Category Archives: Economic

Oficial! Trecerea României de la lei la euro

Ministrul Finanţelor Publice al României, Eugen Teodorovici, a afirmat, vineri, că s-a decis anul de când România va trece la moneda euro, iar întreg calendarul va fi prezentat săptămâna viitoare.

Calmâc: Până la 85% din exporturile moldovenești pot merge pe piața UE

Potențialul Republicii Moldova de a exporta pe piața UE este de 85% din totalul exporturilor moldovenești. Declarația a fost făcută de consilierul economic al prim-ministrului, Octavian Calmâc.

Săptămâna trecută, Vama a vărsat în buget circa 400 mil. de lei

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 5-11 noiembrie, 398,9 milioane de lei, fiind perfectate per total 10.895 de declarații vamale.

Unul dintre cei mai mari producători de mobilă din Europa vrea să-și extindă afacerea în RM

Compania germană „Polipol”, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă din Europa, își propune să-și extindă afacerea și în R. Moldova.

Bucureștiul a aprobat proiectul autostrăzii Târgu Mureș–Iași–Ungheni

Un proiect de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș, numită Autostrada Unirii, a fost adoptat miercuri, 7 noiembrie, de Camera Deputaților din România, în calitate de for decizional, transmite IPN.

Moody’s a menținut perspectiva la „stabilă” pentru R. Moldova

Moody’s Investors Service a confirmat ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală al Republicii Moldova la “B3” şi a menţinut perspectiva la stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Venituri stabile încasate de Vamă

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, săptămâna trecută, 425,8 milioane lei, fiind perfectate per total 11 530 de declarații vamale.

Număr record de dosare pentru solicitarea subvențiilor în agricultură

În acest an, au fost depuse 7357 de dosare pentru solicitarea subvențiilor în agricultură sau cu circa 26% mai mult decât în anul trecut când au fost recepționate 5643 de dosare.

Gaburici la Dubai: Moldova – un teren neutru pentru marii investitori

Moldova va dezvolta un sistem de atragere a investițiilor. Țara noastră trebuie să devină un teren neutru în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale.

O unitate economică din raionul Sângerei va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită

Parcul Logistic Agro-industrial din Sângerei va exporta săptămâna viitoare primul lot de mere în Arabia Saudită. Unitatea a fost vizitată ieri de premierul Pavel Filip.