Monthly Archives: March 2016

Chișinăul propune data de 30 octombrie pentru prezidențiale; Tiraspolul – pentru 11 decembrie

Câțiva parlamentari au semnat o inițiativă legislativă prin care propun ca alegerile prezidențiale să fie fixate pentru data de 30 octombrie, iar comisia electorală centrală de la Tiraspol au stabilit 11 decembrie ca fiind zi în care transnistrenii își vor alege pretinsul președinte, informează Puterea.

FOTO. Deții deja o mașină ieftină cu numere străine? Iată ce ai cumpărat!

O investigație publicată de portalul PIATA AUTO arată ce se ascunde în spatele mașinilor ieftine cu numere străine.

Președintele Timofti a pus la temelia Unirii prima… sticlă cu vin

Președintele Nicolae Timofti i-a transmis, joi, omologului său român, Klaus Iohannis, o sticlă cu vin de marca recent lansată „Maluri de Prut”, transmite Puterea.

A murit autorul stemei R. Moldova

Artistul plastic, Gheorghe Vrabie, autorul stemei Republicii Moldova şi al leului moldovenesc, s-a stins din viață, la Chișinău, în această dimineață.

PLDM a spus când ar dori să fie organizate alegerile prezidențiale

Alegerile prezidenţiale nu trebuie să fie tergiversate şi cel mai bine ar fi să se desfăşoare în luna iunie.

A fost aprobată lista centrelor de bacalaureat

Comisia Națională de Examene a aprobat lista centrelor de bacalaureat și a desemnat președinții și secretarii acestora, informează Puterea.

Se ieftinesc creditele în R. Moldova

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), a adoptat, joi, unanim o hotărâre potrivit căreia a fost diminuată rata de bază pentru băncile comerciale, atunci când stabilesc dobânda pentru credite, informează Puterea.

DOC. Parlamentul a întărit neutralitatea R. Moldova cu o declarație politică

Pentru adoptarea Declarației politică despre inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova, au votat 62 de deputați PCRM, PSRM, PDM și 14 foști comuniști.

Cum moldovenii își cheltuiesc banii

Cheltuielile medii lunare de consum ale populaţiei în anul 2015 au constituit, în medie, pe o persoană 2048,5 lei, în creştere faţă de 2014 cu 12,8%, informează Puterea.

Ex-vicepremier: Reintegrarea țării nu poate fi făcută prin strangularea economică a Transnistriei

Ex-vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov susţine că este o greşeală de a accelera procesul de reintegrare a regiunii transnistrene printr-o blocadă economică.