Monthly Archives: December 2014

De ce tac Filat, Lupu și Ghimpu, de ce vorbește Voronin  

Am fost prea optimiști cei care am crezut că liderii partidelor politice proeuropene au tras învățăminte din experiența ultimilor ani și vor negocia mult mai operativ, transparent și responsabil formarea unei noi coaliții de guvernământ.

Portalul UNIMEDIA a fost VÂNDUT!

UNIMEDIA, unul dintre cele mai importante portaluri de știri din Republica Moldova, și-a schimbat proprietarul. Despre aceasta a anunțat, miercuri, Compania Interact, care a deținut până acum portalul respectiv, transmite Puterea.info.

Elevii școlilor moldovenești din stânga Nistrului vor primi cadouri din partea Guvernului

Cabinetul de Miniștri a decis, marți, în ajunul Revelionului să aloce fonduri pentru procurarea cadourilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru elevii din instituţiile de învăţământ din partea stingă a Nistrului şi orașul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei, informează Puterea.info.

Au fost acordate premiile „Patriotul anului 2014”

Premiile „Patriotul anului”, „Mass-Media anului” și „Organizația patriotică a anului” au fost înmânate zilele trecute la Chișinău, informează Puterea.info.

TOP cei mai influenți politicieni moldoveni ai anului 2014

Premierul în exercițiu, Iurie Leancă, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, este cel mai influent politician moldovean al anului 2014, potrivit unui top în acest sens realizat de experții Institutului de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon”, informează Puterea.info.

Cinci grupuri parlamentare vor activa în noul Legislativ

În cadrul primei ședințe aLegislativului, care s-a desfășurat la 29 decembrie, partidele parlamentare au anunțat despre formarea fracțiunilor și organele de conducere ale acestora, notează Puterea.info.

Minus un deputat în fracțiunea parlamentară a PCRM

Deputata Irina Vlah a anunțat, luni, că nu dorește să facă parte din fracțiunea Partidul Comuniștilor din R. Moldova și că va activa în actualul Parlament în calitate de deputat neafiliat, care va reprezenta interesele alegătorilor din Găgăuzia, transmite Puterea.info.

România oferă 5 mil. de euro pentru grădinițele moldovenești

Guvernul României a alocat alte 5 milioane de euro pentru susţinerea bazei materiale a învăţământului preuniversitar din Republica Moldova, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Președintele Nicolae Timofti cere noului Parlament să adopte o nouă Constituție

Președintele Nicolae Timofti, care a participat, luni, la ședința de constituire a noului Parlament a sugerat proaspeților deputați să „modernizieze” Constituția sau chiar să adopte una nouă, transmite Puterea.info.

Noul Parlament al R. Moldova se convoacă în prima ședință

Noul Parlament al R. Moldova se reunește în prima sa ședință luni, ora 10:00. Ședința va fi una de constituire, informează Puterea.info cu referință la o notă informativă a Legislativului.