Category Archives: Profil

Un consilier PPE și-a anunțat demisia din CMC

Victor Lutencă a anunțat pe o rețea de socializare că și-a depus mandatul de ales al poporului în Consiliul Municipal Chișinău.

Șeful Comisiei de la Veneția: Sunt convins că Alexandru Tănase va contribui la promovarea democrației

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, l-a felicitat pe Alexandru Tănase cu ocazia învestiri în funcția de ministru al Justiției și a menționat că este convins că noul ministru va contribui la promovarea democrației.

Prin ce s-au remarcat doi noi miniștri la ceremonia de învestire

Majoritatea celor șapte noi membri ai Guvernului, învestiți azi în funcție, au preferat să citească textul jurământului. Numai Tudor Ulianovschi (foto), ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a spus jurământul cap-coadă fără ca să tragă cu ochiul pe textul de pe tribună.

A fost ales un nou președinte al Consiliului Superior al Procurorilor

Procurorul Angela Motuzoc, adjunctul procurorului-şef al Procuraturii mun. Chişinău, a fost aleasă, miercuri, în funcția de președinte al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

FOTO. Noul look al ambasadorului Rusiei în RM

Ambasadorul rus în R. Moldova, Farit Muhametşin, și-a lăsat mustață și barbă, fapt care nu a mai fost observat pe durata mandatului său la Chișinău.

Un nou coordonator în PDM; El va ține hățurile partidului în electorală

Fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a fost delegat de Partidul Democrat din Moldova (PDM) în calitate de șef al staff-ului electoral pentru alegerile parlamentare din acest an.

DOC | Cutremur la Bălți! „Mâna dreaptă” a lui Usatâi și-a dat demisia

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, și-a anunțat, azi, demisia din funcție pe fundalul crizei deșeurilor și a unor acuzații la adresa acestui din partea primarului Renato Usatâi, dat în căutare internațională de autoritățile R. Moldova în dosarul atentatului asupra unui bancher.

Șeful statului a semnat decretul de numire al șefului ANI

Președintele Igor Dodon a semnat decretul privind numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate a Rodicăi Antoci.

Ansamblu JOC are un nou director artistic; Cine a luat locul regretatului Vladimir Curbet

Grigore Paladi este noul director al renumitului Ansamblu JOC. Anterior, acesta a activat în cadrul ansamblului în calitate de artist de balet și maestru de balet solist de circa 12 ani.

Din martie 2018, Rusia va avea un nou emisar în R. Moldova

Este vorba Oleg Vasnețov, șef al Departamentului pentru relații cu subiecții federației, parlamentul și asociațiile obștești al Ministerului rus de Externe, care ar putea să-l înlocuiască pe ambasadorul la Chișinău, Farit Muhametșin, care își încheie mandatul.