Monthly Archives: September 2014

Configurația politică a viitorului Parlament | sondaj

Cinci partide ar trece pragul electoral pentru alegerile în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizat scrutinul.

Renato Usatâi s-a decis

Controversatul om de afaceri Renato Usatâi a anunțat, marți, că va candidat în scrutinul pentru Parlamentul R. Moldova pe lista Partidului „Patria”, o formațiune politică recent înregistrată al cărei lider este Emilian Ciobu, fostul ambasador moldovean la București.

Nepotul lui Filat a scos încă 28 de milioane din BEM, tocmai în ziua în care Ioniță a făcut primele dezvăluiri pe acest caz

Liderul PLDM, Vlad Filat, este acuzat de către Veaceslav Ioniță, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, de abuz și trafic de influență. Președintele Comisiei economie, buget și finanțe susține că, în ziua în care a prezentat un șir de scheme prin care liderul PLDM ar fi implicat în furtul mai multor milioane de lei de la Banca de Economii, firma nepotului lui Filat ar fi luat un împrumit de 28 de milioane de lei de la aceeași bancă.

Lucrările unui mare sculptor basarabean, vernisate în premieră în Moldova

Operele artistului român Idel Ianchelevici (n. 1909 Leova – d.1994 Franţa) sunt expuse pentru prima oară pe pământurile natale, în Basarabia, în cadrul unei expoziţii care va avea loc în perioada 30 septembrie -15 noiembrie a.c. la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, sub înaltul patronaj al Preşedintelui Nicolae Timofti.

Tiraspolul se pregătește de contracararea unei „Revoluții Twitter”?

Despre necesitatea elaborării și adoptării a unei Concepții de securitate informațională a Transnistriei s-a discutat, luni, la Tiraspol, în cadrul unei ședințe a Camerei Publice.

Cerință de includere a lustrației în programele electorale ale partidelor

Asociaţia „Hyde Park” din Chișinău a lansat un apel către clasa politică „să demonstreze maturitate şi curaj, să se angajeze public să includă în programul electoral lustrația ca obiectiv”, astfel încât după alegerile parlamentare să fie propusă o Lege a Lustrației.

Surprizele din lista lui Dodon

Partidul Socialiştilor din R. Moldova și-a anunțat, duminică, în cadrul unui congres extraordinar, lista electorală a formațiunii pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Sanda Filat s-a lansat în televiziune

Fosta soție a ex-premierului Vlad Filat, Sanda, s-a lansat, duminică, în televiziune la postul „TV7” cu emisiunea „Lumea Sandei”. Prima invitată a Sandei Filat în emisiune a fost democrata Monica Babuc, ministra Culturii.

Generalul Vitalie Marinuța a bătut în retragere politică

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, vicepreședinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), și-a anunțat retragerea din respectiva formațiunea politică, fără a adera însă la un alt partid.

Întrevedere Gherman-Lavrov, la New York

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut vineri, la New York, o întrevedere cu Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse.