Category Archives: Profil

Candidatura unui nou ambasador al RM în Elveția, avizată

Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidatura Oxanei Domenti, propusă pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în  Confederația Elvețiană.

PLDM are un nou președinte

Prietenul „poet” al lui Filat a fost ales șef al PLDM

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a fost ales, duminică, în funcția de președinte al formațiunii.

Noul șef al Misiunii OSCE Claus Neukirch vine în R. Moldova

Președinția italiană a OSCE l-a numit pe Claus Neukirch, din Germania, în calitate de Șef al Misiunii OSCE în Moldova. El va fi și în calitate de mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

VIDEO. Ultimul mesaj adresat moldovenilor de către ambasadorul SUA în RM

Ambasadorul SUA la Chișinău, Jamess Pettit, a felicitat, azi, cetățenii R. Moldova cu ocazia Zilei Independenței.

Ghimpu spune „Adio!” Partidului Liberal

Liderul Mihai Ghimpu pleacă din funcția de președinte al Partidului Liberal. Acest lucru s-ar putea întâmpla la sfârșitul acestui an, când va avea loc congresul formațiunii politice.  

A murit un fost secretar general al ONU

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2001, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, după o „scurtă boală”, a anunţat la Geneva fundaţia sa, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Metoda cu care Cioclea a oprit „hemoragia” la BNM

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a explicat într-un interviu pentru mai multe mass media de ce personal primește un salariu mare într-o „țară săracă precum e Republica Moldova”.

Igor Dodon a explicat în Rusia care sunt rădăcinile numelui său

Președintele Igor Dodon, care face o vizită în orașul Omsk din Rusia, a spus că numele său „Dodon” s-ar datora faptului că străbunii lui ar fi a ajuns până la râul Don („Do Dona” – Până la Don).

Ambasadorul Rusiei în Moldova, decorat la Comrat

Ambasadorul rus Farit Muhametișin, care își încheie misiunea diplomatică în Moldova, a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Găgăuziei „Gagauz Yeri”.

Un nou ambasador al Turciei își începe activitatea în Moldova

Ambasadorul agreat al Turciei în Moldova, Gürol Sökmensüer, a prezentat secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale, Tatiana Molcean, copiile scrisorilor de acreditare în calitate de șef al misiunii diplomatice la Chișinău.