Category Archives: Media / Cultura

Muzeul Cărţii va fi deschis la Chișinău

Colecţiile speciale gestionate de către Secţia Carte Veche şi Rară din cadrul Bibliotecii Naționale, din care fac parte peste 30 de mii de exemplare de documente, se vor regăsi în cadrul Muzeului Cărţii, care va fi inaugurat săptămâna viitoare.

A demarat concursul pentru Premiul Național

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional anunță demararea concursului pentru decernarea Premiului Naţional, ediția 2018. În prima etapă a concursului, sunt prezentate scrisorile de recomandare a candidaților la concurs, înaintate de către persoane notorii sau autoritățile de profil.

Compozitorul Eugen Doga a lansat două cărți

Compozitorul Eugen Doga a lansat, vineri, volumele ,,Creații muzicale” și ,,Prietenii mei dragi”.

Un Festival de Film și Cultură Europeană a fost deschis la Chișinău

Deschiderea oficială a Festivalului de Film și Cultură Europeană, organizat de delegația Uniunii Europene în R. Moldova, a avut loc, duminică, în Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală.

Ce spune DoReDos despre prestația sa la Eurovision

Membrii trupei DoReDos, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2018, cu piesa „My Lucky Day”, şi care s-au clasat pe locul zece, spun că sunt mulţumiţi de rezultat.

VIDEO. Moldova a intrat în TOP 10 la Eurovision

Netta Barzilai din Israel a învins cu piesa „Toy” în Marea Finală a Eurovision Song Contest 2018. Israelul a obţinut 529 de puncte, fiind urmat de Cipru cu 436 de puncte. Pe locul trei s-a clasat Austria cu 342 de puncte.

FOTO. Ea va prezenta punctele oferite de Moldova la marea finală a Eurovison

Prezentatoarea emisiunii „Cine vine la noi?” de la TV Moldova 1, Djulieta Gânu-Ardovan, este cea care va prezenta, în această seară, punctele oferite de R. Moldova participanților la marea finală a Eurovision Song Contest, care va avea loc la Lisabona.

Festivalul „Grigore Vieru” începe la Chișinău

La Chișinău și la Iași se va desfășura cea de X-a ediție a Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”. În R. Moldova, acesta va avea loc pe 14 și 15 mai, fiind organizat de către Centrul Cultural-Științific „Grigore Vieru” din Chișinău și mai mulți parteneri. Prima zi se de Festival se va încheia cu Gala Premiilor Festivalului, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, începând cu 18:00.

Premierul Filip se implică în soluționarea scandalului cu ziarul sechestrat

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass media privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul unui ziar local din Rezina.

CCA | Campania electorală, reflectată dezechilibat de 5 posturi TV

Posturile de televiziune Accent TV, ITV, NTV Moldova, Exclusiv TV şi Jurnal TV reflectă dezechilibrat campania electorală la alegerile locale noi ale primarilor în unele localități din data de 20 mai. Acestea sunt rezultatele monitorizării a 10 posturi tv, desfăşurate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) în perioada 20-29 aprilie.