Monthly Archives: March 2015

Circa 50 de moldoveni au fost decorați de Nicolae Timofti | lista

Circa 50 de cetățeni ai R. Moldova, în mare parte polițiști, au fost decorați de președintele Nicolae Timofti cu distincții de stat, comunică Puterea.info. 

Oficiali ai NATO: Ucraina, Moldova și Georgia „merită mai mult sprijin pentru creșterea capacității lor de apărare”

Ucraina, R. Moldova și Georgia se confruntă astăzi cu o presiune mare din partea Rusiei pentru a-și schimba orientarea politicii externe, a declarat, într-o videoconferință în cadrul unei reuniuni dedicate să sprijine aspirațiile euroatlantice ale Georgiei, emisarul special al secretarului general al NATO în Asia Centrală și Caucaz, James Appathurai, după cum a relatat luni agenția de presă Interfax-Ucraina.

Traian Băsescu vine într-o vizită privată în R. Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, va întreprinde o vizită privată în R. Moldova în perioada 2-3 aprilie a.c., la invitația președintelui Nicolae Timofti, comunică Puterea.info.

Prietenie politică: Usatâi și Jirinovski | foto

Controversatul om de afaceri Renato Usatâi nu-și camuflează admirația față de ultranaționalistul rus Vladimir Jirinovski cu care s-a întâlnit și a discutat referitor la „colaborare”, notează Puterea.info.

Câți lei au îmblânzit Drăguțanii

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a câștigat în 2014 un salariu în sumă de circa 873 mii de lei, acesta deținând și o casă de locuit în Chișinău cu valoarea cadastrală de peste un milion de lei, comunică Puterea.info.

Fiul ex-președintelui Lucinschi, reținut pentru corupție

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul celui de-al doilea președinte al R. Moldova, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, noaptea trecută, în România, de procurorii anticorupție, după ce a fost audiat aproape două ore şi i-a fost percheziţionată locuinţa.

Recomandări ale UE pentru R. Moldova

Dezvoltarea politică şi economică a Republicii Moldova este împiedicată de corupţia sistemică şi cea la nivel înalt, arată Raportul de Progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate în anul 2014, prezentat luni, 30 martie.

Mandatul noului bașcan a fost aprobat

Curtea de Apel din Comrat (CAC) a decis, luni, legitimitatea alegerilor din 22 martie din Găgăuzia și a aprobat mandatul noului bașcan al autonomiei – Irina Vlah, comunică Puterea.info.

Filat şi MAI implicați în rezolvarea dosarului de studii al lui Gaburici? | DOC

Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, i-a adresat o scrisoare liderului PLDM, Vlad Filat, prin care îi cere să facă mai multă lumină în dosarul de studii al premierului, Chiril Gaburici.

Premierul vrea un nou acord de colaborare cu FMI

O nouă echipă a misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), în frunte cu Ivanna Vladkova-Hollar, își va începe activitatea la Chișinău, începând cu luna mai a.c., iar premierul moldovean dorește un nou acord de colaborare cu instituția „cât de curând posibil”, comunică Puterea.info.