Monthly Archives: February 2016

România și R. Moldova rup barierele comucaționale

Luni, la București, a avut loc inaugurarea Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova, informează Puterea cu referire la mass media din România.

Curtea Constituțională a dat aviz negativ inițiativei comune PLDM-PSRM

Curtea Constituţională (CCM) a avizat negativ iniţiativa comună a fracțiunilor PLDM și PSRM de revizuire a Constituţiei privind alegerea și demiterea președintelui de către popor.

R. Moldova va beneficia de 35% din bugetul asistenței externe pe care o oferă România în 2016

Este vorba de suma de 10,09 mil. de lei românești (circa 2,3 mil. de euro) prevăzută pentru 2016 pe care România o va acorda la realizarea unor programe ce vor fi finanţate din bugetul de asistenţă oficială pentru dezvoltare (AOD) al MAE de la București, transmite Puterea.

Colegii europeni ai PDM salută Declarația de stabilitate și modernizare a R. Moldova

Social-democraţii din Parlamentul European au apreciat drept ambiţioasă declarația privind stabilitatea și modernizarea Republicii Moldova, votată de Parlament săptămâna trecută şi salută contribuţia Partidului Democrat din Moldova la acest proces.

Doctori, cercetați penal de CNA pentru luare de mită

Doi medici din Spitalul Raional Edineţ sunt cercetaţi penal de către ofiţerii anticorupție şi procurori, fiind bănuiţi de primirea de remuneraţii ilicite, comunică Puterea.

Jurnalist european: Moldova, candidat pe lista lui Putin

Republica Moldova ar putea fi următorul candidat pe lista lui Putin pentru expansiunea Rusiei, consideră jurnalistul polonez Andrzej Talaga într-un interviu pentru publicația poloneză „Fronda”.

În atenția transportatorilor din R. Moldova: restricții pentru TIR-uri în Ungaria

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță despre decizia autorităților ungare de a restricționa traficul și tranzitarea camioanelor de mare tonaj pe teritoriul său începând cu marți, 1 martie, comunică Puterea.

Sânge nou în conducerea politică a PDM

Conducerea politică a Partidului Democrat din Moldova (PDM) a fost extinsă sub aspectul că a fost suplimentată cu trei noi vicepreședinți, transmite Puterea.

VIDEO. Palatul „procurorului” Platformei DA, amplasat pe un teren acaparat?

Fostul procuror al municipiului Chișinău, susținător deschis al Platformei DA, Ion Diacov, trăiește într-o casă de milioane construită pe un teren de două ori mai mare, care a fost acaparat abuziv după blocarea unui drum public.

Un post TV din Moldova și-a sistat activitatea

Este vorba de postul TV „Moldavian Business Channel” (MBC), televiziune specializată pe teme economice, informează Puterea.