Monthly Archives: October 2014

Timofti, Leancă și Corman – la priveghi

Cei trei conducători ai Republicii Moldova – președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și spicherul Igor Cormam – au mers în această seară la Biserica  „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău pentru a-i aduce un ultim omagiu publicistului Constantin Tănase, care a încetat din viață la 30 octombrie a.c.

S-a stins unul dintre cei mai distinși academicieni români de origine basarabeană

Profesorul inginer Gleb Drăgan, membru titular al Academiei Române şi preşedintele Secţiei de Ştiinţe Tehnice al forului academici, a murit la vârsta de 94 de ani.

Moldovenii ar putea beneficia de credite convenabile pentru locuințe

Vicepremierul Andrian Candu, ministrul Economiei, a declarat azi că autoritățile au elaborat un proiect de lege, care va permite accesarea unor credite convenabile pentru procurarea locuințelor.

S-a stins Constantin Tănase

Directorul publicației „TIMPUL”, scriitorul și jurnalistul Constantin Tănase s-a stins, azi, la un spital din Chișinău. Constantin Tănase avea 65 de ani, informează Puterea.info.

Jocurile democrației infantile (2)

Poziționarea jucătorilor. Jocul democratic (a nu se confunda cu jocul de-a democrația!) presupune existența a doi actori politici: guvernarea și opoziția. Scopul guvernării este să realizeze cele promise în campanie. Dacă nu integral, lucru practic imposibil de realizat, atunci măcar parțial. Cei de la putere vor încerca să folosească pârghiile administrative pentru crearea unui context care să îi favorizeze în viitoarea campanie.

Unirea și cetățenia lui Traian Băsescu

Preşedintele român Traian Băsescu a anunţat, miercuri, într-un interviu acordat TV „Moldova 1”, că după alegerile parlamentare din R. Moldova va face o vizită de rămas bun la Chişinău și va cere şi cetăţenia moldovenească. Băsescu spune că îşi doreşte „mult unirea cu Moldova”.

Cine îi face campania lui Oleg Cernei

Telejurnalista și profesoara de jurnalism Aurelia Peru-Balan va gestiona în parlamentarele din acest campania de imagine a candidatului independent Oleg Cernei, comunică Puterea.info.

Cartea unui general moldovean, lansată la sediul NATO

Volumul „Transnistria 1990-1992. Cronica unui război „nedeclarat”, semnată de generalul în rezervă Ion Costaș, fost ministru de Interne în timpul războiului de pe Nistru, va fi lansată la sediul NATO, informează Puterea.info.

Voronin nu-i va susține pe Dodon și Usatâi după alegeri: „ei nu o să hotărască nimic cu voturile lor”

Vladimir Voronin susţine că nu-i va susţine pe Igor Dodon şi Renato Usatîi în cazul în care aceştia ar ajunge în Parlament şi ar propune denunţarea Acordului RM-UE. Aceste declaraţii au fost făcute în cadrul emisiunii “PAHOMI” de la Realitatea TV.

Președintele Ucrainei va vizita R. Moldova

Șeful statului ucrainean, Petro Poroșenco, va efectua, în luna noiembrie, o vizită oficială în Republica Moldova.