Category Archives: Economic

„Kaufland” anunță în Moldova investiții de peste 100 mil. de euro

Evoluțiile în implementarea proiectului investițional „Kaufland” în R. Moldova au fost expuse de directorul general al companiei „Kaufland România”, Marco Hößl și directorul proiectului în Moldova, Dona Răpciugă, în cadrul unei întrevederii cu premierul Pavel Filip.  

Săptămâna trecută, Vama a încasat circa 400 mil. de lei

În perioada 12-18 martie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 393,3 milioane lei, fiind perfectate per total 10 363 de declarații vamale.

ANRE a micșorat cu circa 20% prețul al gaz!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile tarife la gazele naturale livrate consumatorilor finali. Tarifele scad în medie cu 20,3%, până la 4420 de lei pentru o mie de metri cubi de gaze (fără TVA de 8%).

Domeniile pe care le vor evalua experții FMI în R. Moldova

Principalele domenii care vor fi evaluate pe parcursul misiunii FMI, care se află în R. Moldova, sunt cele ce țin de fiscalitate, cadrul bugetar pe termen mediu, bugetul pentru anul 2018 și prognozele macroeconomice.

Creștere economică de 4,5% în 2017

Economia R. Moldova a înregistrat în anul 2017 o creştere cu 4,5% comparativ cu anul 2016, valoarea produsului intern brut (PIB) depășind 150 miliarde de lei.

Tarifele la gaze ar putea fi micșorate până la 1230 lei pentru o mie metri cubi

ANRE anunță pentru 16 martie dezbateri publice în cadrul cărora vor fi examinate și aprobate tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018.

Depozitarul central unic al valorilor mobiliare își va începe activitatea în câteva luni

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat, un set de măsuri pentru înființarea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare (DCU).

Până la 31 martie 2019, R. Moldova va beneficia de curent din Transnistria și din Ucraina

SA „Energocom” a câștigat licitația și a semnat cu compania „Centrala electrică Moldovenească” (Centrala de la Kuciurgan) și „DTEK Pavlogradugoli” din Ucraina noile contracte de furnizare a energiei electrice către R. Moldova, valabile pentru perioada 01 aprilie 2018-31 martie 2019.

Săptămâna trecută, Vama a vărsat în buget peste 300 mil. de lei

În perioada 5-11 martie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 304,1 mil. lei, fiind perfectate per total 7 914 de declarații vamale.

Ce sumă de bani a aprobat Guvernul pentru întreținerea drumurilor publice naționale

Guvernul a aprobat Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naţionale pentru anul 2018 şi Programul de reparaţie periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale şi străzi.