Monthly Archives: December 2015

O nouă ieftinire a carburanților

Câteva companii petroliere au anunțat autoritatea de reglementare în energetică (ANRE) despre reducerea preţurilor cu amănuntul a benzinei și motorinei cu 40 de bani și, respectiv, 30 de bani per litru, comunică Puterea.

„Gazprom” și „Moldovagaz” au bătut palma. A fost prelungit contractul de furnizare a gazelor

Ministerul Economiei a anunțat că, la 30 decembrie, a semnat prelungirea contractului de furnizare a gazelor naturale dintre S.A. „Moldovagaz” și Concernul „Gazprom”, transmite Puterea.

Liberalii i-ar da voturi lui Sturza, dar vor vota și a doua posibilă candidatură

Liberalul Mihai Ghimpu a declarat că, personal, ar vota luni în favoarea unui guvern Ion Sturza, însă dacă acesta nu va obține voturile necesare în Parlament, pentru a fi evitate alegerile anticipate, PL va vota şi pentru o posibilă altă candidatură, informează Puterea.  

Candu a semnat. Parlamentul se convoacă în sesiune specială

Parlamentul se va convoca în sesiune specială luni, 4 ianuarie 2016, pentru a dezbate programul de activitate și lista noului Guvern, informează Puterea.

Maia Sandu și Unirea

Dacă Moldova ar fi o parte a României, unele probleme ar putea fi rezolvate mai ușor. Declarația a fost făcută de către fostul Ministru al Educației, Maia Sandu, într-un interviu pentru newsmaker.md.

Un hoț în lege georgian a fost reținut la Chișinău

O autoritate a lumii interlope georgiene, supranumit „Mindia”, a fost reținut la Chișinău de către polițiștii de frontieră, informează Puterea.

Deputații socialiști nu vor participa la ședința specială a Parlamentului din 4 ianuarie

Fracțiunea PSRM nu va participa la ședința specială a Parlamentului din 4 ianuarie, când premierul desemnat Ion Sturza va cere vot de încredere, comunică Puterea.

Sturza și „Caravita” au mers mână-n mână cu „prihvatizările” de terenuri agricole?

Se pare că Vlad Filat pregătea schema furtului miliardului de la Banca de Economii încă de prin 2008, iar în această schemă a fost ajutat de actualul candidat la funcția de premier Ion Sturza. Cel puțin o asemenea concluzie poate fi trasă dintr-un interviu al lui Sturza în 2011.

TOP cei mai influenți politicieni din Moldova. Cine sunt marii absenți?

Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon” a publicat ratingul anual al politicienilor și partidelor politice, transmite Puterea.

A avut loc ultima ședință a Parlamentului din anul 2015

Deputații din Parlamentul R. Moldova s-au întrunit, marți, în ultima ședință din acest an.