Monthly Archives: July 2015

Sondaj la tema Unirii dintre R. Moldova și România

Un sondaj realizat de INSCOP Research din România arată că circa 68% dintre cetățenii Românei susţin Unirea cu R. Moldova până în 2018, an când vor fi consemnați o sută de ani de la Marea Unire, comunică Puterea.info.

Cu ce monedă îi răspunde UE premierului Valeriu Streleț

„Uniunea Europeană va acorda tot sprijinul noului Guvern al Republicii Moldova”, a declarat Pirkka Tapiola, șeful Delegaţiei UE la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu premierulValeriu Streleţ, transmite Puterea.info.  

Ce crede Voronin despre protestele de lângă casa lui Plahotniuc

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, condamnă protestul lui Petrenco din fața casei lui Vladimir Plahotniuc, considerându-l o acțiune ilegală.

Japonia își deschide ambasadă în Moldova

Viceministrul de Externe, Andrei Galbur și Shigeki Sumi, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în R. Moldova cu reşedinţa la Kiev, au discutat, la Chișinău, inclusiv despre deschiderea reprezentanţelor diplomatice la Chişinău şi Tokyo, comunică Puterea.info.

Ce le-a spus Nicolae Timofti membrilor Guvernului Streleț

Președintele Nicolae Timofti i-a îndemnat pe miniștrii Guvernului pentru care, ieri, Parlamentul de la Chișinău și-a dat votul de înceredere, să lucreze pentru oameni, informează Puterea.info.

Fosta soție a lui Vlad Filat și-a schimbat numele

Sanda Filat, fosta soție a politicianului Vlad Filat, a anunțat că și-a schimbat numele, comunică Puterea.info.

Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat

Democratul Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat, fără a preciza motivele pentru care a luat această decizie. Anunţul a fost făcut la şedinţa Parlamentului din 30 iulie, după învestirea Guvernului.

Votul din Parlament arată cât de fragilă este AIE-3

Cei 52 de deputați ai Alianței pentru Integrare Europeană 3 au votat joi, 30 iulie, guvernul în frunte cu Valeriu Streleț. Votul din parlament demonstrează însă cât de fragilă este majoritatea de care dispune aceasta.

Moldova, acum ai Guvern Streleț!

Guvernul Streleț a primit, joi, 30 iulie, votul de încredere al Parlamentului, transmite Puterea.info.

Avertismentul lui Dorin Chirtoacă

Republica Moldova ar putea fi preluată de către Moscova, aşa cum s-a întâmplat în cazul Crimeei şi, recent, în regiunile Doneţk şi Lugansk, în momentul în care vor fi comise greşeli, a declarat primarul Chişinăului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.