Monthly Archives: May 2017

Rusia expulzează cinci diplomați moldoveni

Cinci angajați ai misiunii diplomatice a R. Moldova la Moscova au fost declarați persona non grata și urmează să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de trei zile. Ministerul rus de externe precizează că decizia reprezintă un răspuns la expulzarea a cinci diplomați ruși din Moldova pe 29 mai.

Deputații vor dona sânge pentru copiii aflați în dificultate

Biroul Permanent al Parlamentului a decis azi că vineri, 2 iunie, deputații vor dona sânge pentru copiii aflați în dificultate.

Au crescut prețurile la carburanți

Prețurile la benzină și motorină cresc nesemnificativ, după două reduceri de preț consecutive ce au depășit în sumă peste 6%. ANRE a stabilit prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 pentru perioada 31 mai-13 iunie la nivel de 17.14 lei pentru un litru, iar la motorină de 14.69 lei.

Igor Dodon pune în aplicare „Planul B”?

Președintele Igor Dodon a anunțat că a dispus convocarea Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu decizia Guvernului de a expulza din R. Moldova cinci diplomați ruși și amenință că acțiunile împotriva Rusiei „nu vor fi trecute cu vederea”.

Nistor Grozavu ca soluție la blocajul de la Primărie? A fost eliberat din arest la domiciliu

Viceprimarul mun. Chișinău Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar. Curtea de Apel Chișinău a admis marți, 30 mai, recursul avocaților viceprimarului și a casat decizia primei instanțe.

Dodon a semnat decretele fără ezitare. Guvernul Filip – fără miniștri liberali

Președintele Igor Dodon a semnat, marți, decretele de demisie a miniștrilor din partea Partidului Liberal.

O întreprindere cu capital francez și-a început activitatea la ZEL Ungheni

Compania „Cabling Integration System” s-a lansat oficial în cadrul Zonei Economice Libere „Ungheni-Business”.

Numele a trei din cei cinci diplomați declarați persona non grata în Moldova

Printre cei cinci diplomați ruși declarați persona non grata în R. Moldova se află atașatul militar al Ambasadei F. Ruse de la Chișinău, Igor Dovbnea, potrivit unor surse diplomatice, citate de presa de la Moscova.

Filip: Mâine vor fi numiți noi viceminiștri; Miniștrii – după reforma Guvernului

Premierul Pavel Filip a anunțat că, miercuri, vor fi numiți viceminiștrii la ministerele din care au demisionat miniștrii și viceminiștrii liberali. Noii miniștri vor fi numiți după demararea reformei Guvernului.

Circa 390 mln. lei a dat Vama în Buget în 7 zile

În perioada 22-28 mai a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 389,4 mln lei, fiind perfectate per total 9 015 declarații vamale.