Category Archives: Economic

Moldova, locul 10 în spațiul ex-sovietic după nivelul salariilor

R. Moldova ocupă locul 10 după nivelul salariilor printre cele 15 ţări din fosta URSS, cu $288. Topul a fost realizat de un post TV din Cehia.

În ultimele 7 zile, Vama a vărsat în buget circa 377 mil. de lei

În perioada 17-23 iulie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 376,5 de milioane de lei, fiind perfectate per total 9 991 de declarații vamale.

BNM a prelungit mandatele administratorilor temporari ai „Moldindconbank”

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis prelungirea pentru o perioadă de trei luni a mandatelor administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank” S.A.

Circa 9,4 mlrd. de lei de venituri a încasat Vama în prima jumătate a anului

Încasările generate de Serviciul Vamal al R. Moldova în primele șase luni ale anului s-au cifrat la 9 mlrd. 394 mln lei, cu 20,2% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ultimele 7 zile, Vama a vărsat în buget circa 376 mil. de lei

În perioada 10-16 iulie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 375,8 mln lei, fiind perfectate per total 9 460 de declarații vamale.

Experți FMI vin într-o vizită de lucru la Chișinău

În perioada 17-21 iulie a.c., o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ben Kelmanson se va afla la Chișinău, a anunțat Armine Khachatryan, Reprezentanta Permanentă a FMI la Chișinău.

Prețurile la alimente au crescut în Transnistria cu 5%

În iunie, preţurile în Transnistria s-au majorat brusc, în pofida încercărilor autorităţilor de a reduce inflaţia prin măsuri de ordin administrativ.

Creștere ușoară a producției industriale, în primele cinci luni

În primele cinci luni ale anului în curs, producția industrială, serie brută, a fost mai mare cu 0,3%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

BNM: legea privind băncile a fost votată în prima lectură

Parlamentul a votat,  în prima lectură, un proiect pentru modernizarea standardelor de reglementare și supraveghere în sistemul bancar – Legea privind activitatea băncilor.

Rusia a returnat circa șase tone de caise moldovenești

Peste șase tone de caise din R. Moldova au fost returnate de către inspectorii „Rosselhoznadzor” din Rusia în urma verificării fitosanitare la punctul de control auto internațional „Novâie Iurkovici”.