Monthly Archives: December 2016

VIDEO. Pavel Filip: bunăstarea nu vine bătând din palme; aveți încredere în noi

Premierul Pavel Filip a adresat cetățenilor R. Moldova un mesaj cu ocazia sfârșitului anului 2016 și întâmpinării noului an 2017.

VIDEO. Ambasadorul SUA în R. Moldova: sper că noul an va aduce bucurie și prosperitate

Ambasadorul James D. Pettit a adresat din numele întregii echipe a Ambasadei SUA în R. Moldova un mesaj de felicitare în care le dorește moldovenilor un an nou fericit.

Contractele dintre „Gazprom” şi „Moldovagaz” au fost prelungite până la  31 decembrie 2019

SA „Moldovagaz” a anunțat azi că termenele contractelor încheiate cu Concernul „Gazprom” au fost prelungite prin acordul ambelor parţi până la 31 decembrie 2019.

Patru mame cu mulți copii, decorate cu „Ordinul Republicii” și „Ordinul de Onoare”

Președintele Igor Dodon, a acordat, astăzi, distincții de stat la patru mame cu mulți copii în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în consolidarea instituției familiei.

FOTO. Șase noi monede comemorative a pus în circulație Banca Națională a Moldovei

Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus, azi, în circulație șase monede comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.

Îndemnizațiile sociale mai mari, de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat, recent, majorarea, începând cu 1 ianuarie 2017, a alocației lunare pentru copiii plasați în serviciul casă de tip familial și serviciul asistență parentală profesionistă.

Maia Sandu: noi vrem să preluăm puterea

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu susține că formațiunea sa politică vrea să preia puterea în R. Moldova la alegerile parlamentare din 2018, iar în acest sens sunt două scenarii: unul optimist și altul pesimist.

Igor Dodon apreciază parteneriatul politic și financiar RM-UE  

Președintele Igor Dodon a avut, astăzi, o întrevedere cu Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE la Chișinău cu care a discutat aspecte legate ale colaborării R. Moldova cu UE și cu statele membre ale UE.

Președintele Turciei va vizita în R. Moldova în primăvara anului viitor

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a acceptat invitația președintelui Igor Dodon de a efectua o vizită în R. Moldova în luna mai 2017.

Încă un partid de dreapta ar putea să apară în R. Moldova

Ex-ministrul liberal al apărării, Anatol Şalaru, şi-a făcut publică intenţia de a fonda un partid politic de dreapta, dacă nu va reuşi să convoace Congresul extraordinar al PL şi să-l demită pe Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte al formaţiunii.