Monthly Archives: April 2016

Focul Haric a fost adus în R. Moldova pentru a 14-a oară

Focul Haric a ajuns la Chișinău de la Ierusalim în seara zilei de 30 aprilie, informează Puterea.

Tiraspolul se împrumută de la o companie privată pentru a plăti lefurile bugetarilor

Pretinsul guvern de la Tiraspol a anunțat că a semnat un acord de împrumut cu holdingul „Sheriff” în vederea luării unui împrumut care va fi folosit la plata restanțelor salariale din 2015 ale angajaților din sfera bugetară, comunică Puterea.

VIDEO. Spotul reprezentantei R. Moldova la „Eurovision 2016”

A fost lansat videoclipul la piesa „Falling Stars” al Lidiei Isac, reprezentanta R. Moldova la Concursul muzical „Eurovision 2016”, care va avea loc în capitala Suediei.

Bucureștiul reacționează la declarațiile războinice ale Tiraspolului

MAE de la București precizează, referitor la acuzaţiile transnistrene potrivit cărora un avion românesc a survolat regiunea, că o aeronavă a unei companii private din România a efectuat zboruri pe teritoriul R. Moldova, câştigând o licitaţie internaţională pentru a realiza modelul digital al reliefului R. Moldova.

Un nou post TV în R. Moldova

Este vorba de TV „Moldova 2”, parte a Companiei de Stat „Teleradio Moldova” (TRM). Acesta își va începe emisia în după amiaza zilei de 3 mai a.c.

Premierul Filip: creditul românesc va ajunge la Chișinău; Misiunea FMI ar putea veni în Moldova la începutul lunii iunie

Premierul Pavel Filip se arată încrezător că în scurt timp Republica Moldova va primi împrumutul de 150 de milioane de euro din partea României, iar în aproximativ o lună ar urma să viziteze Chişinăul misiunea FMI. 

Fotografia zilei | Fericirea lui Șevciuk

Nina Ștanski, soția liderului de la Tiraspol, a publicat pe o rețea de socializare mai multe fotografii în care Evghenii Șevciuk este surprins cu fiica Sofia în brațe.

Maia Sandu recunoaște că a semnat în 2015 un document cu atribuție la „jaful secolului”

Fostul ministru al educației Maia Sandu, care a tot criticat în ultimul timp deciziile guvernului în legătură cu BEM, a recunoscut joi seara că a pus și ea umărul la îndatorarea guvernului și, respectiv, a populației față de BNM, astfel că în următorii ani va trebui să întoarcem banii, ba mai mult, cu dobândă.

Protocol de cooperare între Ministerele de Interne ale R. Moldova și României

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan și ministrul de Interne al României, Petre Tobă, au semnat un Protocol de cooperare între cele două instituții, informează Puterea.

Banca Centrală a redus până la 15% anul rata de bază

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), a decis, joi, să diminueze rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt cu 2.0 puncte procentuale, de la 17.0 până la 15.0 la sută anual, comunică Puterea.