Category Archives: Profil

Ambasadorul Rusiei în Moldova, decorat la Comrat

Ambasadorul rus Farit Muhametișin, care își încheie misiunea diplomatică în Moldova, a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Găgăuziei „Gagauz Yeri”.

Un nou ambasador al Turciei își începe activitatea în Moldova

Ambasadorul agreat al Turciei în Moldova, Gürol Sökmensüer, a prezentat secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale, Tatiana Molcean, copiile scrisorilor de acreditare în calitate de șef al misiunii diplomatice la Chișinău.

Igor Dodon a decorat un ambasador occidental

Președintele Igor Dodon a decorat-o pe Julia Monar, ambasadoare a Germaniei în Moldova, cu „Ordinul de Onoare”.

Dodon a condamnat „declarațiile antirusești” ale AP OSCE, NATO și Congresului SUA

Președintele Igor Dodon a avut, sâmbătă, o întrevedere, la Moscova, cu omologul său rus, Vladimir Putin în cadrul căreia a abordat și recentele declarații de susține a R. Moldova din partea OSCE, ONU și NATO.

Încă o demisie într-o structură guvernamentală

Elena Frumosu a demisionat din funcția director general adjunct al Serviciului Arhiva de Stat. Aceasta și-a depus cererea de demisia săptămâna aceasta. Elena Frumosu a fost angajată în Serviciul Arhivă de Stat acum trei ani.

Putin a numit un nou ambasador în RM

Oleg Vasnețov este noul ambasador al Federației Ruse în R. Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat luni, 2 iulie, de către președintele rus, Vladimir Putin.

Casa Alba a nominalizat un nou ambasador al SUA în R. Moldova

Derek J. Hogan va fi noul ambasador al SUA la Chișinău, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe. Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA, funcție pe care o deține din 2017.

Un fotoreporter din R. Moldova a decedat în Alpii Italiei

Corpul neînsuflețit al fotoreporterului Valerii Corcimari a fost găsit, sâmbătă, în Alpii Italiei. Valerii Corcimari era dat dispărut încă la mijlocul săptămânii.

Donald Trump a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador al RM în SUA

În cadrul unei ceremonii oficiale la Casa Albă, Cristina Balan a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al R. Moldova președintelui SUA, Donald J. Trump.

A murit un ex-președinte al Parlamentului RM

Fostul Președinte al Legislativului, Dumitru Moțpan, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani.