Monthly Archives: September 2016

Trei concurenți electorali s-au lansat în campania electorală 

Preşedintele PDM, Marian Lupu, liderul PSRM, Igor Dodon și Dumitru Ciubașenco (Partidul Nostru) s-au lansat, vineri, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Oficiali moldoveni au participat la funeraliile ex-președintelui israelian Shimon Peres

O delegaţie din R. Moldova, condusă de Gheorghe Balan, vicepremier pentru Reintegrare, a participat la funeraliile fostului preşedinte al Statului Israel, Shimon Peres.

Premierul Belarusului va efectua o vizită oficială la Chișinău

Prim-ministrul Republicii Belarus, Andrei Kobeacov, va întreprinde, între 2 și 3 octombrie, o vizită oficială în R. Moldova, informează Puterea.

Plahotniuc în POLITICO: Noi suntem dornici și pregătiți să aderăm la UE

Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, care este și coordonatorul executiv al Consiliului Coaliției de Guvernare, scrie într-un articol pentru publicația POLITICO că R. Moldova este dornică și pregătită să adere la UE, și să adopte reforme radicale pentru a-și asigura stabilitatea durabilă și prosperitatea.

VIDEO. Ministrul Finanțelor „îmbăiat” cu lapte în centrul Chișinăului de către un activist civic

Activistul civic Andrei Donică a comis, vineri, un act huliganic în privința ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, turnându-i o găleată de lapte în cap. Poliția a pornit o cauză penală pentru huliganism.

România și R. Moldova ar putea dispune patrularea comună a frontierei

Reprezentanți ai Poliției de Frontieră din R. Moldova și ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române au discutat, vineri, la Chișinău, privitor la elaborarea documentelor bilaterale ce ar reglementa patrularea comună a frontierei de stat, comunică Puterea.

Vizita lui Andrian Candu în SUA sparge bula de săpun lansată de Andrei Năstase

Deja pentru nimeni nu este secret că luptele de pe eșichierul politicii moldovenești nu se mai dau la noi în țară, ci peste Ocean și anume în SUA.

La Tokio a fost inaugurată Ambasada R. Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia a fost inaugurată în cadrul unei ceremonii organizate la 29 septembrie în incinta „International House of Japan” din Tokyo.

Legăturile lui Renato Usatâi și Veaceslav Platon cu mafia de la Căile Ferate Ruse

Scandalul Zaharcenko, declanșat în Rusia (la rudele căruia au fost găsite 120 mil. USD), continuă să fie cap de afiș în presa rusă. Acesta implică și actori din R. Moldova, fiind vorba în primul rând de politicianul Renato Usatâi și afaceristul Veaceslav Platon.

28 de angajați ai Vămii au căzut în „vinerea neagră” în plasa Anticorupției

Centrul Național Anticorupție a anunțat în după amiaza zilei că 28 de anga­jaţi vamali au fost reţi­nuţi în urma des­cin­de­ri­lor ofițerilor și pro­cu­ro­ri­lor anti­co­ru­pţie şi CNA, transmite Puterea.