Category Archives: Media / Cultura

Noul Cod al serviciilor media audiovizuale a fost adoptat în prima lectură

Proiectul noului Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost examinat, vineri, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, fiind aprobat, în prima lectură, cu susținerea majorității deputaților prezenți la ședință.

Proiectul Codului Audiovizualului, propus pentru votare în prima lectură în Parlament  

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media propune plenului Parlamentului votarea în prima lectură a proiectelor noului Cod al audiovizualului și a Concepției naționale de dezvoltare a mass-media din R. Moldova.

Un covor „țesut” din 200 de mii de flori, instalat în fața Catedralei Mitropolitane din Chișinău

Un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, la inițiativa primarului interimar Silvia Radu.

VIDEO. Un film despre prietenia unui scriitor din Letonia cu Moldova și poetul Grigore Vieru a fost prezentat la Riga

R. Moldova și Letonia unite de prietenia lui Leons Briedis cu Grigore Vieru au devenit subiectul filmului „Valuri în pustiu”, prezentat la Riga în cadrul unei proiecții private la muzeul scriitorului Imants Ziedonis.

Un plastician moldovean a pictat o capelă din Austria

Cunoscutul artist plastic Teodor Buzu, originar din R. Moldova, stabilit de mai mulți ani în Cehia, a pictat Capela Reingers din Austria.

A fost dezvelită o placă comemorativă în cinstea pictorului Mihai Grecu

Pe fațada imobilului în care a locuit pictorul Mihai Grecu, din strada Matei Basarab, nr. 5/1, din Chișinău, a fost instalată și dezvelită oficial, la 5 aprilie, o placă comemorativă în memoria artistului plastic.

Decorațiuni pascale în mun. Chișinău

Capitala va fi decorată în acest an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, cu susținerea financiară a unui investitor. Despre asta a anunțat primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Lucrări de artă ale unor elevi, expuse în Parlament

Parlamentul găzduiește, în perioada 2-10 aprilie a.c., expoziția lucrărilor de curs ale elevilor Colegiului de Arte plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău.

Cei mai buni actori au fost premiați la Gala Premiilor UNITEM

Cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2018 au fost premiate în cadrul Galei premiilor UNITEM, ediţia a XVII-a, organizate luni, 26 martie. Astfel, Cel mai bun spectacol dramatic a fost selectat „Colecţionarul”, jucat la Teatrul Geneza Art. Premiul pentru Cea mai bună lucrare regizorală a mers către Vitalie Drucec, de la Teatrul „M. Eminescu”.

A murit Andrei Gheorghe, realizatorul emisiunii „Salutare Națiune” de la Prime TV

Jurnalistul Andrei Gheorghe a fost găsit decedat luni seara, după ora 22,00, la domiciliul său din localitatea Voluntari.