Monthly Archives: August 2017

Noul șef al Delegației UE în Moldova vine la Chișinău

Diplomatul slovac Peter Michalko vine săptămâna viitoare la Chișinău pentru a-și începe misiunea de șef al Delegației Uniunii Europene în Moldova.

Guvernul a aprobat Regulamentele de funcţionare a noilor ministere

Executivul a aprobat, miercuri, Regulamentele de funcţionare a noilor ministere, care stabilesc misiunea, funcţiile, domeniile de activitate şi drepturile acestora, precum şi organizarea activităţii.

Calea sinusoidală a Sărbătorii Limbii în R. Moldova

Limba de stat a Republicii Moldova este limba română. Legea din 1989 privind limba de stat a Moldovei sovietice prevedea că aceasta era moldoveneasca, fiind mijlocul principal de comunicare în toate sferele societății.

Galbur către Muhametşin: iniţiativa Chișinăului nu vizează retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria

Viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ambasadorul rus, Farit Muhametşin cu care a discutat referitor la situația actuală şi perspectivele dialogului politic bilateral.

Armata Națională a R. Moldova a primit un lot de tehnică din partea Chinei

China a oferit Armatei Naţionale a R. Moldova un lot de tehnică şi bunuri materiale în valoare de opt milioane yuan (circa 15 milioane lei), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării.

Dodon pleacă din nou în Rusia

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, va participa la Summit-ul șefilor de state CSI, care va avea loc în primele zile ale lunii septembrie, la Soci.

Maia Sandu a pornit războiul împotriva lui Igor Dodon

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus la 29 august a.c., un denunț penal împotriva acțiunilor lui Igor Dodon, pe numele Procurorului General.

Un fost președinte de raion și șeful unei companii de construcţii, trimiși în judecată

Fostul preşedinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, împreună cu administratorul ÎM „Edilitate Criuleni”, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizare şi, respectiv, complicitate la comiterea abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporţii considerabile.

Se dă startul creării parcurilor IT în R. Moldova

Ministerul Economiei și Infrastructurii va organiza un Business Forum IT, la 7 septembrie a.c.,  pentru a prezenta oferta Guvernului privind crearea parcurilor pentru tehnologia informațiilor (IT) în R. Moldova.

Banca Centrală a Moldovei a redus rata aplicată la principalele operațiuni de la 8% până la 7,5%

Decizia Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) din ședința de la 28 august prevede micșorarea ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 0.5 puncte procentuale.