Monthly Archives: February 2017

FMI și-a încheiat misiunea în R. Moldova; Ce mesaj au transmis Chișinăului experții FMI

Concluziile primei misiuni de evaluare a implementării Acordului R. Moldova cu FMI au fost prezentate, marți, de premierul Pavel Filip și șeful misiunii FMI, Ben Kelmanson.  

UE oferă fonduri pentru dezvoltarea afacerilor în sudul R. Moldova

Uniunea Europeană lansează de la 1 martie a doua rundă a concursului de granturi pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri) din UTA Găgăuzia și Taraclia.

România a transferat R. Moldova încă 50 mil. de euro din creditul de 150 mil. de euro

România a debursat, ieri, a doua tranşă, în valoare de 50 mil. de euro (1,063 mlrd. de lei MD), din împrumutul de 150 mil. de euro pentru R. Moldova.

Dodon a anunțat cinci soluții prin care își propune să doboare Parlamentul

Președintele Igor Dodon a declarat, marți, într-un briefing că a semnat un proiect de modificare a Constituției care conține cinci soluții pentru dizolvarea Parlamentului și anunțarea de alegeri parlamentare anticipat.

Candu: legile liberalizării capitalului și a amnistiei fiscale, RETRASE din Parlament

Cele două proiecte de legi cu privire la liberalizarea capitalului şi cu privire la amnistia fiscală au fost retrase din Parlament.

Un cetățean turmentat a fost reținut de CNA pentru tentativă de „cumpărare” a polițiștilor de patrulare

Un bărbat din Comrat a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în cadrul unei operațiuni comune CNA-SPIA a MAI, fiind cercetat penal pentru corupere activă.

A fost reluată practica primirii cetățenilor în audiență la șeful statului

Președinția R. Moldova a anunțat că șeful statului, Igor Dodon, va primi în audiență cetățeni lunar, în ultima zi de luni, de la ora 14:00 până la 19:00.

Șeful diplomației moldovenești, în vizită oficială pe Pământul Făgăduinței

Viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Andrei Galbur, efectuează o vizită oficială în Statul Israel, în perioada 28 februarie-1 martie a.c.

Dosarul transnistrean, discutat de vicepremierul Bălan și ambasadorul Pettit

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut, luni, o întrevedere cu James Pettit, ambasadorul SUA în R. Moldova. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea evoluţiilor în dosarul transnistrean.

Dialog moldo-rus la Președinția de la Chișinău

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Farit Muhametșin, ambasadorul Rusiei la Chișinău.