Category Archives: Media / Cultura

Placă comemorativă la 100 de ani de la nașterea pictorului Mihail Grecu

O placă comemorativă în scopul eternizării memoriei pictorului Mihail Grecu, precum și cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea acestuia, va fi instalată pe fața blocului din Chișnău în care a trăit marele pictor.

A fost anunțat concursul pentru funcţia de director al TV „Moldova 1”

Consiliul de Observatori al Companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM) a anunţat concursul pentru funcţia de director al TV „Moldova 1”.

A încetat din viață un important scriitor român

Scriitorul Augustin Buzura a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 78 de ani, moartea acestuia fiind confirmată de academicianul Eugen Simion.

A fost numit un director interimar la TV „Moldova 1”

Consiliul de Observatori (CO) al Companiei Publice „Teleradio-Moldova” (TRM) a aprobat unanim cererea de demisie depusă de către Mircea Surdu, directorul postului public TV „Moldova 1”.

TV8 își începe activitatea

Postul TV8 a anunțat oficial data lansării sale – 29 iunie, ora 19:00. Potrivit postului, concomitent cu TV8 va fi lansat și site-ul televiziunii.

TV „Moldova 1” a rămas fără director; Mircea Surdu și-a dat DEMISIA

Jurnalistul Mircea Surdu a anunțat pe o rețea de socializare că și-a prezentat demisia din funcția de director al postului public de televiziune „Moldova 1”.

Valeriu Reniţă a lansat un roman

Un roman intitulat „Cromozomul XXI” în limba rusă a lansat jurnalistul Valeriu Reniţă în incinta Biroului Relaţii Interetnice din Chişinău.

„Cadoul de suflet”, oferit Belarusului de Pavel Filip

Premierul Pavel Filip a oferit, miercuri, în dar Bibliotecii Naționale a Belarusului o copie a unei cărți vechi tipărite de un cetățean belarus. Este vorba de o Evanghelie care a văzut lumina tiparului în 1636, datorită lui Mihail Slezka.

12 pretendenți la trei funcții de membru al CCA

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului a admis pentru următoarea etapă de concurs 12 persoane pentru trei funcții vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Angela Gonța revine pe sticlă

Fosta soție a ex-premierului Vlad Filat, Angela Gonța, care a prezentat, anterior, mai mulți ani știrile la postul PRO TV Chișinău, revine la activitatea de prezentatoare de știri. Ea va prezenta știrile în limba română de la postul TV8, succesor al TV7.