Monthly Archives: March 2017

DOC. Moldova prezintă Raportul de progres la reuniunea Consiliului de Asociere

Planul Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere, pentru perioada 2014-2016, a fost realizat în proporție de 73,73%. Raportul de progres a fost prezentat de autoritățile de la Chișinău în contextul reuniunii Consiliului de Asociere RM-UE, care se desfășoară astăzi la Bruxelles.

Partidul DA a depus cerere de aderare la PPE

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a depus oficial cererea de aderare la Partidul Popular European (PPE). Anunțul a fost făcut de liderul PDA, Andrei Năstase, care a participat la lucrările Congresului PPE ce s-a desfășurat în Malta.

Doi moldoveni și-au pierdut viața într-un accident produs în regiunea Lvov

(18:47) MAE de la Chișinău a anunțat că Ambasada RM la Kiev monitorizează cazul, fiind în contact permanent cu autoritățile locale din Ucraina şi va acorda familiilor tot sprijinul şi asistența consulară necesară în demersurile de repatriere a victimelor accidentului.

Au fost publicate rezultatele Recensământului din R. Moldova

La trei ani de la realizare, Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat, vineri, rezultatele Recensământului Populației și Locuințelor 2014.

Patru persoane din conducerea unei companii din Chișinău, reţinute pentru „spălare de bani”

Directorul, administratorul, şeful secţiei IT şi contabilul unei companii din Chișinău, specializate în importuri de mărfuri din China şi Turcia, au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani.

Noi reglementări în audiovizual

Deținătorii mai multor licențe de emisie sunt obligați să renunțe la licențe, păstrând numai două de același tip (2 –TV, 2 Radio), după anularea de către Parlament a articolul (II) din legea pentru modificarea și completarea articolului 66 din Codul audiovizualului al R. Moldova.

Kosovski și Leancă, reținuți la Tiraspol

Fostul șef al băncii transnistrene Eduard Kosovski (foto) și adjunctul acestuia, Alexandr Leancă au fost reținuți de autoritățile de la Tiraspol.

Stoltenberg: NATO respectă neutralitatea R. Moldova

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la Bruxelles, în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip că Alianţa Nord-Atlantică respectă integritatea teritorială, suveranitatea și neutralitatea R. Moldova.

Minus un deputat în fracțiunea parlamentară a PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a anunțat, joi, pe o rețea de socializare că deputatul Angel Agache a fost exclus din fracţiune.

BNM majorează norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei până la 37%

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis să mențină rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul de 9.0 la sută anual.