări record ale Serviciului Vamal în jumătate de an

În primul semestru al acestui an, Serviciul Vamal a dus la bugetul de stat 9 mlrd 664 mln. lei, cu 270 de milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Decis! În Moldova va fi instituit Comitetul Național de Stabilitate Financiară

Executivul a aprobat astăzi un proiect de lege privind instituirea Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Autoritatea va fi responsabilă de coordonarea politicii macroprudențiale, de gestionarea riscurilor ce amenință stabilitatea financiară și a situațiilor de criză financiară.

Alte câteva sute de milioane de lei încasate de Vamă timp de o săptămână

În perioada 09-15 iulie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 423,8 milioane lei, fiind perfectate per total 10 451 declarații vamale.

O importantă fabrică de mobilă din România angajează moldoveni

Cunoscuta fabrica de mobilă „Polipol” din Foieni, Satu Mare (România) a anunțat că va angaja forță de muncă din R. Moldova și Ucraina.

O nouă decizie a BNM în privința B.C. „Moldinconbank” S.A.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către BC „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii.

Încă un pas spre interconectarea electrică dintre Moldova și România

Guvernul a ratificat două Acorduri de împrumut pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Moldova și România.

Moldova, la coada Europei după nivelul salarizării

Un angajat din R. Moldova a câştigat anul trecut un salariu mediu net de aproxi­mativ 4.500 de lei (circa 215 euro). Cu acest nivel al salarizării, Moldova stă la coada Europei.