Monthly Archives: May 2016

Rețineri pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari

Trei oameni de afaceri au fost reţinuţi, marți, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de escrocherie, exprimată prin dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune şi abuz de încredere, fapt ce a cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice.

Filat a intrat în greva foamei

Fostul premier Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat greva foamei. Despre asta a anunțat, marți, avocatul ex-premierului, Igor Popa, după o nouă ședință de judecată. O nouă ședință de judecată în dosarul Filat va avea loc la 3 iunie.

Dezvăluiri explozive despre judecătoarea Manole! Este cea care i-a protejat pe comuniști și a luat o decizie ilegală împotriva lui Brega, pentru care Moldova a pierdut la CEDO

Ca şi în cazul #heroinului Ivan Diacov, numai a #eroină nu aduce de la magistrata Manole, care s-a apucat azi de bocit pe umărul platformiştilor. Nu ştiu cum voi, dar eu NU cred în eroi care până acum s-au încadrat perfect în interiorul sistemului judecătoresc corupt.

Miercuri, ședință specială a Parlamentului de la Chișinău

Circa 50 de tineri din diferite regiuni ale țării, inclusiv copii din centrele comunitare, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, vor fi pentru o zi deputați în Parlamentul de la Chișinău, fiind ghidați de spicherul Andrian Candu, informează Puterea.

OPINIE. Ipocrizie fără margini a lui Andrei Năstase față de mama sa

„In temeiul art.252, 254 din Cod Civil al Republicii Moldova, incredintez Dlui Cutărescu sa ma reprezinte si sa incheie din numele meu urmatoarele…”, asa incep majoritatea procurilor generale autentificate notarial in Republica Moldova.

Ce amenzi riști pentru încălcările Legii antitutun

Legea antitutun, care prevede interzicerea fumatul în mai multe locuri și spații publice, a intrat astăzi în vigoare. Persoanele fizice care vor încălca noile rigori vor fi sancţionate cu amendă de la 1000 pînă la 3 000 de lei, iar persoanele juridice cu o amendă de pînă la 10 000 de lei.

O judecătoare va fi cercetată penal, după o sesizare depusă de Iurie Ciocan de la CEC

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat curs sesizării procurorului general interimar, Eduard Harunjen, dându-și acordul pentru pornirea urmăririi penale în privinţa judecătoarei Curţii de Apel Chişinău, Domnica Manole, pentru pronunţarea unei hotărâri contrare legii.

Deținutul fugar a fost reținut

Deținutul evadat din Penitenciarului nr.3-Leova a fost reținut, aseară, în jurul orei 21:00 în preajma pădurii din satul Tigheci, raionul Leova, informează Puterea.

Pavel Filip a cerut elaborarea unui regulament unic pentru organizara odihnei copiilor

Premierul Pavel Filip a felicitat, azi, profesorii din R. Moldova cu ocazia încheierea anului școlar și pentru munca depusă. Totodată, premierul a felicitat elevii cu acest prilej și a chemat responsabilii să depună eforturi pentru buna organizare a vacanței copiilor, comunică Puterea.

Guvernul a numit un nou-vechi șef la Statistică

Vitalie Valcov a fost numit de către Guvern în calitate de director general al Biroului Național Statistică, comunică Puterea.