Monthly Archives: July 2017

Moldova a rămas fără președinte! Pe 10 zile…

Președintele Igor Dodon nu se va afla în R. Moldova timp de 10 zile. Acesta a scris pe o rețea de socializare că va merge în Grecia și în Iran.

Circa 402 mil. de lei a vărsat Vama în buget timp de șapte zile

Încasate la Bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 24-30 iulie a.c., venituri de 401,6 mln lei, fiind perfectate per total 10 542 de declarații vamale.

Ucraina acordă Moldovei 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri

Ucraina va acorda R. Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pe teritoriul său. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a desfășurat la Chișinău.

Rogozin și Dodon se vor întâlni în Iran

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a anunțat în cadrul unui interviu că urmează să se întâlnească cu președintele Igor Dodon pe data de 4 august la Teheran, la evenimentul de investire a președintelui Iranului.

Primarul unei suburbii a Chișinăului, găsit mort; Ipoteză – s-ar fi sinicis

Primarul oraşului Sângera, Mihai Lari, a fost găsit mort în această dimineaţă. O primă ipoteză ar fi că s-a sinucis. Informaţia a fost confirmată de ofiţerul de presă al Poliţiei capitalei, Adrian Jovmir.

Visul lui Dodon: s-ar putea realiza peste vreo 4 ani!

Este puțin probabil ca R. Moldova să adere la Uniunea Economică Euroasiatică în următorii 3-4 ani, a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu pentru Reuters.

Suedia va acorda asistență tehnică Moldovei în realizarea unui studiu în energetică

Suedia va acorda asistența necesară autorităților R. Moldova în realizarea unui studiu de sistem pentru determinarea soluțiilor eficiente de reabilitare a sistemului de generare a energiei electrice și termice în Chișinău.

Banca Mondială a lansat o nouă Strategie de parteneriat cu Moldova

Consiliul directorilor executivi al Grupului Băncii Mondiale a aprobat astăzi Strategia de țară 2018-2021 pentru R. Moldova. Noua strategie va oferi asistență R. Moldova în tranziția spre un model nou de creștere economică, mai durabil și mai incluziv, și este integral conformă programului actual de dezvoltare economică al Guvernului.

Dodon – înfrânt! Nu merge la Tighina/Bender  

Președintele Igor Dodon a anunțat pe o rețea de socializare că și-a contramandat întrevederea cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, care urma să aibă loc la Tighina/Bender.

Ce au „vânat” la Orhei procurorii și ofițerii anticorupție

Mai mulţi angajaţi din cadrul Întreprinderii Silvice Orhei, dar şi şeful acesteia, ar fi implicaţi într-o schemă infracţională de tăiere ilicită a pădurii şi comercializarea ulterioară a masei lemnoase. În urma vânzării arborilor, suma obţinută s-ar fi împărţit între persoanele implicate, fiecărui funcţionar revenindu-i o anumită parte din bani.