Monthly Archives: January 2015

Iurie Leancă invită cetățenii la consultări pe o platformă web guvernamentală

Prim-ministrul în exerciţiu Iurie Leancă, care a fost desemnat, recent, de către președintele Nicolae Timofti în calitate de candidat pentru funcţia de premier al noului Guvern, a dat startul consultărilor pentru elaborarea Programului de activitate al viitorului Guvern, informează Puterea.info.

Moldoveanul-american care va reprezenta SUA în R. Moldova | video

Este vorba de James D. Pettit, noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în R. Moldova, care i-a înmânat, vineri, președintelui Nicolae Timofti scrisorile de acreditare, informează Puterea.info.

Unde se află ex-generalul Gheorghe Papuc

Fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, anunțat în căutare națională de organele de drept, este pe teritoriul R. Moldova și se odihnește, transmite Puterea.info.

Îndemnul lui Vlad Filat

Liderul PLDM, Vlad Filat, vrea să implice în aprobarea viitorului Guvern și Partidul Liberal. În acest sens, Filat a formulat un mesaj adresat colegilor liberali, menționând că e ei depinde „dacă vom avea Guvern pro-european”, comunică Puterea.info.

Încă o țară europeană a ratificat Acordul de Asociere RM-UE

La 27 ianuarie, Parlamentul Irlandei a ratificat Acordul de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, transmite Puterea.info.

Nicolae Timofti s-a DECIS. A semnat decretul

După ce a avut câteva runde de consultări cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare pe tema unei candidaturi pentru funcția de prim-ministru, șeful statului, Nicolae Timofti a semnat, aseară, decretul prin care l-a desemnat oficial pe Iurie Leancă (PLDM) candidat pentru șef al Cabinetului de Miniștri.

Comisiile parlamentare au fost formate

Nou Parlament al R. Moldova a aprobat, miercuri, componența comisiilor parlamentare permanente. Acestea sunt nouă la număr în Parlamentul de legislatura a XX-a.

Chișinăul, îngrijorat de escaladarea situaţiei din estul Ucrainei (declarație)

Republica Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea dramatică a situaţiei din regiunile estice ale Ucrainei şi condamnă cu fermitate atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu numeroase victime printre populaţia civilă, se menționează într-o notă a diplomației moldovenești, citată de Puterea.info.

Leancă, candidatul AME la funcția de premier

Președintele Nicolae Timofti, a avut, marți, la Reședința de stat, consultări cu fracțiunile parlamentare ale PLDM, PDM, PCRM și PL, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.  

Ce șanse îi dă ex-premierul Ion Sturza lui Iurie Leancă  

Fostul premier Ion Sturza consideră că liberal-democrat Iurie Leancă are șanse reduse de a deveni premier și că Leancă nici el nu și-ar dori să devină „o mascotă care să satisfacă poftele”, comunică Puterea.info.