Monthly Archives: August 2014

Traian Băsescu știe câți moldoveni doresc Unirea

Șeful statului român, Traian Băsescu a declarat la finele acestei săptămâni, la București, că România a făcut, în ultimii zece ani, eforturi mari și diplomatice, și financiare în vederea apropierii Republica Moldova.

Recordul Guvernului Leancă

Mai mulți miniștri și demnitari din Parlament au participat sâmbătă, sub îndrumarea unor brutari, la prepararea unei învârtite-gigant cu mere.

BAIE de titluri pentru Vlad FILAT

Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat că încă o localitate din sudul țării i-a acordat liderului formațiunii titlul de „Cetățean de onoare”. Este vorba de satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă.

Marea BUCURIE a lui Igor Dodon

Deputatul socialist Igor Dodon va deveni tătic pentru a treia oară. Despre aceasta Dodon a anunțat ieri pe o rețea de socializare cu prilejul celor 15 ani de căsnicie cu Galina, femeia care l-a fericit până acum cu doi băieți – Vlad și Alexandru.

Filat a discutat la București cu Băsescu

Ex-premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal-democrat din Moldova, s-a întâlnit, vineri, la București, cu președintele României – Traian Băsescu.

CTS a pregătit o surpriză deputaților

Parlamentarii de la Chișinău vor beneficia începând cu sesiunea de toamnă din acest an de sisteme moderne de comunicare în sediul renovat al Parlamentului. Legislativul a anunțat că a finalizat procesul de dotare cu un sistemul  telecomunicațional nou.

Sute de mii de moldoveni au beneficiat de regimul liberalizat de vize

De la sfârșitul lunii aprilie a.c., când UE a liberalizat regimul de vize pentru cetățenii R. Moldova, și până în prezent circa 202 mii de moldoveni au călătorit în spațiul comunitar în baza pașapoartelor biometrice.

DECLARAȚIILE Nataliei Gherman la Reuniunea Anuală a Diplomației Române

Șefa diplomației moldovenești, Natalia Gherman a ținut, joi, la București, un discurs în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. În discurs, Gherman s-a referit la succesele R. Moldova pe calea europeană, colaborarea dintre R. Moldova, precum și la situația regională în contextul Ucrainei.

Vlad Filat își extinde „moșia”

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, ex-premierul Vlad Filat, a devenit cetăţean de onoare al comunei Cucoara din raionul Cahul.

Lukașenko SARE peste calul Moscovei pentru Moldova

Republica Belarus nu intenționează să blocheze sau să modifice regimul comerciale cu R. Moldova, ci, dimpotrivă, să le dinamizeze. O opinie în acest sens a formulat, joi, premierul belarus Mihail Miasnikovici în cadrul unei întrevederi cu Nicolae Timofti.