Monthly Archives: December 2017

Punctul de trecere de tip debarcader „Soroca” și-a reluat activitatea

Poliția de Frontieră a anunțat că punctul de trecere de tip debarcader „Soroca” (interstatal) și-a reluat activitatea de la 16 decembrie, ora 11.00.

A decedat rectorul și fondatorul ULIM, acad. Andrei Galben

Academicianul Andrei Galben, fondatorul și rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), a încetat din viață. Andrei Galben avea 69 de ani.

Un fost magistrat al Curții Constituționale a încetat din viață

Ion Vasilatii, fost judecător la Curtea Constituționale, a murit la vârsta de 81 de ani. Despre decesul fostului magistrat a anunțat Curtea Constituțională.

Cele mai populare posturi TV din R. Moldova

TV Prime (Первый канал) cu 57,8% este cel mai popular post TV din R. Moldova, potrivit rezultatelor sondajului „Barometrul de Opinie Publică” realizat de CBS-AXA.

Vocea cetățenilor; TOP zece probleme ale țării

Ultimul sondaj realizat de IMAS arată că cele mai mari probleme în opinia cetățenilor țin de aspectele sociale și economice.

Legea Bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptată

Parlamentul a votat, vineri, Legea bugetului de stat pentru anul 2018, în lectură finală. Documentul a fost susținut de 55 de deputați.

Economia țării își revine după o evoluție anemică

R. Moldova a înregistrat o creștere economică, în termeni reali, de 5.4 la sută în trimestrul trei al acestui an, peste aşteptările analiştilor şi oficialităţilor, care au mizat pe o creştere mai lentă. Este o creștere puternică, mai ales pe fondul unei baze de comparații înalte din perioada similară a anului precedent, când avansul a fost de 6.5 la sută.

Anunțul triumfalist al lui Candu: Toate acțiunile agreate cu FMI au fost îndeplinite

R. Moldova a îndeplinit toate acțiunile și condițiile agreate cu FMI și suntem pregătiți pentru întrevederea cu echipa de experți ai acestei instituții.

VIDEO. Gest fără precedent al României la adresa R. Moldova; O basarabeancă, câștigătoarea „Vocii României”

Marea finală a concursului a avut loc aseară, fiind câștigată de Ana Munteanu, o tânără de 16 ani din R. Moldova. Este pentru prima dată când un cetățean din R. Moldova câștigă trofeul „Vocii României”, care presupune și suma de 100 mii de euro.

Guvernul a rămas fără doi vicepremieri

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, reducerea numărului de viceprim-miniștri. Revizuirea structurii conducerii Guvernului are loc în contextul reformei executivului.