Category Archives: Economic

IFC va oferi R. Moldova o asistență tehnică de 3,2 mil. USD

Corporația Financiară Internațională (IFC) va acorda o asistență tehnică R. Moldova în valoare de 3,2 mil. USD. Fondurile vor fi oferite pentru îmbunătățirea climatului de afaceri în industria agricolă.

Creștere simțitoare a prețului la motorină

ANRE a stabilit noi prețuri, în creștere, pentru carburanți, pentru perioada 20 septembrie-3 octombrie.

Într-o săptămână, Vama a vărsat în bugetul de stat 480 mil. de lei

În perioada 11-17 septembrie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 480 mln lei, fiind perfectate per total 11 042 de declarații vamale.

Turcia vrea să deschidă o bancă comercială la Chișinău și declară un potențial investițional pentru Moldova de circa 1 mlrd. USD

Autoritățile turce sunt interesate în deschiderea în R. Moldova o unei bănci comerciale și va susține instituirea unui Birou comercial-economic ca în cadrul Ambasadei R. Moldova.

Nistor Grozavu își va pune semnătura pe un acord în sumă de 11 mil. de euro

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat în unanimitate proiectul de decizie prin care primarul interimar Nistor Grozavu este împuternicit să negocieze și să semneze acordul de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD), în valoare de 11 milioane de euro.

O nouă fabrică se deschide în Moldova

Reprezentanți ai grupului italian CEO „Industrie Celtex”, condus de Andrea Bernacchi, președinte-fondator, au discutat la Ministerul Economiei și Infrastructurii oportunități de investiții în R. Moldova prin deschiderea unei fabrica de producere a hârtiei igienice și a produselor conexe, orientate spre export.

În acest an, moldovenii vor stabili un nou record în plățile cu cardurile bancare

În 2017, volumul plăților cu cardul bancar conform estimărilor IDIS Viitorul vor înregistra cifra record de 47 mlrd. de lei, în creștere cu circa 30% față de 2016.

Vama a vărsat în buget circa 408 mil. de lei

În perioada 4-10 septembrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 407,6 mln lei, fiind perfectate per total 10 806 de declarații vamale.

Banca Mondială a prezentat la Chișinău un proiect pentru dezvoltarea competențelor pe piața muncii din Moldova

Proiectului BM „Competențe pentru locuri de muncă” a fost astăzi prezentat de echipa de experți ai Băncii Mondiale (BM), condusă de Margo Hoftijzer, Economist Superior Sector Educație, lider al echipei proiectului, la întrevederea cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, condus de viceministrul Vitalie Iurcu.

Posturile vamale trec la perfectarea electronică a declarațiilor vamale de tranzit T1

Serviciul Vamal anunță despre aplicarea procedurii de perfectare electronică a mărfurilor aflate în regim vamal de tranzit. Inițial, procedura este implementată în regim de testare la patru posturi vamale: Chișinău 3 (Petricani), Sculeni, Otaci și Cahul.