Monthly Archives: November 2015

PLDM s-a răzgândit în al 12-lea ceas

Consiliul Politic Naţional al PLDM a decis, luni seara, să delege fracţiunii parlamentare prerogativa de a iniţia discuţii politice privind instituirea unui nou guvern, transmite Puterea.

Rocadă în conducerea „Gas Natural Fenosa” din Moldova

Directorul celui mai mare furnizor de energie electrică din ţară „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, a părăsit funcţia din proprie iniţiativă, conducerea companiei fiind preluată de Luis Gomez Pascual, comunică Puterea.

DOC. Încă un val de plecări din PLDM

17 aleși locali din raionul Criuleni, teritoriu în care PLDM s-a bucurat de susținere mare în ultimii ani, au anunțat că părăsesc formațiunea, declarându-se nemulțumiți de politica partidului.

Cum luptă copiii polițiștilor moldoveni cu corupția

Ministerul Afacerilor Interne desfășoară un concurs de desene pentru copiii angajaților MAI, sub genericul „Tatăl meu este integru/Mama mea este integră”, comunică Puterea.

Vlad Filat a fost scos din subsolul închisorii

Vlad Filat a fost transferat din subsol, unde a fost deținut temporar câteva zile, în celula în care a stat anterior, comunică Puterea.

RAPORT. Nivel scăzut de implementare a Acordului de Asociere RM-UE

Doar 19% dintre prevederile Acordului de Asociere dintre R. Moldova și UE au fost îndeplinite, iar până la finele acestui an, din cauza instabilităţii politice, restanţele ar putea fi şi mai accentuate.

Vlad Filat a declarat greva foamei

Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” a anunțat, luni, că liderul PLDM, aflat în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău a intrat, începând 30 noiembrie, în greva foamei, comunică Puterea.

Fotografia zilei | Nicolae Timofti față-n față cu Angela Merkel

La Paris, unde se desfășoară Conferința Părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP 21), președintele Nicolae Timofti, înaintea reuniunii, a avut câteva convorbiri scurte cu omologi străini, inclusiv cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, comunică Puterea.

Apel public în cazul jurnalistului agresat la Chișinău

Ambasadele acreditate la Chișinău, organizațiile internaționale și de media, precum și organele de drept din R. Moldova sunt chemate să ia atitudine față de cazul jurnalistului Nichita Perestoronin, cameraman la Today.md, comunică Puterea.

Partidul lui Șevciuk, înfrânt în alegerile din Transnistria

Datele preliminare ale scrutinului de ieri din regiunea transnistreană arată că partidul „Obnovlenie” în spatele căruia stă firma „Sherif” ar fi acumulat voturi pentru 31 din 43 de mandate din sovietul suprem de la Tiraspol, comunică Puterea.