Monthly Archives: July 2017

Primele victime ale reformei Guvernului; Doi miniștri – DEMIȘI!

Președintele Igor Dodon a semnat decretele de demitere a ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan și Victor Zubcu, ministrul Tineretului şi Sportului.

SUA: Moldova trebuie să-și consolideze securitatea informațională

Ambasada SUA la Chișinău consideră că R. Moldova trebuie să-și consolideze securitatea informațională.

Om de afaceri, reținut de CNA

Un om de afaceri din Capitală a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind vizat într-un dosar de abuz de putere și bănuit că, acționând în cărdășie cu angajați ai Direcției Chișinău a ANSA, ar fi instituit monopol asupra exportului de fructe și legume în Rusia.

Aplicații moldo-americane au început în R. Moldova

Exerciţiul moldo-american „Dragoon Pioneer 2017” a început la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

Moldova, locul 10 în spațiul ex-sovietic după nivelul salariilor

R. Moldova ocupă locul 10 după nivelul salariilor printre cele 15 ţări din fosta URSS, cu $288. Topul a fost realizat de un post TV din Cehia.

La universitățile din R. Moldova a început sesiunea de admitere

Prima sesiune de admitere a început luni, 24 iulie, la universitățile din R. Moldova.

Rusia și-a retras ambasadorul din SUA

Moscova l-a retras pe ambasadorul său la Washington, Serghei Kisliak – aflat de aproape 10 ani la post și considerat un personaj cheie în scandalul privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA – într-un moment crucial în relațiile dintre cele două țări, relatează cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres.

În ultimele 7 zile, Vama a vărsat în buget circa 377 mil. de lei

În perioada 17-23 iulie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 376,5 de milioane de lei, fiind perfectate per total 9 991 de declarații vamale.

VIDEO. Incendiu de proporții la Stadionul Republican din Chișinău

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la depozitul de crengi și arbori de pe Stadionul Republican din capitală. Pe loc au intervenit 17 autospeciale. Pompierii încă luptă cu flăcările, transmite IPN.

Socialiștii și democrații din Parlamentul European salută adoptarea mixtului

Socialiștii și democrații din Parlamentul European au salutat, într-un comunicat de presă, modificarea sistemului electoral în R. Moldova.