Monthly Archives: January 2016

Andrei și Valentin Baștovoi vor fi eliberați sub supraveghere pe trei zile pentru a o înmormânta pe Svetlana Baștovoi

Andrei și Valentin Baștovoi vor fi eliberați în această seară pentru 72 de ore ca să poată organiza și desfășura funeraliile Svetlanei Baștovoi, care a murit noaptea trecută din cauza unei intoxicații cu gaze, comunică Puterea.

„Range Rover” căutat de Interpol, stopat în R. Moldova

Polițiștii de frontieră au depistat, în punctul de trecere Otaci, un autoturism de marca „Range Rover”, care era dat în căutare internațională de către autoritățile italiene, comunică Puterea.

Oficial polonez: Programul Parteneriatul Estic – un eșec

Programul Parteneriatul Estic – care include şase foste republici sovietice, printre care şi Republica Moldova – a suferit un eşec, apreciază ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski, iar Varşovia îl respinge ca „eronat”, a declarat ministrul pentru postul Radio Polonia.

Jizdan: incendiul de la Trinca a izbucnit, cel mai probabil, de la o lumânare. Guvernul va ajuta financiar familia

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat după ședința urgentă a Cabinetului de Miniștri că, cel mai probabil, incendiul de astă noapte de la Trinca, raionul Edineț, în care au decedat șase persoane, a izbucnit de la o lumânare, transmite Puterea.

Scădere drastică a remitențelor în 2015

Persoanele fizice (rezidente şi nerezidente) au primit în anul 2015 prin băncile din Moldova mijloace bănești în sumă echivalentă cu 1 129.36 milioane USD, cu 30% mai puțin decât în anul precedent.

Ședință de urgență. Incendiul de la Trinca, Edineț, în atenția Cabinetului de Miniștri

Guvernul Filip se întrunește de urgență la ora 14:00 în legătură cu tragedia din satul Trinca, raionul Edineţ, transmite Puterea.  

OPINIE. Un „ministru” din Guvernul Sturza, între ipocrizie și cumătrism

Ipocrizia celor care se rup cu tot dinadinsul să guverneze Republica Moldova întrece orice limite. Ei se numesc ”apărători ai Patriei” și ”mari Patrioți ai neamului”.

Soția ex-deputatului Andrei Baștovoi a murit în urma unei scurgeri de gaze

Svetlana Baştovoi, soția deputatului în primul Parlament, Andrei Baștovoi, și-a pierdut viața, aseară, al Chișinău, în urma unei scurgeri de gaze. Mircea Baștovoi de 26 de ani, fiul ex-deputatului, a fost transportat în comă la spitalul „Sfânta Treime”, informează Puterea.

„Foaia de parcurs” a premierului Cioloș pentru premierul Filip

Premierul României, Dacian Cioloș, a trimis, sâmbătă, omologului său de la Chișinău, Pavel Filip, o scrisoare care detaliază conținutul discuțiilor avute la București în legătură cu acordul de împrumut dintre România și R. Moldova, comunică Puterea.

VIDEO. „Revoluționarii” din Platforma DA nu plătesc notele de plată?

Un scandal în care este implicat un grup de protestatari de la Platforma „Demnitate și Adevăr”, printre care și generalul Anton Gămurari, a ajuns în atenția presei. Protestatarii s-au luat la bătaie într-un local din Chișinău pentru că nu ar fi achitat nota de plată pentru consumație.