Monthly Archives: August 2016

Șapte candidați la Președinție au fost anunțați

Șapte formațiuni politice de la Chișinău și-au anunțat, miercuri, candidații la funcția de președinte al R. Moldova, comunică Puterea.

Lupu, candidatul democraților la prezidențiale! Ce spun Diacov, Candu și Filip

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a fost desemnat candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova, transmite Puterea. 

Săraca avocată Ana Ursachi, pe post de finanțatoare de partide

Cu toate că avocata Ana Ursachi a indicat în declarația sa de avere pentru anii 2012-2013 că nu ar fi avut nici un venit, în noiembrie 2014, a donat Partidului Liberal Reformator, la care aderase, suma de 120 mii de lei.

Bruxellesul va invita R. Moldova la raport de progres în primăvara anului 2017

Comisia Europeană a anunțat că următorul raport de progres cu privire la R. Moldova va fi dat publicității în primăvara anului 2017. Instituția a răspuns astfel la o interpelare a eurodeputatului Andi Cristea.

Conducerea țării a depus flori cu ocazia Zilei Limbii Române

Președintele Nicolae Timofti, premierul Pavel Filip, spicherul Andrian Candu, deputați, miniștri, oameni de cultură, alți oficiali, reprezentanți ai corpului diplomatic, au participat la cermonia de depunere de flori cu ocazia Zilei Limbii Române, informează Puterea.

Iurie Leancă despre „tandemul prezidențial” Năstase-Sandu: „candidatul unic se numește Maia Năstase”

Candidatul Partidului Popular European pentru funcția de președinte al R. Moldova, Iurie Leancă, critică dur și a făcut haz pe seama anunțului Platformei DA și PAS de a merge în alegeri prezidențiale cu câte un candidat, deși anterior au declarat că vor face front comun în scrutin, transmite Puterea.

VIDEO. Ambasadorul UE, Pirkka Tapiola, recitând o poezie de Grigore Vieru

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola a felicitat cetățenii R. Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române și a recitat în limba română o poezie de dragoste semnată de Grigore Vieru.

Păzea! Maia Sandu și Andrei Năstase pun în aplicare un „carusel” cu care vor încerca să prostească electoratul

Atât Maia Sandu cât și Andrei Năstase au declarat în repetate rânduri în ultimul timp despre așa-numita fraudare a alegerilor prezidențiale de către guvernare încă înainte de organizarea acestora. Niciunul însă nu a vorbit despre faptul cum anume ei vor frauda aceste alegeri și cum vor încerca să încalce cadrul legal chiar din prima zi a perioadei electorale. 

Nicolae Timofti cere modificarea Constituției! „Este o obligație a Parlamentului”

Președintele Nicolae Timofti, a susținut astăzi, 31 august a.c., la Academia de Științe a Moldovei, prelegerea publică „Limba română, politica și statul de drept”. Prelegerea a fost susținută cu prilejul sărbătorii naţionale „Limba Noastră cea Română”, transmite Puterea.

Eugen Doga: „Eu sunt președintele…”

Compozitorul Eugen Doga a declarat într-un interviu pentru Prime TV, ca răspuns la unele zvonuri, potrivit cărora ar fi un potențial candidat la funcția de președinte, că este președinte al muzicii sale, informează Puterea.