Monthly Archives: July 2016

UNICEF a prezentat date îngrijorătoare cu privire la copiii din R. Moldova

Circa 25% dintre copiii din R. Moldova au cel puţin un părinte plecat la muncă peste hotare, potrivit datelor unui studiu realizat de Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Șef din cadrul Holdingului transnistrean „Sheriff”, găsit strangulat

Miliția transnistreană a solicitat ajutorul populației din regiune pe cazul decesului unui șef în structurile Holdingului „Sheriff”, cadavrul căruia a fost găsit, ieri dimineața, într-o fâșie forestieră, comunică Puterea.

SUA a mai trimis în R. Moldova 54 de voluntari

La sfârșitul acestei săptămâni, la Chișinău, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către 54 noi voluntari americani din Corpul Păcii, informează Puterea.

Anunțul CEC referitor la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă va începe la 31 august a.c., informează Puterea.

Igor Dodon a ordonat evacuarea

Activitatea „Orăşelului Victoriei” din fața sediului Parlamentului din Chișinău a fost suspendată temporar, astfel încât corturile socialiștilor, instalate acum zece luni, au fost evacuate, transmite Puterea.

Moody’s prognozează o creștere de 1% a economiei R. Moldova

Analiza anuală de credit pentru R. Moldova, publicată de agenția internațională de rating Moody’s, arată pentru anul 2016 o creștere a economiei de 1% în acest an.

Imunitate parlamentară pe viață, în Transnistria

Sovietul Suprem de la Tiraspol a adoptat câteva amendamente la constituția regiunii, modificând unele legi ce le conferă deputaților imunitate nu doar în timpul mandatului, ci și după finalizarea acestuia.

PPEM a semnat un Acord politic cu majoritatea parlamentară. Leancă preia șefia Consiliului parlamentar pro-UE

Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă, a semnat cu majoritatea parlamentară un Acord privind stabilirea unui parteneriat național pentru integrare europeană, informează Puterea.

A fost numit un nou șef la Curtea de Conturi

Deputatul liberal, Veaceslav Untilă a fost numit, vineri, de Parlament în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, după ce, tot astăzi, actualul preşedinte al acestei instituții, Serafim Urechean, a fost eliberat din funcție, pe motiv că mandatul său a expirat încă în luna aprilie.

Confirmat! Activistul Platformei DA, reținut pentru delapidarea averii în proporții deosebit de mari

Șeful-adjunct al Secției urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție, colonelul de poliție, Ruslan Ojog, a declarat într-un briefing că cetățeanul Sergiu Cebotari a fost reținut, având statut de bănuit, inclusiv pentru delapidări în proporții deosebit de mari în sumă totală de circa 400 mii de lei.