Monthly Archives: June 2016

Slovacia preia președinția UE

Republica Slovacia prea de vineri, 1 iulie, președinția Uniunii Europene. Autoritățile slovace au anunțat că programul Președinției Slovace se concentrează pe patru domenii prioritare, comunică Puterea.

Limita pentru depunerea Declarației pentru Valoare, majorată de la 300 la 5000 de euro

Guvernul de la Chișinău a adoptat proiectul Regulamentului Serviciului Vamal privind implementarea normelor comunitare de declarare şi control a valorii în vamă a mărfurilor. Între altele, documentul prevede majorarea sumei-limite de la 300 de euro, cât este în prezent, până la 5000 de euro, transmite Puterea.

Nicolae Timofti a confirmat prin decrete prezidențiale ambasadorii din zece țări

Președintele Nicolae Timofti a semnat decrete de numire a șefilor misiunilor diplomatice în zece state, informează Puterea.

Angela Gonța îl compătimește pe Ilan Shor

Fosta soție a ex-premierului Vlad Filat, condamnat zilele trecute la 9 ani pentru corupție și trafic de influență, Angela Gonța îl compătimește pe Ilan Shor pentru сă, fiind bolnav, este cercetat de justiție.

Fotografia zilei | Măsuri de protecție fără precedent pentru Shor

Primarul de Orhei, Ilan Shor, reținut acum câteva zile de CNA, pentru escrocherie și spălare de bani, a fost adus, azi, încătușat, la Curtea de Apel, din motive de securitate, în vestă antiglonț.

„Orange” înghite „Sun Communications”

Compania de telefonie mobilă „Orange Moldova” a anunțat despre semnarea acordului de achiziționare a operatorului de cablu și TV „Sun Communications”, informează Puterea.

Dovada că Năstase nu va ceda sub nicio formă ca Maia Sandu să devină candidatul dreptei la prezidențiale

Postul de televiziune Jurnal TV „împinge” ideea că Maia Sandu și Partidul PAS sunt favorizați de dușmanul N.1 al oligarhilor Țopa, Vlad Plahotniuc, dar și de fostul partener de alianță al lui Andrei Năstase, Igor Dodon.

Ce spune spicherul Andrian Candu despre protestatarii sinceri și protestatarii profitori

Președintele Parlamentului, Andrian Candu consideră că protestele din ultima perioadă au arătat clar că există două categorii de protestatari: cei sinceri și profitorii politici.

Oficial polonez | Fără R. Moldova, proiectul european rămâne incomplet

Este o declarație făcută de Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al Poloniei, care, împreună cu Mikehil Janelidze, ministrul de Externe al Georgiei, a pledat, la Varșovia, pentru o „politică a uşilor deschise”, atât în NATO, cât şi UE.

Ministrul moldovean de Externe pleacă la Soci

Vicepremierul, ministrul de Externe, Andrei Galbur va participa la cea de-a 34-a Reuniune a Consiliului miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), transmite Puterea.