Monthly Archives: November 2016

Moldova va implementa un sistem electronic în domeniul achiziţiilor publice

Ministerul Finanţelor a semnat astăzi un Memorandum cu mai multe ONG-uri, asociaţii de business şi companii IT în vederea dezvoltării şi introducerii sistemului de achiziţii publice electronice. Este primul parteneriat de acest fel în R. Moldova, iar programul-pilot care dă continuitate proiectului va fi lansat la 1 ianuarie 2017.

Igor Dodon crede că R. Moldova se pregătește de aderarea la NATO

După semnarea acordului dintre Guvernul R. Moldova și NATO cu privire deschiderea la Chișinău unui birou de legătură a Alianței Nord-Atlantice, președintele ales Igor Dodon, a menționat că există riscul ca țara să adere la NATO.

În primele nouă luni, Moldova a majorat importurile de produse petroliere

R. Moldova a importat în ianuarie-septembrie aproape 569 mii tone de produse petroliere, ceea ce este cu 49,9 mii tone (9,6%) mai mult decât în perioada similară din 2015.

Alte cinci persoane reținute în dosarul tăierilor ilicite de pădure

Cinci funcţionari de stat au fost reţinuţi, aseară, în Bălţi în dosarul defrişărilor ilegale de pădure, anunță Centrul Național Anticorupție.

Filip în „Politico”: spre sfârșitul mandatului nostru vom avea mai multă Europă în Moldova

Chiar dacă în funcție a fost ales un președinte pro-rus, R. Moldova rămâne ferm pe traiectoria pro-occidentală, iar pericolul aruncării țării în haos ar putea avea loc doar dacă Partidul Socialiștilor va lua majoritatea parlamentară în rezultatul alegerilor din 2018, însă acest scenariu este puțin probabil.

Încă un contingent de militari moldoveni pleacă în Kosovo

Al şaselea contingent al Armatei Naţionale, format din 40 de militari, inclusiv șapte geniști, pleacă în misiune de pacificare în Kosovo.

Ministrul Apărării declară „război” tancurilor sovietice din R. Moldova?

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru a sugerat pe o rețea de socializare că tacurile de pe piedestaluri – „acest balast al trecutului”, trebuie date jos și duse la muzeu.

Expert: Timofti va numi Procurorul General și nu Dodon

Igor Dodon s-a grăbit să facă declaraţii pe post de preşedinte înainte de validarea mandatului, iar Nicolae Timofti este cel care trebuie să numească procurorul general. Declaraţiile au fost făcute de către expertul în drept constituţional, Alexandru Arseni, la TV „Moldova 1”.

Pavel Filip a semnat acordul pentru deschiderea la Chișinău a biroului NATO

Premierul Pavel Filip și Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltemberg, au semnat, marți, la Cartierul General al NATO din Bruxelles, acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chișinău.

De mâine, se majorează prețurile la combustibil

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri-plafon la combustibil pentru următoarele două săptămâni, majorându-le, în medie, cu 30 de bani.