Category Archives: Media / Cultura

O placă memorială Leonida Lari a fost dezvelită la Chișinău

La Chişinău a fost dezvelită placa memorială Leonida Lari pe faţada blocului de locuit din str. Nicolae Iorga nr.7, în care regretata poetă a locuit între anii 1990-2011.

Conducere nouă la TV „Moldova 1”

Postul public de televiziune Moldova 1 are de luni, 28 august, un nou director. Este vorba de Ecaterina Stratan, care până acum a deţinut funcţia de director interimar, după ce fostul director al instituţiei, Mircea Surdu, a scris cerere de demisie la expirarea mandatului.

Un patron de presă anticipează sfârșitul televiziunilor din Moldova

Peste 20 de ani, televiziunile din R. Moldova ar putea să dispară pe fundalul migrării surselor media pe Internet.

Comemorarea lui Alexei Mateevici și celor 100 de ani de la apariția poemului „Limba noastră”

Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu mai multe instituții din R. Moldova va organiza o suită de manifestări culturale dedicate marcării Zilei Limbii Române în R. Moldova, a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui Alexei Mateevici și a 100 de ani de la apariția poemului „Limba noastră”.

Un nou șef al TV „Moldova 1” ar putea fi desemnat la 28 august

Concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de director al postului public de televiziune „Moldova 1” va avea loc la 28 august, ora 11:00.

A fost anunțat concursul pentru susținerea financiară a proiectelor culturale pentru 2018

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat concursul pentru finanțarea parțială din bugetul de stat a proiectelor culturale ale asociațiilor obștești, ediția 2018.

Cei trei care țintesc funcția de director al TV „Moldova 1”

Consiliul de Observatori (CO) al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a făcut publică lista persoanelor care candidează pentru funcţia de director al postului public de televiziune, Moldova 1.

Un talk show de la o televiziune din Moldova se închide! (Update) Realitatea TV își suspendă activitatea

Talk Show-ul PAHOMI nu va mai apărea la Realitatea TV. Despre aceasta a anunțat Viorel Pahomi, cel care a realizat talk show-ul timp de trei ani.  

Placă comemorativă la 100 de ani de la nașterea pictorului Mihail Grecu

O placă comemorativă în scopul eternizării memoriei pictorului Mihail Grecu, precum și cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea acestuia, va fi instalată pe fața blocului din Chișnău în care a trăit marele pictor.

A fost anunțat concursul pentru funcţia de director al TV „Moldova 1”

Consiliul de Observatori al Companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM) a anunţat concursul pentru funcţia de director al TV „Moldova 1”.