Monthly Archives: April 2015

Încă un membru al CCA a fost acceptat de Parlament

Candidatura lui Artur Cozma, ex-ministru al Culturii pe timpul guvernării comuniste, a fost aprobată de Parlament pentru funcția de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), transmite Puterea.info.

Vizită emblematică a unui demnitar NATO la Chișinău

Asistentul al Secretarului General al Alianței Nord-Atlantice, șef al Diviziei pentru noile riscuri de securitate din cadrul NATO, Sorin Ducaru, a efectuat, joi, o vizită la Chișinău, unde a avut întrevederi cu președintele Nicolae Timofti și cu premierul Chiril Gaburici, notează Puterea.info.

Circa 187 mil. de lei vor fi alocați pentru proiecte de dezvoltare regională

26 de proiecte, în valoare de 186,52 mln. lei, vor fi realizate în regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova, comunică Puterea.info.

Vasile Chirtoca spulberă mitul despre Vlad Plahotniuc

„Vladimir Plahotniuc nu este atotputernic, așa cum se povestește despre el și căruia îi sunt atribuite toate păcatele”, susține Vasile Chirtoca, președintele Companiei DAAC-Hermes și candidat al PCRM la Primăria Chișinău, informează Puterea.info.

Salariul minim a fost majorat în Moldova

De la 1 mai a.c., salariul minim în sectorul real din R. Moldova va fi mai mare cu 15% față de anul trecut și va constitui 1900 de lei, potrivit unei hotărâri a Guvernului de la Chișinău, notează Puterea.info.

„Ruble ale Victoriei”, puse în circuație în Transnistria

Regiunea separatistă Transnistria din estul R. Moldova a pus în circulație bancnote cu valoarea nominală de una și zece ruble locale, având pe ele marcate un ordin sovietic și panglica Sf. Gheorghe, comunică Puterea.info.

Ce ar face NATO dacă în R. Moldova ar apărea „omuleți verzi”

NATO se va reuni de urgenţă şi va decide ce acţiuni colective sunt “adecvate” în cazul în care în Republica Moldova ar apărea “omuleţi verzi”, a declarat, miercuri, oficialul american Earle Litzenberger, subliniind, totodată, că statele membre pot reacţiona individual dacă s-ar întâmpla aşa ceva.

Spicherul Andrian Candu vrea e-Parlament  

Conceptul e-Parlament urmează a fi implementat pe parcursul acestui am pentru a crește nivelul de transparență a procesului legislativ, comunică Puterea.info. 

Apariție neaștepată pe Facebook a unui politician de la Chișinău

Analistul politic Oazu Nantoi, care va candida la funcția de primar general al Chișinăului din partea Blocului Electoral „Platforma Populară din Moldova „Iurie Leancă”, și-a creat și o pagină pe Facebook, notează Puterea.info.

R. Moldova, invitată la exerciţii militare americane de anvergură

Forţele terestre americane (US Army) încep pe 1 mai exerciţiile Combined Resolve IV, la două poligoane de antrenament – Grafenwöhr şi Hohenfels – în Bavaria, în sud-estul Germaniei, unde 4.700 de militari din zece state membre NATO.