Monthly Archives: November 2017

„Uraganul Silvia” a făcut două victime în Primăria Chișinău

Primarul general interimar al Chişinăului, Silvia Radu, a semnat, astăzi, dispozițiile prin care îi retrage din funcții pe șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată și, respectiv, a șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș.

Noi numiri la Guvern

Executivul a aprobat în ședința de azi numirea în funcţie a trei secretari generali de stat în cadrul a trei ministere.

Descoperire „amețioare” în raionul Soroca

30 de metri de furtun, scos din apele râului Nistru, urma să fie folosit în transportarea ilicită a alcoolului etilic peste frontiera moldo-ucraineană. „Conducta” de alcool a fost descoperită de polițiștii de frontieră.

Unirea face Puterea! Apel de mobilizare generală a unioniștilor din R. Moldova

Alianța pentru Centenar a anunțat mobilizarea generală pentru principala manifestație de la Chișinău dedicată Zilei Naționale a României, programată pentru ziua de 2 decembrie.

Andrian Candu: Moldova a început să genereze securitate regională, nu doar să consume

Rezultatele Summitului Parteneriatului Estic și ale discuțiilor de la Viena în formatul „5+2” nu ar trebui privite ca acțiuni deosebite, ci ca unele ordinare prin care Moldova generează securitate regională, nu doar o consumă.

Ambasadorul României: Moldova are șanse să redevină campionul Parteneriatului Estic

R. Moldova are șansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic, dar aceasta presupune un angajament sporit, o mai mare responsabilitate și o seriozitate mai mare în implementarea legilor adoptate de parlament, dintre care unele sunt foarte bune, a declarat marți seara ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, la Impact TV.

Ministrul Apărării, la Bucureşti

Ministrul Apărării Eugen Sturza se află într-o vizită oficială în București, unde efectuează, în perioada 29 noiembrie-2 decembrie a.c., omologului său român, Mihai Fifor.

Cine sunt cei șase candidați care țintesc fotoliul de șef al CNA

Șase persoane și-au depus dosarele pentru a participa la funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Termenul limită de depunere a dosarelor a expirat aseară.

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, convocat la MAE

Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguţă, a fost convocat miercuri la sediul MAE al Rusiei din Moscova, pentru a i se înmâna o notă de protest în legătură cu numeroasele cazuri de refuz de acordare de viză din partea autorităţilor de la Chişinău pentru cetăţenii ruşi, anunţă MAE rus într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

24 de ani de când leul moldovenesc a înlocuit cuponul

Astăzi, leul moldovenesc împlineşte 24 de ani. Pe 29 noiembrie 1993, pentru prima oară în Republica Moldova a apărut propria valută naţională, înlocuind cuponul moldovenesc.