Monthly Archives: August 2015

VIDEO. De Ziua Limbii Române, diplomații americani s-au întrecut în cimilituri românești

Câțiva diplomați americani de la Ambasada SUA la Chișinău, inclusiv șeful acesteia James Petitt, s-au întrecut în rostit cimilituri în limba română, comunică Puterea.info.

A fost inaugurată Casa-muzeu „Grigore Vieru” și dezvelit un bust al Poetului

Casa-muzeu „Grigore Vieru” a fost inaugurată și sfințită de un sobor de preoți, luni, 31 august, în satul de baștină a poetului, Pererâta, raionul Briceni, comunică Puterea.info.  

Liderul separatist de la Tiraspol se însoară

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a anunțat că prima doamnă a Transnistriei va deveni Nina Ștanski, actuala șefă a așa-zisei diplamații transnistrene, comunică Puterea.info.

Pe Aleea Clasicilor din Chișinău a fost dezvelit un nou bust

Bustul lui Andrei Mureșan, un poet și revoluționar român din Transilvania, a fost dezvelit, luni, pe Aleea Clasicilor din Chișinău, în contextul evenimentelor prilejuite de sărbătoarea națională Ziua Limbii Române, comunică Puterea.info.

„Ultimul dictator al Europei”, felicitat de cel mai mare fan al acestuia din R. Moldova

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatâi, l-a felicitat, duminică, cu ocazia zilei de naștere, pe Aleksandr Lukașenko, președintele Republicii Belarus, comunică Puterea.info.

Contrabanda cu țigări a prins aripi în R. Moldova

Un ca mai obișnuit de contrabandă cu țigări au contracarat polițiștii de frontieră. Este vorba de un caz de transportare peste frontiera moldo-română a 2600 de țigarete (130 de pachete) cu ajutorul unei drone, informează Puterea.info.

BNM, generatorul problemelor economice ale R. Moldova

Situația economică se agravează în Republica Moldova. În dorința de a ține în frâu inflația și cursul de schimb, autoritățile aplică politici neinspirate, care ar putea distruge businessul mic și mijlociu.

Bălțiul se înfrățește cu o suburbie a „capitalei de nord” a Rusiei

Primarul mun. Bălți, Renato Usatâi a discutat cu Serghei Movcean, viceguverantorul orașului Sankt Pestresburg (Rusia), aspecte ale unui viitor acord de înfrățire a municipiului Bălți cu orașul Pușkin, o suburbie a Sankt Pestersburgului, informează Puterea.info.

În Ucraina, soldații moldoveni participă la aplicații alături de militari NATO

Un contingent al Armatei Naţionale, format din 102 militari din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” şi Batalionul 22 de menținere a păcii, participă la aplicații militare „Sea Breeze 2015” din Ucraina, comunică Puterea.info.

Cel mai scăzut nivel al remitențelor înregistrat  de R. Moldova în ultimii cinci ani

Volumul remitențelor înregistrat în primele șapte luni ale anului curent a scăzut la nivelul celui din 2009, an marcat, de asemenea, de criză, trasmite Puterea.info.