Category Archives: Media / Cultura

Șef nou la Departamentul știri și dezbateri TV al postului național „Moldova 1”

Jurnalista Dina Perciun este noua directoare a Departamentului ştiri şi dezbateri TV al postului public de TV „Moldova 1”. Funcția a rămas vacantă după ce Ecaterina Stratan a fost selectată în calitate de directoare a TV „Moldova 1”.

Actrița Svetlana Toma a fost decorată de Igor Dodon

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, care s-a aflate, ieri, la Moscova, a avut o întrevedere cu actrița Svetlana Toma și cu Andrei Fursenko, ex-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică din partea Rusiei.

Jurnalista Natalia Cheptene, într-o nouă ipostază la TV

Jurnalista Natalia Cheptene va modera, începând de azi, talk-show-ul „Vorbeşte Moldova” la postul Prime TV.

FOTO. În capitala Rusiei, a fost dezvelit un monument al domnitorului Dimitrie Cantemir

Duminică, la Moscova, în Țarițâno, a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a monumentul lui Dimitrie Cantemir.

Dodon a făcut anunțul! Va avea loc pe 13 noiembrie; „Vă asigur că veți fi impresionați…”

Președintele Igor Dodon a anunțat că lansarea documentarului „Istoria Moldovei” va avea loc la 13 noiembrie a.c., în cinematograful „Patria-Loteanu” din Chișinău.

Un bust al actorului și regizorului Ion Ungureanu va fi edificat la Căușeni

Guvernul a decis să edifice în orașul Căușeni un monument în memoria lui Ion Ungureanu, actor și regizor, deputat în primul Parlament al R. Moldova, ministru al Culturii și Cultelor în 1990-1994.

ALTERNOSFERA dă concert la București

Formaţia rock alternativ „Alternosfera” din R. Moldova va concerta pe 8 decembrie la Arenele Romane din Bucureşti, în cort încălzit.

12 posturi TV vor fi monitorizate în campania privind referendumul anti-Chirtoacă

Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) au decis monitorizarea posturilor TV la capitolul respectării legislației audiovizuale în perioada campaniei electorale pentru referendumul local de demitere a primarului general al Capitalei.

Nicolae Botgros și „Lăutarii” au plecat în SUA

Distinsul dirijor şi violonist Nicolae Botgros şi orchestra Lăutarii” au plecat într-un turneu în Statele Unite ale Americii, care se va desfăşura  până la 1 noiembrie.

Investitori niponi vor construi în Moldova un centru cultural-sportiv

Investitori din Japonia au anunțat că vor construi un centru cultural sportiv în R. Moldova care va include o sală sportivă de antrenamente la judo, clase de predare a limbii japoneze, centru de familiarizare cu bucătăria și cultura japoneză.