Monthly Archives: September 2015

Discuții Streleț-Iohannis, la New York

Întâlnirea dintre premierul Valeriu Streleț și președintele român, Klaus Iohannis au discutat la News York despre dezvoltarea cooperării bilaterale, comunică Puterea.

Problemele reale ale moldovenilor

Un sondaj al Centrului de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA arată că cele mai importante probleme care îi îngrijorează cel mai mult pe moldoveni sunt prețurile, sărăcia, corupția și viitorul copiilor, comunică Puterea.

Ce subvenții ar putea primi partidele în 2016 și câți bani va „înghiți” referendumul

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, marți, devizele de cheltuieli pentru anul 2016, fiind estimate pentru desfăşurarea activităţii instituției circa 52,9 mil. de lei, dintre care 41 mil. de lei pentru subvenționarea partidelor politice, comunică Puterea.

Renato Usatâi, curtat de Ambasadorul SUA la Chișinău

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatâi, a avut marți seara o întrevedere cu James D. Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, comunică Puterea.

A fost găsit miliardul furat

General-maiorul Viorel Chetraru, directorul CNA, a anunțat că instituția a deconspirat schemele care au fost aplicate la sustragerea miliardului din băncile devalizate de la Chișinău, transmite Puterea.

Ce procedură de alegere a șefului statului doresc moldovenii

Un sondaj al Centrului de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA arată că marea majoritate a cetățenilor R. Moldova pledează pentru alegerea președintelui țării prin vot direct și nu de Parlament, cum este acum, informează Puterea.

Iohannis de la tribuna ONU: mai puțină toleranță față de conflictele din Transnistria și Caucaz

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul intervenției naționale, susținută în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, că Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante cu conflictele din spațiul ex-sovietic, transmite Puterea.

Vinegreta politică din viitorul Parlament | sondaj

Potrivit unui nou sondaj al Centrului de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare anticipate, 54% din respondenţi ar merge la vot sigur.

Spărgătorul de Alianță

Primarul orașului Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatâi, a declarat, aseară, la postul TV7, că va avea grijă ca să transforme Alianța majoritară parlamentară (PLDM, PDM și PL) în una minoritară, transmite Puterea.

Crește coeficientul de îmbătrânire a populației R. Moldova

Fiecare a treia persoană din R. Moldova este în vârsta cuprinsă între 60 și 64 de ani, iar coeficientul de îmbătrânire al populației țării este în creștere în ultimii ani, transmite Puterea.