Monthly Archives: January 2017

DOC. Câți bani vor primi partidele din buget în acest an

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2017 destinate partidelor politice conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Freedom House: Moldova, țară „parțial liberă”

Cu un scor general de 62 din 100 de puncte, R. Moldova este plasată în categoria țărilor „parțial libere” în Studiul „Libertatea în lume 2017” (Freedom of the World 2017) al organizației „Freedom House”.

Vameș din Cahul demis pentru neglijență

Serviciul Vamal a anunța că a finalizat procedura disciplinară în privința unui angajat al postului vamal Cahul, care a admis introducerea în țară a unui lot de mărfuri nedeclarate, pentru care nu au fost achitate drepturile de import aferente.

Krasnoselski a semnat decretul de numire în funcție a „ministrului de externe”

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat decretul de numire a lui Vitalii Ignatiev în funcția de „ministru al afacerilor externe al rmn”, care, după demisia Ninei Ștanski (2015), a exercitat interimatul funcției respective.

În 2017, o agenție a ONU va procura o gamă largă de medicamente vitale pentru R. Moldova

Ministerul Sănătății al R. Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat, luni, un acord conform căruia agenția ONU va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din R. Moldova în 2017.

Igor Dodon refuză să decreteze doliu național

Președintele Igor Dodon, se pare, va refuza să declare în R. Moldova doliu național la 31 ianuarie, când marele actor și regizor Ion Ungureanu va fi condus pe ultimul drum.

Chișinăul a condamnat atacul terorist produs în Canada

Diplomația de la Chișinău condamnă cu fermitate atacul terorist produs în oraşul canadian Quebec, soldat cu cel puţin lase persoane decedate și opt persoane rănite.

Arhiva și biblioteca Parlamentului vor fi digitalizate

Arhiva și biblioteca Parlamentului vor fi digitalizate, documentele pe suport de hârtie urmând a fi scanate și stocate electronic.

AUDIO. Grup criminal specializat în trafic de ființe umane, destructurat

Angajații Poliției de Frontieră, în colaborare cu procuraturii din Chișinău, au anihilat o grupare criminală specializată în trafic de ființe umane și trafic de copii.

Moldovenii de peste hotare trimit mai puțini bani în Moldova

Valoarea transferurilor de mijloace bănești efectuate în favoarea persoanelor fizice a fost în anul 2016 în continuă scădere și a coborât la cel mai jos nivel din ultimii zece ani.