Monthly Archives: June 2015

Tocmeala lui Timofti, Filat și Lupu

Președintele Nicolae Timofti poartă discuții în aceste zile cu șefii grupurilor parlamentare în vederea stabilirii unei agende de consultări pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Partidul lui Leancă se declară mulțumit de rezultatul alegerilor

Partidul Popular European din Moldova (PPE), condus de ex-premierul Iurie Leancă, se declară mulțumit de rezultatul alegerilor și consideră că acestea au demonstrat clar că vectorul european de dezvoltare rămâne o prioritate pentru Moldova, comunică Puterea.info.

Oferta comuniștilor

Fracțiunea parlamentară a PCRM a adresat altor patru fracțiuni (PSRM, PLDM, PDM și PL) o scrisoare deschisă în care propune demararea procesului de negocieri în vederea formării unui Guvern al Consolidării Naţionale, comunică Puterea.info.

Cehia și Moldova își doresc intensificarea cooperării economice

Prima reuniune a Comisiei moldo-cehe pentru cooperare economică la nivel interguvernamental are loc în perioada 30 iunie-1 iulie, în Chișinău, notează Puterea.info. 

Bucuria lui Vlad Plahotniuc | foto

Omul de afaceri Vlad Plahotniuc, unul dintre fruntașii Partidului Democrat din Moldova, trăiește clipe de emoții și bucurie, comunică Puterea.info.

Înaltă distincție estoniană pentru un ambasador moldovean

Șeful misiunii diplomatice moldovenești la Tallin, Victor Guzun, a fost decorat cu Ordinul „Crucea Terra Mariana”, distincția supremă a Estoniei care poate fi oferită unui cetățean străin, informează Puterea.info.

PDM, partidul cu cea mai mare creștere

Candidații Partidului Democrat au obținut cele mai multe de mandate de primar la turul doi de scrutin care s-a desfășurat duminică, dar și în general, la aceste alegeri locale.

TOP victorii politice în turul doi de scrutin

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că 100% din procese-verbale din ţară au fost prelucrate electronic, comunică Puterea.info.

Sturza:  „A fost o alegere dintre un hârb și o oală spartă”

Fostul premier Ion Sturza tratează cu sarcasm rezultatele turului doi de scrutin la Chișinău, apreciind că „a fost o alegere dintre un hârb și o oală spartă”, informează Puterea.info.

Chirtoacă despre viitoarea Alianță pro-europeană, noul Guvern și funcția de premier

Primarul reales al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, vicepreședintele Partidului Liberal, consideră că o alianță pro-europeană cu participarea PL  va fi formată la limită și că țara va intra în toamnă cu un nou Guvern, transmite Puterea.info.