Monthly Archives: October 2016

Săptămâna trecută, Vama a încasat la Bugetul de Stat circa 345 mil. de lei

În perioada săptămânii trecute, veniturile încasate la Bugetul de Stat de către Serviciul Vamal au constituit 343,8 milioane lei, fiind perfectate în total 9 822 de declarații vamale.

Klaus Iohannis speră că al doilea tur de scrutin din R. Moldova se va desfășura în bune condiții

Alegerile prezidențiale din R. Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului, a declarat luni președintele român Klaus Iohannis.

Spicherul Candu: autoritățile acceptă necondiționat voința poporului

„Autoritățile acceptă necondiționat și fără rețineri voința poporului”, a spus spicherul Andrian Candu, comentând alegerile prezidențiale de duminică, informează Puterea.

Dodon cere ajutorul PCRM și al Partidului Nostru pentru a câștiga în turul doi

Socialistul Igor Dodon, care a acumulat cele mai multe voturi în alegerile de duminică, s-a adresat după ajutor pentru a învinge în turul doi comuniștilor și celor de la Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi, transmite Puterea.

Martor: Circa 70 de persoane au fost victime ale grupării criminale din care făcea parte avocata Ana Ursachi

O locuitoare a Capitalei, una din victimele grupării criminale din care a făcut parte și actuala avocată Ana Ursachi, susține că, cel puţin 70 de persoane, printre care oameni din familii sărace, pensionari sau persoane cu dizabilităţi, au căzut în capcana grupării.

Pistol pneumatic şi ţigări nedeclarate, depistate la Vama Sculeni și Cahul

Vameșii de la Sculeni au depistat, ieri, un pistol cu aer comprimat de model ,,WALTHER CP 99”, șapte capsule cu aer comprimat și o cutie metalică cu inscripția ,,Superpoint 500” în care se aflau alice din plumb.

Observatori europeni: scrutinul a fost corect, dar există anumite neajunsuri

Observatorii europeni care au monitorizat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Moldova apreciază că scrutinul s-a desfăşurat corect, oamenii şi-au putut exercita liber dreptul la vot, însă există anumite neajunsuri, cum ar fi reflectarea dezechilibrată a candidaţilor în mass-media sau lipsa de transparenţă a finanţării campaniilor electorale.

Zeci de persoane au protestat în fața blocului în care locuiește avocata Ana Ursachi, scandând: „La pușcărie”!

După ce, azi, au cerut Procuraturii Generale s-o pună în arest pe avocata Ana Ursachi, care figurează într-un dosar de omor în 1997, grupul de persoane a protestat și în fața blocului din sectorul Buiucani din Chișinău în care locuiește avocata.

Sondajul „Intellect Group” a anticipat rezultatele alegerilor prezidențiale

Compania „Intellect Group” a realizat pe durata campaniei electorale mai multe cercetări sociologice, iar unul din ajunul alegerilor, în linii generale, a anticipat rezultatele scrutinului prezidențial.

De mâine, șoferii sunt obligați să circule cu farurile aprinse pe timp de zi

Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulaţiei Rutiere. Astfel, în perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017, șoferii sunt obligați să circule cu farurile aprinse pe timp de zi.