Category Archives: Economic

Tinerii fermieri vor primi în avans subvenții pentru a-și lansa afacerile

Statul încurajează tinerii fermieri și femeile să înfiinţeze şi să dezvolte afaceri în domeniul agroalimentar. Astfel, producătorii agricoli debutanţi vor primi în avans subvenţii de la stat, pentru a-și realiza proiectele de antreprenoriat. În anul curent, autoritățile vor aloca în acest scop 45 milioane de lei.

Economii de 12 mln de dolari anual pentru mediul de afaceri

Reforma actelor permisive, pe care Guvernul a promovat-o pe parcursul anului trecut a adus rezultate majore, comunică Moldpres cu referire la Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova.

Banca Mondială constată efectul unor reforme din RM: au adus economii de 12 mil. de lei

Reforma actelor permisive, pe care Guvernul a promovat-o pe parcursul anului trecut, a adus oamenilor de afaceri economii de peste 12 mil. de dolari anual.

Săptămâna trecută, Vama a încasat peste 437 mil. de lei

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 14-20 mai, 437,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10.460 declarații vamale.

O nouă scumpire a carburanților

De azi, prețul benzinei este mai mare cu 33 de bani, iar motorina cu 30 de bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni.

Atenționare repetată a BNM asupra riscurilor de a investi în criptovalute

Ținând cont de fluctuațiile mari, inclusiv prăbușirea prețului, închiderea unor platforme de schimb a monedelor virtuale înregistrate în ultimele luni, Banca Națională a Moldovei își reiterează opinia expusă anterior cu privire la criptovalute și investițiile în acestea, care implică riscuri înalte. Potrivit BNM, există un risc ridicat de pierdere a sumelor investite în astfel de monede.

Săptămâna trecută, Vama a vărsat în buget peste 400 mil. de lei

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 7-13 mai, 408,1 milioane lei, fiind perfectate per total 7.717 declarații vamale.

Un consorțiu internațional vrea să cumpere peste 41% din acțiunile celei mai mari bănci din R. Moldova

Un consorțiu internațional, format din o instituție financiară internațională și două fonduri străine de investiții directe, este dispus să cumpere 41,09% din acţiunile „Moldova Agroindbank”.

BERD | Creşterea economiei R. Moldova – 3,5%

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a menținut estimarea de creştere a economiei R. Moldova în 2018 la 3,5 la sută și anticipează un avans de 4,0 la sută în 2019.

Noi facilități la export pentru agenții economici transnistreni

Agenții economici din regiunea transnistreană vor beneficia de noi facilități la exportul de mărfuri prin punctul comun de control „Cuciurgan-Pervomaisc”.