Monthly Archives: April 2017

„SunStroke Project” din Moldova va evolua a 12-a în semifinala „Eurovision” de la Kiev

R. Moldova va evolua în prima semifinală, cu numărul 12. Trupa SunStroke Project va urca pe scena de la Kiev cu piesa „Hey Mamma!”. Startul „Eurovision” va fi dat pe 9 mai, la Kiev.

Igor Dodon promite să blocheze „Ziua Europei”

Președintele Igor Dodon a declarat că se pronunță categoric împotriva declarării Zilei Europei în ziua de 9 mai, când este marcată Ziua Victoriei.

Ucraina va acorda asistență umanitară R. Moldova

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat un decret cu privire la acordarea ajutorului umanitar R. Moldova, care a fost afectată de urmările unor ninsori abundente.

Uniunea Cineaștilor din Moldova are un nou director

Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu, președinte al Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF a fost ales ieri în funcția de președinte al Uniunii Cineaștilor din Moldova, la cel de-al XII-lea Congres al UCM.

Plahotniuc s-a întâlnit cu oamenii lui Papa

Liderul PD, Vlad Plahotniuc a avut, vineri, o întrevedere cu reprezentantul diplomatic al Vaticanului în România și R. Moldova cu care a discutat mai multe subiecte de interes comun.

Filip și Pettit și au discutat despre parteneriatul strategic Moldova-SUA

Parteneriatul strategic dintre R. Moldova și SUA, precum și prioritățile de colaborare pe viitor au fost discutate în cadrul unei întâlniri dintre premierul Pavel Filip și Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.

Demisii și rocade în Parlament

Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici (PLDM),  a anunțat, ieri, că renunță la mandatul de deputat, arătându-se dezamăgită de faptul că politica în R. Moldova nu are principii, ci doar interese înguste.

BNM a dictat sancțiuni usturătoare foștilor administratori ai B.C. „Moldindconbank” S.A.

Comitetul executiv al BNM a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de 11 foști administratori ai B.C. „Moldindconbank” S.A.

Trei ani de la liberalizarea regimului de vize; Circa 1 mil. de moldoveni au mers fără viză în Europa

Timp de trei ani, din momentul liberalizării regimului de vize la 28 aprilie 2014, circa 983 mii de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au fost înregistrați la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău.

Punctul Vamal Cahul-Oancea își sistează activitatea temporar

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră informează că sâmbătă, 28 aprilie, vor avea loc lucrări de reabilitare a porțiunii de pod avariate, astfel că între orele 06:00 – 11:00 activitatea postului vamal „Cahul” va fi sistată.