Monthly Archives: November 2017

Noul atașat militar al Cehiei, primit la Ministerul Apărării

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut o întrevedere cu noul ataşat militar ceh acreditat pentru R. Moldova, cu sediul la Kiev, locotenent-colonelul Radik Klapil.

Cele mai atractive credite în R. Moldova

Cele mai atractive credite pentru moldoveni, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, sunt cele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani, potrivit statisticilor Băncii Naționale a Moldovei.

UE va continua să susțină consolidarea instituțională a Serviciului Vamal

Uniunea Europeană va susține și în continuare proiectele de consolidare instituțională ale Serviciului Vamal, astfel încât să fie menținut ritmul de avansare pe agenda de reformă vamală.

Platforma DA și PAS crează o platformă comună pentru alegerile din 2018

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat, luni, crearea unei platforme a forțelor pro-europene în baza căreia cele două formațiuni vor participa și la alegerile parlamentare din 2018.

Premierul Pavel Filip a convocat o ședință urgentă la Guvern

Prim-ministrul a convocat, aseară, la Guvern, factori de decizie în legătură cu accidentul petrecut la o mină din satul Pașcani, raionul Criuleni, în care și-au pierdut viața trei persoane.

Plahotniuc explică de ce evită să se confrunte la TV cu Maia Sandu

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, căruia Maia Sandu, președintele PAS, i-a adresat o invitație pentru o confruntare TV, susține că oamenii așteaptă rezolvarea problemelor, dar nu să urmărească pe la televiziuni confruntările oponenților politici.

Nouă persoane, reținute în urma descinderilor CNA și a procurorilor în 20 de primării!

Nouă persoane, printre care primarii din satele Ghelăuza şi Găleşti din raionul Străşeni, un consilier raional şi un şef de la Fondul Ecologic, dar şi reprezentanţii unor agenţi economici, au fost reţinute astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii.

433,3 mil. de lei, încasările Vămii de săptămâna trecută

În perioada 13-19 noiembrie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 433,3 mln lei. În această perioadă au fost perfectate 11 365 de declarații vamale.

Pușkin, decapitat la Fălești

Monumentul poetului rus Alexandri Pușkin, instalat acum 60 de ani într-un parc din Fălești, a fost vandalizat. Persoane necunoscute au decapitat statuia lui Pușkin.

Președintele Dodon i-a scris Patriarhului Kirill

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a transmis Patriarhului Rusiei , Kirill, un mesaj cu ocazia de naștere a acestuia în care i-a adresat invitația de a veni în R. Moldova.