Monthly Archives: October 2015

Trei zile de doliu național în România

Guvernul României a declarat zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie a.c., zile de doliu național pe teritoriul României, în memoria victimelor tragicului eveniment care a avut loc în data de 30 octombrie, transmite Puterea.

Conducerea R. Moldova a transmis condoleanțe României

(Update 17:30) Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui României, Klaus Iohannis, în care a transmis în numele poporului R. Moldova și al său personal, sentimente de compasiune și solidaritate, iar familiilor îndoliate sincere condoleanțe.

Cetățeni din R. Moldova nu se numără printre victimele incendiului de la București

Purtătoarea de cuvânt al ministerului de Externe, Ana Taban, a anunțat pe o rețea de socializare că autoritățile de la Chișinău nu dețin informații că printre victimele incendiului ar exista și cetățeni moldoveni, comunică Puterea.

Operatorii aerieni au fost instruiți cum să deservească persoanele cu dizabilități

Autoritatea Aeronautică Civilă și Centrul de Asistență juridică pentru Persoanele cu Dizabilități și Asociația „Motivație” au organizat prima instruire a personalului aeroportuar, operatorilor aerieni și companiilor de handling, care deservesc pasagerii cu mobilitate redusă și deficiențe locomotorii, auz și vedere până la aeronava.

Ce sfaturi îi dă Băsescu lui Timofti

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că primul pas pe care trebuie să-l facă preşedintele Nicolae Timofti este rezolvarea situaţiei din R. Moldova prin formarea rapidă a unui nou Guvern, informează Puterea.  

SUA îndeamnă partidele de la Chișinău să creeze rapid un Guvern

Ambasada SUA la Chișinău îndeamnă toate partidele politice din R. Moldova să înceapă să acționeze în numele poporului Moldovei prin formarea rapidă a unui guvern și prin conlucrarea pentru implementarea imediată a reformelor, informează Puterea.

ANRE a suspendat pe câteva zile majorarea tarifelor la curent și gaze

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a prelungit, vinei, printr-o hotărâre, termenul de suspendare a hotărârilor privind aprobarea tarifului pentru serviciul de transport al energiei electrice şi tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, informează Puterea.  

Fotografia de adio la Guvern a lui Valeriu Streleț

Ex-premierul Valeriu Sterleț nu a preferat să pară la fel de original ca predecesorul său Chiril Gaburici, care și-a făcut un selfie de adio pe acoperișul Guvernului alături de consilierii săi.

Verde pentru 10 mil. de euro din creditul polonez

Ministerul Economiei va anunța în curând concursul pentru solicitanți din creditului oferit de Guvernul Poloniei pentru componenta industrială în mărime de 10 mil. de euro, comunică Puterea.

Liberalul Brega va exercita funcția de premier până la formarea unui nou Guvern

Președintele Nicolae Timofti, a semnat vineri, 30 octombrie, două decrete cu privire la demisia Guvernului și desemnarea prim-ministrului interimar, comunică Puterea.