Monthly Archives: June 2017

Ofițer de poliție, reținut pentru corupere pasivă

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

Pavel Filip a discutat la telefon cu noul premier al României

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu omologul său român, Mihai Tudose, pe care l-a felicitat cu prilejul învestirii în funcție.

Guvernul se laudă cu reducerea semnificativă a numărului de controale de stat

În primul trimestru al anului curent au fost efectuate 14771 controale de stat, dintre care 7967 de controale planificate, cu 12% mai puțin decât în perioada similară a anului precedent și cu circa 40% în descreștere față de anul 2014.

PAS ar putea boicota alegerile parlamentare

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu nu exclude că formațiunea sa politică ar putea boicota alegerile parlamentare viitoare dacă fi adoptat sistemul mixt electoral.

Andrian Candu le-a înmânat diplomele absolvenților FRIȘPA

Spicherul Andrian Candu a participat, vineri, la ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenților Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative de la USM.

Ultima zi în care poți beneficia de reducere la vămuirea autoturismelor

30 iunie este ultima zi în care conducătorii auto mai pot să-şi mai înmatriculeze automobilele cu o reducere de 70% de la cota accizei. De la 1 iulie, moldovenii care deţin maşini cu numere străine, nu vor mai putea circula cu ele, dacă acestea au stat în ţară mai mult de 180 de zile.

A fost publicată hotărârea cu privire la eliberarea noilor certificate de înmatriculare auto

Certificate noi de înmatriculare pentru autovehicule vor fi eliberate începând cu 1 martie 2018, potrivit unei hotărâri publicate vineri în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ce a făcut și cu cine a discutat Leancă la Berlin

În perioada 26-28 iunie a.c., vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă s-a aflat într-o vizită de lucru la Berlin, unde a avut mai multe întrevederi cu oficiali germani.  

Guvernul Tudose, votat de Parlamentul României

Guvernul Mihai Tudose a fost votat joi de Parlamentul României. 275 de deputați au votat „pentru” și 102 „împotrivă”, iar două voturi au fost anulate.

Un pacificator rus s-a sinucis în Transnistria

Un militar al trupelor de menţinere a păcii din Federaţia Rusă s-a împuşcat în cap cu arma din dotare. Tragedia s-a produs aseară  la postul de control situat în apropierea Hidrocentralei de la Dubăsari.