Monthly Archives: September 2017

Japonia oferă sectorului agrar din Moldova circa 4,8 mln. USD

Proiectul de dezvoltare al agriculturii conservative în Moldova, în cadrul „Programul de Dezvoltare Socială și Economică” a constituit, recent, subiect de discuție dintre E.S., Masanobu Yoshii, ambasador al Japoniei la Chișinău, și Vasile Bâtca, ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Merkel câştigă parlamentarele în Germania cu cel mai slab scor din istoria partidului său

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20,5%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 12,6%.

Luna trecută, oferta valutară a acoperit cererea cu circa 125%

În luna august, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 124,9% comparativ cu 160,8% în luna iulie.

Avertismentul lui Dodon

Președintele Igor Dodon le-a mulțumit susținătorilor săi, care în orașele Cahul, Anenii Noi și Bălți și-au manifestat sprijinul pentru președinte, au cerut alegeri anticipate, cerut demisia Guvernului și trecerea la regim forma de guvernare prezidențială.

Cerințele PSRM: „Alegeri anticipate”, „Susținem președintele”, „Jos Guvernul”

Trei ample acțiuni de protest organizează, duminică, Partidul Socialiștilor din R. Moldova la Anenii Noi, Cahul și Bălți.

Turcia vrea să deschidă un consulat la Comrat

Anunțul despre deschiderea unui consulat al Turciei la Comrat a fost făcut, la 22 septembrie, de ambasadorul Turciei, Hulusi Kilik, în cadrul unei conferinţe de presă.

FOTO. Cu ce se ocupă Dodon înainte de protestul socialiștilor

Președintele Igor Dodon pare relaxat înainte de protestul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, al căruia lider real și spiritual este.

Statul nu mai percepe impozitele de la cetățenii care își vând imobilele

Statul a scutit de plata impozitelor moldovenii care își vând locuințele unde au viză de reședință, dar și tranzacțiile imobiliare tip donație și moștenire.  

Năstase și Sandu cheamă lumea la un nou protest

Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, și președintele Partidului Acțiunea și Solidaritate, Maia Sandu, au anunțat despre organizarea unui nou „protest popular”. Acesta va avea loc 1 octombrie sub forma unui marș.

DOC. Cum a răspuns „TeleRadio-Moldova” cerințelor PAS și PPDA

Postul public de televiziune „Moldova 1” a răspuns solicitării publice înaintată de Partidul Acțiune și Solidaritate şi Partidul Platforma DA în care au solicitat săptămânal câte o oră de emisie pentru a-și expune mesajele.