Monthly Archives: June 2014

A murit jurnalistul Fiodor Angheli, autorul primului dicționar român-găgăuz

Cunoscutul ziarist, diplomat, traducător, publicist și deputat în primul Parlament al R. Moldova, Fiodor Angheli, a încetat din viață la vârstă de 79 de ani, luni, 30 iunie.

Standardele fondului locativ din Moldova: apartamente cu două și trei camere

Cele mai multe apartamente din R. Moldova sunt cu două și trei camere, potrivit unui raport al Biroului Național de Statistică cu privire la situația fondului locativ din țară.

Ultimatumul bălțean

Fracțiunea Partidului Comuniștilor, care deține majoritatea în Consiliul Municipal Bălți (CMB), a făcut publică o declarație în care amenință autoritățile moldovenești cu organizarea, în toamna acestui an, a unui referendum pe tema lărgirii competențelor administrației locale.

Guvernele de la Chișinău și București au făcut front comun

Guvernele de la București și Chișinău s-au reunit, sâmbătă, în ședințe pentru a aproba Acordul de Asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană. Guvernul Ponta a aprobat și Acordurile de Asociere ale Ucrainei și Georgiei.

Oleg Brega se lansează în politică

Cunoscutul activist social Oleg Brega a anunțat că se lansează în politică și că ar putea candida independent în alegerile parlamentare din toamna acestui an.

R. Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE

La 27 iunie, Republica Moldova, alături de Ucraina și Georgia, a semnat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană. Din partea R. Moldova, Acordul de Asociere, inclusiv Tratatul Comercial, a fost semnat de premierul Iurie Leancă.

Iurie Leancă: „De azi înainte, Moldova și UE sunt unite”

Premierul Iurie Leancă, care a semnat azi la Bruxelles Acordul de Asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană, a rostit un discurs în limbile franceză și română. Prezentăm în continuare teze din discursul Premierului.

Igor Dodon: România vrea să șteargă R. Moldova de pe hartă

„România și-a revendicat întotdeauna Republica Moldova și urmărește ca aceasta să dispară de pe hartă ca stat, considerând că este teritoriul său”, a declarat, la 26 iunie, liderul socialist Igor Dodon la postul rusesc „Rossia24”.

Republica Moldova şi UE au adoptat Agenda de Asociere

Consiliul de Cooperare a aprobat, în Bruxelles, la 26 iunie, Agenda de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Agenda de Asociere stabileşte un set de priorităţi convenite în comun pentru perioada 2014-2016, cu scopul de a pregăti implementarea Acordului de Asociere, inclusiv a părţii privind Zona de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător.

Nicolae Timofti: „Alegerea europeană a R. Moldova nu înseamnă ostilitate față de CSI”

Președintele, Nicolae Timofti, consideră că alegerea europeană a R. Moldova nu înseamnă ostilitate față de partenerii noștri din CSI, inclusiv Federația Rusă. O declarație în acest sens, șeful statului a făcut la 26 iunie cu ocazia semnării Acordului de Asociere dintre R. Moldova și UE.